Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η καλή επιστροφή Αλεξανδρόπουλου και η εικόνα Άμπι και Ρίτσαρντς

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δέκα πράγματα για τρεις παίκτες του Ολυμπιακού με αφορμή το τελευταίο παιχνίδι του.

• Το παιχνίδι με τη Λαμία είχε για τον Ολυμπιακό ένα νέο που μπορεί να αποδειχθεί σημαντικό, την επιστροφή στην δράση του Αλεξανδρόπουλου, μετά από δύο ολόκληρους μήνες απραξίας, λόγω ενοχλήσεων στη μέση του.

• Τα 35 λεπτά που έπαιξε ο διεθνής κεντρικός χαφ δεν ήταν πολλά, αλλά ήταν αρκετά για να καταλάβουμε ότι δεν θα αργήσει να είναι έτοιμος να παίξει και περισσότερο και καλύτερα και σε πιο δύσκολα παιχνίδια. Κάτι που είναι καλή είδηση για τον Μεντιλίμπαρ, ο οποίος στις δύο-τρεις θέσεις των κεντρικών χαφ είχε τόσο καιρό μόνο τους Έσε, Τσικίνιο, Όρτα και εδώ και κάμποσο καιρό πιο ενεργό τον Ιμπόρα. Όπως κι αν έχει, λιγότερους παίκτες απ΄ όσους θα χρειάζονταν.

• Η αλήθεια είναι ότι ο Αλεξανδρόπουλος στα πρώτα λεπτά της παρουσίας του δεν πάταγε καλά, καθόλου καλά. Αρχικά έδειξε αδυναμία να σταματήσει μία καλή επίθεση της Λαμίας και, το αποκορύφωμα, «κοιμόταν» στην γρήγορη εκτέλεση του φάουλ των φιλοξενούμενων, που έφερε το γκολ τους. Ένα σημείο που έχει νομίζω να κάνει και με μία επιπολαιότητα την οποία ο Έλληνας άσος ακόμη δεν έχει αποβάλλει από το παιχνίδι του…

Ολυμπιακός: Η καλή επιστροφή Αλεξανδρόπουλου και η εικόνα Άμπι και Ρίτσαρντς

• Το καλό είναι ότι όσο περνούσε ο χρόνος, τόσο ο Αλεξανδρόπουλος έμπαινε πιο καλά στο παιχνίδι. Έκανε τάκλιν, έπαιρνε κεφαλιές, περνούσε καλές πάσες, έκλεβε μπάλες. Προς το τέλος έκοψε προσεκτικά μία επικίνδυνη πάσα στο ημικύκλιο της περιοχής του Πασχαλάκη, από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος.

• Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η φάση του γκολ του: την ξεκίνησε ο ίδιος κάνοντας μία καλή ανάκτηση της μπάλας στη μεσαία γραμμή και δίνοντας άμεσα την μπάλα στον Ελ Αραμπί, φεύγοντας παράλληλα μπροστά. Και κάπως έτσι εκμεταλλεύθηκε το γύρισμα του άλλου Μαροκινού, του Ελ Κααμπί, σκοράροντας, κάτι που όπως φάνηκε από τον πανηγυρισμό του το καταχάρηκε.

• Όπως κι ο Αλεξανδρόπουλος, έτσι κι ο Άμπι πέρασε στο παιχνίδι στο 58’, στη θέση του Ρέτσου, κάνοντας ένα μάλλον χαμηλών τόνων 35λεπτο. Δεν ήταν τόσο καλός όσο σε άλλα παιχνίδια του, απέτυχε να βγάλει καλή άμυνα στο γκολ της Λαμίας, πήρε και μία κίτρινη κάρτα για φάουλ. Είχε και δύο-τρεις καλές επεμβάσεις, πάντως, σε μία αριστερή πλευρά άμυνας, που όσο το ματς πήγαινε στο τέλος του, τόσο και γίνονταν πιο ευάλωτη, ίσως γιατί ο Ρίτσαρντς ξέμεινε από μπαταρία.

Ολυμπιακός: Η καλή επιστροφή Αλεξανδρόπουλου και η εικόνα Άμπι και Ρίτσαρντς

• Ο Άγγλος αριστερός μπακ μοιάζει ακόμη να μην μπορεί να βγάλει σε καλό ρυθμό ένα 90λεπτο κι η αλήθεια είναι ότι ειδικά στο β΄ημίχρονο αντιμετώπισε πραγματικά πολλά προβλήματα με τον Τσιλούλη, αφού απέτυχε να τον κόψει σε τουλάχιστον πέντε στιγμές! Είχε αργές επιστροφές και ήταν πολύ τυχερός που δεν έγινε γκολ στη φάση του 77΄από τον γρήγορο κυνηγό της Λαμίας, γιατί με το σκορ 3-2 και 16 λεπτά παιχνιδιού ακόμη κανείς δεν ήξερε το φινάλε.

• Στο α΄ ημίχρονο ήταν καλύτερος ο Ρίτσαρντς, αλλά όχι στο βαθμό που νομίζω ότι θα ήθελε ο προπονητής. Με τον ΠΑΟΚ ήταν αρκετά πιο πειστικός, αλλά φαίνεται σαν να του λείπει ακόμη η συνέχεια, η διάρκεια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x