Κώστας Νικολακόπουλος

Για τον αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό του Σεμέδο από το Europa League

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Σεμέδο και τον αποκλεισμό του από την ευρωπαϊκή λίστα του Ολυμπιακού.

* Είναι ένα ερώτημα γιατί ο Ολυμπιακός δεν δήλωσε τον Σεμέδο στη λίστα των παικτών που έχει δικαίωμα να χρησιμοποιήσει στο Europa League.

*Κατ΄ αρχάς, να θυμίσουμε ότι τον Σεμέδο δεν τον είχε δηλώσει στη λίστα και για τα παιχνίδια με την Σλόβαν Μπρατισλάβας. Άρα, η επιλογή για τον αποκλεισμό του από τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων δεν είναι κάτι…ξεκάρφωτο, αλλά απολύτως συνέχεια του αποκλεισμού του κι από την προηγούμενη φάση των ευρωπαϊκών υποχρεώσεων της ομάδας. Για να μην κρυβόμαστε, ουσιαστικά μετά και τη ρεβάνς με τη Λούντογκορετς, ο Πορτογάλος είναι εκτός πλάνων του Ολυμπιακού, για πολλούς και διάφορους λόγους, προφανώς αγωνιστικούς και μη (καμία σχέση με την πρόσφατη ιστορία με την 17χρονη). Προπονείται με την ομάδα, αλλά μέχρι εκεί.

*Κατά δεύτερο, μπορούμε να θυμηθούμε και πραγματικά καλές στιγμές του Σεμέδο στα Κύπελλα Ευρώπης με τα «ερυθρόλευκα», μεταξύ άλλων και τέσσερα γκολ (με Τότεναμ και Ερυθρό Αστέρα σε εκτός έδρας ήττες και με Μπασάκσεχιρ και Πλίζεν σε εντός έδρας νίκες), αλλά μάλλον με την ίδια ευκολία μπορούμε να θυμηθούμε και πραγματικά κακές στιγμές. Με αποκορύφωμα ίσως το παιδαριώδες αυτογκόλ μέσα στη Βουλγαρία, με το οποίο ξανάβαλε τη Λούντογκορετς μέσα στο παιχνίδι της πρόκρισης…

*Όπως μπορούμε να θυμηθούμε, ότι ο Σεμέδο πρόπερσι δεν είχε παίξει στα δύο πιο σημαντικά παιχνίδια του Ολυμπιακού, στην προσπάθεια του να γράψει ιστορία και να προκριθεί στους «8» του Europa League: είχε χάσει το Άρσεναλ-Ολυμπιακός (1-2) γιατί είχε συμπληρώσει κίτρινες κάρτες στο Ολυμπιακός-Άρσεναλ (0-1) και είχε χάσει και το Γουλβς-Ολυμπιακός (1-0) γιατί είχε αποβληθεί από το 28ο λεπτό στο Ολυμπιακός-Γουλβς (1-1), αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες για πάνω από μία ώρα αγώνα.

Ολυμπιακός: Για τον αποκλεισμό του Σεμέδο

*Όπως μπορούμε να θυμηθούμε ότι ο Σεμέδο πέρυσι δεν είχε παίξει στο Ολυμπιακός-PSV (4-2) γιατί είχε αποβληθεί στο Ολυμπιακός-Πόρτο (0-2) και δη με κόκκινη κάρτα στο 80ο λεπτό κι ενώ το σκορ είχε διαμορφωθεί και δεν υπήρχε κανένα ενδιαφέρον στο ματς. Όπως δεν είχε παίξει, λόγω τραυματισμού τότε, και στα δύο παιχνίδια με την Άρσεναλ, το 1-3 στο Καραϊσκάκη και το 1-0 στο Λονδίνο.
Κοινώς, από τα οκτώ παιχνίδια του Ολυμπιακού στα νοκ άουτ του Europa League, Φλεβάρη και Μάρτη του 2020 και 2021, ο Πορτογάλος κεντρικός αμυντικός είχε αγωνιστεί στα τρία (Ολυμπιακός-Άρσεναλ 0-1, Ολυμπιακός-Γουλβς 1-1 και PSV-Ολυμπιακός 2-1) και μάλιστα στο ένα αποβλήθηκε από το 28ο λεπτό…Μπορεί δε κάποιος να παρατηρήσει ότι οι δύο νίκες στο Λονδίνο επί της Άρσεναλ, όπως και το 4-2 επί της PSV ήταν χωρίς τον Σεμέδο.

*Τώρα, τι θα γίνει με το μέλλον του Σεμέδο στον Ολυμπιακό; Μία προοπτική είναι να βρεθεί μία ομάδα και να τον πάρει άμεσα, από κάποια από τα πρωταθλήματα στα οποία γίνονται ακόμη μεταγραφές (Ρωσία, Τουρκία, Εμιράτα). Μία άλλη προοπτική είναι να συνεχίσει και να προπονείται με την ομάδα μέχρι το Δεκέμβρη και δοθεί τότε. Είτε σταδιακά επιστρέφοντας στα παιχνίδια, είτε μένοντας πάντα εκτός δράσης. Πάντως, η ομάδα μετά το αποψινό φιλικό με τον Άρη, έχει ρεπό το Σαββατοκύριακο κι από Δευτέρα προπόνηση. Λογικά θα είναι στο Ρέντη κι ο Σεμέδο για προπόνηση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x