Κώστας Νικολακόπουλος

Η αίσθηση που μας έδωσε ο Καρμπόβνικ στην πρώτη του στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr την πρώτη εικόνα της τελευταίας μεταγραφής του Ολυμπιακού.

· Είχαμε λοιπόν την ευκαιρία να δούμε για πρώτη φορά και τον Καρμπόβνικ με τη φανέλα του Ολυμπιακού, στο δυνατό φιλικό με τον Άρη στη Θεσσαλονίκη.

· Το παιδί είναι αλήθεια ότι έκανε ανεπίσημο ντεμπούτο σε όχι και…ιδανικές συνθήκες, υπό την έννοια ότι είχε κάνει μόλις δύο-τρεις προπονήσεις με την ομάδα και συνέπεσε η «πρώτη» του με την πολύ κακή εικόνα της ομάδας στα 65 λεπτά του φιλικού.

· Το δε ξεκίνημα του Πολωνού ήταν πραγματικά σε πολύ χαμηλούς τόνους, αφού για περίπου ένα 20λεπτο ήταν φανερά αγχωμένος και έξω από τα νερά του. Με το που άρχισε σιγά σιγά να μπαίνει στο παιχνίδι, είχε τις καλές και κακές στιγμές του.

· Σίγουρα η ταχύτητα είναι το προσόν του και του επιτρέπει να φεύγει μπροστά, αλλά και να έχει καλές επιστροφές, όπως σε εκείνη τη φάση που γλίτωσε ένα πιθανό γκολ του Μαντσίνι, έστω ρισκάροντας ένα πέναλτι με την επέμβαση του. Εξίσου σίγουρο είναι ότι είχε αρκετές κακές, απρόσεκτες πάσες κι ότι σε κάποιες καλές προωθήσεις του (που δεν είχε γενικά πολλές) οι πάσες του δεν ήταν καλές.

· Στο ανασταλτικό κομμάτι είχε αρκετές επεμβάσεις, ακόμη και με κεφαλιές, με μία επέμβαση πραγματικά καλή, αλλά σε μία περίπτωση πλαγιοκοπήθηκε και σε μία άλλη έχασε μία κόντρα και βρήκε ευκαιρία να σουτάρει ο Μπερτόλιο.

· Γενικά θα έλεγα ότι ήταν στο «έτσι κι έτσι» η παρουσία του, καθώς ορισμένες καλές ενέργειες που ξεκινούσε, συνήθως δεν τις ολοκλήρωνε. Όπως θα έλεγα ότι ο μικρός Πολωνός μας άρεσε περισσότερο στα…10-12 τελευταία λεπτά στα οποία ο Μαρτίνς τον πέρασε από αριστερό σε δεξί μπακ. Άλλωστε, δεξιοπόδαρος είναι και λογικό είναι να βολεύεται περισσότερο από δεξιά.

· Κάπως έτσι, σε αυτό το μικρό διάστημα τον είδαμε να βγαίνει μπροστά και να κάνει μία καλή πάσα στον Τικίνιο (στο άστοχο σουτ του Βραζιλιάνου στο 83’), να φεύγει πάλι γρήγορα στην επίθεση αλλά να λαθεύει στην πάσα και να κάνει καλή άμυνα, βγάζοντας παράλληλα και την μπάλα καλά από πίσω.

· Αυτή ήταν σε αδρές γραμμές η πρώτη εικόνα του Καρμπόβνικ που καλά έκανε και δεν πήγε στην Εθνική Πολωνίας Κ21 κι έμεινε στο Ρέντη, αφού είχε έτσι την ευκαιρία να κάνει κάποιες προπονήσεις, να δώσει αυτό το φιλικό και να αρχίσει να γνωρίζεται με τους νέους συμπαίκτες του. Εύλογα πρέπει να περιμένουμε λίγο χρόνο για να προσαρμοστεί καλύτερα.

· Έδειξε, πάντως, ότι αν «μπει» γρήγορα στην ομάδα, μπορεί να δώσει λύσεις από τα πλάγια, και δη δεξιά, μπρος και πίσω. Αλλά έδειξε κι ότι είναι ακόμη και πολύ νωρίς για να πούμε πολλά πολλά γι΄ αυτό τον baby face ποδοσφαιριστή που ασφαλώς και θα βοηθηθεί περισσότερο κι ο ίδιος στο παιχνίδι του, άμα βάλει πιο πολύ δύναμη στις προσπάθειες του, οι οποίες κυρίως έχουν να κάνουν με ταχύτητα και τεχνική.

Άσχετο: ο Σάμαρης επέστρεψε χθες στην Ελλάδα, όντας ελεύθερος πια από την Μπενφίκα, και βρίσκεται σε αναζήτηση ομάδας, βλέποντας πάντως κυρίως προς το εξωτερικό πάλι. Η φωτογραφία από το αεροδρόμιο, με την γυναίκα του (Εύα Δελλή), είναι από την A Bola.

Ολυμπιακός: Η αίσθηση που έδωσε ο Καρμπόβνικ στην πρώτη του

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x