• Η εξέλιξη τουλάχιστον δύο ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων στο φινάλε της φετινής σεζόν ανέδειξε με τον πιο εντυπωσιακό τρόπο ότι τίποτα δεν τελειώνει πριν κριθεί και μαθηματικά στο ποδόσφαιρο. Και κατέδειξε και πόσο σημαντικό ήταν αυτό που κατάφερε ο Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό, να κρατήσει την ομάδα στην τσίτα ως το τέλος.
• Ήταν διπλή μαγκιά αυτό που έκανε ο Βάσκος, που παρεμπιπτόντως ξεκίνησε τις διακοπές του από την Τρίτη στο Νοτιοανατολικό Αιγαίο. Αφενός μεν μπόρεσε κι εξασφάλισε αρκετά νωρίς μία διαφορά ασφαλείας, αφετέρου δε όχι απλά τη διατήρησε, αλλά την αύξησε και δη… δυναμικά. Σε σημείο που έκανε αυτό το εκπληκτικό +16 από τον δεύτερο Παναθηναϊκό.
• Να σας υπενθυμίσω ότι ο Ολυμπιακός πήρε μία πραγματικά μεγάλη διαφορά την 27η αγωνιστική, 1η των πλέι οφ, όταν με το 4-2 επί του ΠΑΟ αποσπάστηκε κατά 10 βαθμούς της τότε 2ης ΑΕΚ, πέντε αγωνιστικές πριν το φινάλε.
• Ας κάνουμε μία σύγκριση:
Στο Βέλγιο, η Γκενκ την 30ή αγωνιστική ήταν στο +9 από την δεύτερη στη βαθμολογία και στο +13 από την Ουνιόν Σεν Ζιλουά. Και αυτή την στιγμή, την 39η αγωνιστική, η Γκενκ είναι στο -9 από την Ουνιόν!!! Από το +13, πήγε στο -9 μέσα σε 9 αγωνιστικές. Και φυσικά έχασε τον τίτλο και είναι σχεδόν σίγουρη πρωταθλήτρια η Ουνιόν…
Στην Ολλανδία, ο Άγιαξ την 29η αγωνιστική, πέντε πριν το φινάλε, ήταν στο +9 από την δεύτερη PSV κι όμως έχασε το πρωτάθλημα, αφού βρέθηκε στο -1 από την PSV μέσα σε μόλις πέντε αγωνιστικές!
• Είναι αυτό που έλεγα εγώ όταν ο Ολυμπιακός ήταν στο +10, ότι έχει τεράστιο προβάδισμα, ωστόσο όσο δεν το παίρνει μαθηματικά, όλα θα γίνονται. Κι αν θυμάστε τότε, μετά το 4-2 επί του ΠΑΟ, ήταν που πήγε ο Ολυμπιακός κι έχασε στην Τούμπα 1-2 από τον ΠΑΟΚ, αλλά δεν τον πείραξε λόγω του ΠΑΟ-ΑΕΚ 3-1 την ίδια ημέρα. Εάν είχε τα κότσια τότε η ΑΕΚ να κάνει διπλό στο ΟΑΚΑ και να πήγαινε στο -7, μετά θα είχε δύο κολλητά ματς με τον Ολυμπιακό να τα παίξει όλα για όλα. Και ποτέ δεν ξέρεις τι θα μπορούσε να γίνει.
• Και τέλος πάντων, είναι πολύ σημαντικό που ο Ολυμπιακός του Μεντιλίμπαρ έφερε τέτοια σπουδαία αποτελέσματα στα ντέρμπι μέχρι και το φινάλε, με τις πέντε νίκες στα έξι ντέρμπι των πλέι οφ. Την στιγμή κατά την οποία ο Ολυμπιακός του Πέδρο Μαρτίνς στα τρία σερί πρωταθλήματα που είχε κατακτήσει κι ενώ είχε τον τίτλο στα χέρια του, το 2020 είχε χάσει το αήττητο με το 0-1 από τον ΠΑΟΚ στο Καραϊσκάκη την 34η αγωνιστική, το 2021 έφερνε ισοπαλίες με τον Άρη και τον Αστέρα Τρίπολης την 33η και 34η αγωνιστική, το δε 2022 έπαιζε στο Καραϊσκάκη την 34η αγωνιστική κι έχανε 1-2 από τον ΠΑΟ και την 35η αγωνιστική κι έφερνε με το ζόρι 1-1 με τον ΠΑΟΚ.
• Τώρα, η γεύση ήταν γλυκιά μέχρι το τέλος…
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






