Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η απίστευτη γκαντεμιά του Σολμπάκεν και η παρουσία χθες του Σκάρπα

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσπαθεί να «ξεφύγει» λίγο από την χθεσινή… κατάθλιψη και γράφει στο sport-fm.gr για δύο από τις αλλαγές του Ολυμπιακού.

• Για να το ελαφρύνω λίγο, αφού η χθεσινή νύχτα ήταν πολύ δύσκολη για την ευρύτερη οικογένεια του Ολυμπιακού: ο Μαρτίνεθ προφανώς δεν είναι προληπτικός. Η, δεν είναι παρατηρητικός.

• Τι εννοώ…

Τόπολα-Ολυμπιακός. Με το σκορ 0-2 βάζει τον Σολμπάκεν στο 62’. Και ο Ολυμπιακός τρώει γκολ στο 63’! Η αρχή της ισοπαλίας που έχει στοιχίσει την πρωτιά στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ…
Ολυμπιακός-Γουέστ Χαμ. Με το σκορ 2-0 βάζει τον Σολμπάκεν στο 85’. Και ο Ολυμπιακός τρώει γκολ στο 87’! Ευτυχώς δεν υπάρχει πολύς χρόνος για να ισοφαρίσουν κι οι Άγγλοι…
Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ. Με το σκορ 0-2 βάζει τον Σολμπάκεν στο 64’. Και ο Ολυμπιακός τρώει γκολ στο 65’! Τελικό σκορ 2-4…

• Με το που μπαίνει ο Σολμπάκεν, ο Ολυμπιακός μέσα σε ένα η, μάξιμουμ δύο λεπτά θα φάει γκολ!!! Βάλτον από την αρχή άνθρωπε μου, όχι αλλαγή! Στο 77' μπήκε αλλαγή με τη Φράιμπουργκ, το σκορ ήταν 2-2, και στο 86' έγινε 2-3.

• Μεταξύ σοβαρού και αστείου τα λέω και τα γράφω, αλλά πραγματικά τέτοιο πράγμα δεν το έχω ξανασυναντήσει. Δεν λέω ότι ντε και καλά φταίει το παιδί, δεν ξέρω αν είναι κακή αύρα, αλλά τέτοια γκίνια κανείς δεν την θέλει!

Ολυμπιακός: Η απίστευτη γκαντεμιά του Σολμπάκεν και η παρουσία χθες του Σκάρπα

• Στα σοβαρά τώρα, ο Μαρτίνεθ έκανε την κίνηση απελπισίας με τον Σολμπάκεν δε θέση αριστερού μπακ, σκεπτόμενος ότι μπορεί να κάνει κάποιες κούρσες και να βγάλει σέντρες η, συνεργασίες με τον Φορτούνη, μήπως ερχόταν κάποιο γκολ, γινόταν δηλαδή το 1-2 και ξανάμπαινε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός. Αλλά όταν μέσα σε ένα λεπτό γίνεται και το 0-3, η κίνηση απελπισίας εξελίσσεται σε κίνηση απονενοημένη.

• Ξέρετε, σε κάτι τέτοια ματς οι αναλύσεις δεν είναι εύκολες. Λες γιατί έβαλε τον Αλεξανδρόπουλο και κράτησε την ομάδα πιο πίσω-την στιγμή που με τον Παναθηναϊκό, παίζοντας με τον Μασούρα, η εικόνα του Ολυμπιακού στο α΄ ημίχρονο ήταν ακόμη χειρότερη από την χθεσινή…

• Βλέπεις τον Φορτούνη: ό,τι καλό έκανε σε αυτό το ντροπιαστικό παιχνίδι ο Ολυμπιακός, το έκανε αυτός-όχι μόνο το γκολ και την ασίστ στο άλλο γκολ στο τέλος. Ο ίδιος είχε την πάσα στον Ποντένσε που έχασε την χρυσή ευκαιρία για το 1-0, ο ίδιος πέρασε πάσες στον Ποντένσε πάλι και στον Ελ Κααμπί για να σουτάρουν από καλές θέσεις, ο ίδιος είχε επικίνδυνες σέντρες, ο ίδιος απείλησε και με άλλα τρία σουτ.

Όχι, δεν θα σταθώ στο ότι καμιά δεκαριά φορές κόπηκε εύκολα η, έχασε την μπάλα, γιατί στο ποδόσφαιρο όταν παίρνεις συνεχώς πρωτοβουλίες θα συμβεί κι αυτό. Αλλά προσπαθώ να καταλάβω ακόμη γιατί δεν έβγαλε πάσες συμπαίκτες του δύο φορές και προτίμησε τα σουτ, τα οποία μάλιστα μόνο καλά δεν τα λες.

Ολυμπιακός: Η απίστευτη γκαντεμιά του Σολμπάκεν και η παρουσία χθες του Σκάρπα

• Για να ξεφύγω, πάλι, όπως στην αρχή, από την όλη εικόνα κατάθλιψης και μιζέριας: χθες για πρώτη φορά μου άρεσε ο Σκάρπα. Έστω με το ερωτηματικό ότι έπαιξε 25 λεπτά στο τέλος, όταν όλα είχαν τελειώσει, με το σκορ 0-3. Μου φάνηκε όμως ότι έβγαλε μία προσωπικότητα. Ζήτησε μπάλες, πάσαρε καλά, σέντραρε επικίνδυνα, ντρίμπλαρε, γύρισε πίσω, πήρε φάουλ, εκτέλεσε στημένα.

• Πρώτος το λέω ότι δεν είναι ασφαλής εκτίμηση, αλλά σαν να μας έδειξε κάτι. Και τον έχει ανάγκη ο Ολυμπιακός τον κακό Σκάρπα, ώστε να υπάρχει κι ένας δεύτερος μπαλαδόρος δημιουργός, όχι μόνο ο Φορτούνης, που αναγκάζεται και τα κάνει όλα μόνος του. Γιατί ο Ποντένσε δεν είναι τέτοιο στιλ παίκτη. Άσε που νομίζω ότι έχει αλλάξει πλέον τρόπο παιχνιδιού και είναι για δεύτερος φορ, όχι για εξτρέμ...

• Η παρουσία του Σκάρπα σε αυτά τα 25 λεπτά ενός παιχνιδιού-ντροπή, με κάνουν να πω ότι θα ήθελα να τον ξαναδώ στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x