Κώστας Νικολακόπουλος

Η άλλη όψη του νομίσματος με Μασούρα και Ροντρίγκες στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr σοβαρά θέματα του παιχνιδιού του Ολυμπιακού ενόψει της ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ.

• Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι ο Μασούρας κι ο Ροντρίγκες είναι δύο από τους πιο επικίνδυνους παίκτες του Ολυμπιακού.

• Ο Ροντρίγκες είναι μάλιστα αυτός που και στη Λεωφόρο και στην Τούμπα έκανε άνω κάτω επανειλημμένως τις άμυνες του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ κι από τις δύο πλευρές, δίνοντας τέσσερις πάσες για γκολ στον Μασούρα. Το επώδυνο για τον Ολυμπιακό είναι ότι ο Μασού τις δύο φορές έχασε την ευκαιρία να σκοράρει (μία γιατί το κοντρόλ του δεν ήταν το καλύτερο και μία γιατί δεν σούταρε αμέσως) και τις δυο που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα τα γκολ ακυρώθηκαν ως οφσάιντ-το πρώτο ξεκάθαρα, το δεύτερο οριακά.

• Ακριβώς δε σε αυτό το τελευταίο κομμάτι πρέπει να σταθούμε: στο ότι δηλαδή ο Μασούρας εσχάτως παίζει στο όριο του οφσάιντ, αλλά δεν το κάνει με επιτυχία. Κι άλλη μία φορά στον αγώνα με τον ΠΑΟΚ ήταν εκτεθειμένος-σε μία πάσα του Τικίνιο, που δεν πέρασε (αλλά και να περνούσε, ο κυνηγός του Ολυμπιακού ήταν οφσάιντ). Και γενικότερα, όμως, οι «ερυθρόλευκοι» ήταν απρόσεκτοι σε αυτό το κομμάτι (κι ο Τικίνιο οφσάιντ ήταν στο α΄ ημίχρονο, από μία ωραία πάσα του Λαλά, άσχετα αν δεν το είδε ο επόπτης-όπερ σημαίνει ότι και σε γκολ να κατέληγε η φάση, θα ακυρώνονταν από το VAR).

• Τέλος πάντων, ο Μασούρας είναι σε κακό φεγγάρι από πλευράς σκοραρίσματος, όμως ένας επιθετικός με την δική του όσφρηση του γκολ θα το ξεπεράσει. Όμως, υπάρχει ένα άλλο θέμα, τόσο με τον Έλληνα εξτρέμ, όσο και με τον έτερο εξτρέμ της ομάδας, τον Γκάρυ-η αμυντική συμπεριφορά τους, που μόνο ιδανική δεν είναι.

Ολυμπιακός:Η άλλη όψη του νομίσματος με Μασούρα-Ροντρίγκες

• Στην Τούμπα ο Λύρατζης ξέφυγε από θέση δεξιού μπακ τουλάχιστον τέσσερις φορές, με τον Μασούρα να μην κάνει καλά τη δουλειά του. Ο δε Σίντκλεϊ βγήκε επικίνδυνα άλλες τόσες φορές από θέση αριστερού μπακ, με τον Ροντρίγκες επίσης να μην κάνει καλά τη δουλειά του στο ανασταλτικό κομμάτι. Οι δύο ακραίοι μπακ του ΠΑΟΚ είχαν τρεις τελικές (μία και δύο αντίστοιχα) κι αυτό από μόνο του τα λέει όλα. Μάλιστα, η πιο επικίνδυνη τελική ήταν του Λύρατζη στο 91’, με τον Καρβάλιο που σε εκείνο το σημείο είχε μπει στο παιχνίδι και κάλυπτε τη θέση του έξω αριστερά να αδυνατεί να ακολουθήσει τον παίκτη του.

• Εγώ καταλαβαίνω ότι δεν είναι εύκολο για έναν εξτρέμ, να παίζει καλά και στην επίθεση και στην άμυνα. Όμως, σε ένα ντέρμπι πρέπει ο εξτρέμ του Ολυμπιακού να είναι καλύτερος και επιθετικά και αμυντικά, σε σχέση με αυτό που είδαμε στην Τούμπα. Πρέπει π.χ. ο Ροντρίγκες να έχει αντοχές και στο β΄ ημίχρονο κι όχι μόνο στο α’…Και πρέπει ο Μασούρας π.χ. να είναι πιο προσεκτικός στα τελειώματα του.

• Επειδή πρέπει να είμαι δίκαιος, τόσο ο Μασούρας, όσο κι ο Ροντρίγκες, το πάλεψαν και αμυντικά. Μάλιστα, υπήρξε μία φάση που ο Μασούρας έκανε σωτήρια επέμβαση με πολύ δύσκολη προσπάθεια προ του Λύρατζη, ενώ κι ο Γκάρυ σε μία στιγμή είχε καλή επιστροφή κι έδιωξε σε κόρνερ κάνοντας δυναμικά άμυνα. Τα αναγνωρίζουμε αυτά, αλλά προφανώς δεν είναι αρκετά. Τουλάχιστον πρέπει να βρουν καλύτερη χημεία με τους μπακ, τον Λαλά και τον Ρέαμπτσιουκ, έτσι ώστε να αλληλοκαλύπτονται και να μην χρειάζονται τόσο πολλές επιστροφές τους.

Ολυμπιακός:Η άλλη όψη του νομίσματος με Μασούρα-Ροντρίγκες

• Πλέον σε κάθε παιχνίδι ο Ολυμπιακός κάνει μάγκες τα ακραία μπακ των αντιπάλων του-να υπενθυμίσω τον μεγάλο ρόλο που είχε ο Κώτσιρας στο μοναδικό γκολ του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι της Λεωφόρου την αμέσως προηγούμενη αγωνιστική του πρωταθλήματος…Η, μήπως ξεχνάμε ότι κι ο Ρότα πήγε να βάλει γκολ στο 1-1 με την ΑΕΚ μέσα στο Καραϊσκάκη; Η, ότι ο Σούντγκρεν κι ο Σάλιακας έφτιαξαν ευκαιρίες για γκολ στο Ολυμπιακός-Άρης 2-1 και στο ΠΑΣ-Ολυμπιακός 1-1;…

• Μιλάμε για πολύ σοβαρό πρόβλημα στο αμυντικό κομμάτι του παιχνιδιού του Ολυμπιακού που δεν το βλέπουμε να λύνεται. Μήπως πρέπει να βοηθήσουν και οι δύο κεντρικοί χαφ περισσότερο; Η, να βγαίνουν πιο πολύ στα πλάγια οι στόπερ; Προπονητής εγώ δεν είμαι, γεγονότα καταγράφω…

• Επιπλέον, να επαναλάβω ότι δεν έχει νόημα αυτό με τις στατικές φάσεις. Και στην Τούμπα, από τις τέσσερις εκτελέσεις του Μασούρα σε φάουλ και κόρνερ, δεν προέκυψε τίποτα καλό. Σε τέτοια παιχνίδια, που κρίνονται σε μία κλωστή, μία στατική φάση μπορεί να αποτελέσει το κλειδί. Κι ο Ολυμπιακός ειδικά αυτή την εποχή δεν έχει την πολυτέλεια να πετάει όλα τα κόρνερ και τα φάουλ που κερδίζει. Κάτι πρέπει να γίνει…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x