Κώστας Νικολακόπουλος

Η λύση Αμπού για εξτρέμ στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος «ψάχνεται» μέσα από το sport-fm.gr για λύση σε ένα από τα πιο σημαντικά προβλήματα του Ολυμπιακού.

• Αυτό που εγώ είδα από την προετοιμασία του Ολυμπιακού είναι ότι έχει μεγάλο κενό στους εξτρέμ και ότι έχει χάσει το στοιχείο της έκπληξης που αρκετές φορές έδινε στο παιχνίδι του ο (τραυματίας από την πρώτη ημέρα της προετοιμασίας) Γκάρι Ροντρίγκες με τις προσωπικές ενέργειες του. Ο Μασούρας δεν είναι τέτοιος τύπος εξτρέμ, ο δε Ζίνκερναγκελ είναι περισσότερο στιλ Βαλμπουενά (στιλ επαναλαμβάνω, γιατί έως τώρα έχουμε δει μόνο ψήγματα ποιότητας από τον Δανό).

• Τι κάνεις σε αυτές τις περιπτώσεις; Γνώμη μου είναι ότι προσπαθείς να αντιδράσεις μέσα από το υπάρχον υλικό που έχεις, μέχρι να πάρεις κάποιον εξτρέμ. Τι εννοώ; Προσωπικά θα ήθελα π.χ. να δω τον Αμπού Καμαρά απόψε στο Χαριλάου σε θέση εξτρέμ. Ναι, συμφωνώ ότι η καλύτερη του θέση φαίνεται να είναι του σέντερ φορ, αλλά ο Ολυμπιακός έχει τρεις φορ (Ελ Αραμπί, Τικίνιο, Χασάν), έστω με διαφορετικά χαρακτηριστικά από του Αμπού.

• Όταν, όμως, είναι φανερό ότι έχεις πρόβλημα στους εξτρέμ, γιατί να μην δοκιμάσεις έναν επιθετικό, που στην καριέρα του έχει παίξει δεκάδες φορές ως εξτρέμ; Κι αναφέρομαι στην παρουσία του στη Φούλαμ κι όχι μόνο. Θεωρητικά δε ο Αμπού έχει τα χαρακτηριστικά για τη θέση. Είναι γρήγορος, ντριμπλέρ, διεμβολιστής, ενώ δεν έχει κακή σέντρα. Κάποιες στιγμές από τα φιλικά του Ολυμπιακού, τον είδα να ξεκινάει τις επιθέσεις του ακριβώς από εκεί, από τα άκρα: είτε να μπουκάρει ωραία από τα δεξιά και να γυρίζει την μπάλα, είτε να συγκλίνει από τα αριστερά και να σουτάρει με το δεξί.

Ολυμπιακός: Η λύση Αμπού για εξτρέμ

• Ο Πέδρο Μαρτίνς τον πέρασε σε ένα ματς σε θέση δεξιού εξτρέμ, αλλά για περίπου 10-15 λεπτά, τον είδε ότι (όντως) δεν ήταν δραστήριος κι αμέσως του άλλαξε θέση και τον πέρασε σε ρόλο 2ου φορ, που πράγματι μοιάζει να είναι ίσως η καλύτερη γι΄ αυτόν θέση. όμως, από ένα 15λεπτο δεν μπορείς να κρίνεις. Και το θέμα είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει πρόβλημα στους εξτρέμ, που δεν δείχνει ότι μπορεί να το λύσει θεαματικά ούτε ο Ζίνκερναγκελ, παίκτης περισσότερο Νο 10.

•Νομίζω, άλλωστε, ότι μπορεί να είναι ενδιαφέρουσα κι αυτή η ιδέα: Μασούρας, Αμπού στα πλάγια και Ζινκ 10άρι πίσω από τον φορ…

ΚΡΙΣΤΙΑΝ ΜΠΕΛΙΤΣ. Θυμάστε τον Σέρβο αμυντικό μέσο που ήταν στην Κ19 του Ολυμπιακού , ως μεταγραφή μάλιστα από τη Γουέστ Χαμ. Ενώ είχε αφήσει πολύ καλές εντυπώσεις, δεν αξιοποιήθηκε από τον τότε τεχνικό υπεύθυνο της Ακαδημίας, τον Ελευθεριάδη και αποχώρησε τον περασμένο Σεπτέμβριο για την Τσουκάριτσκι. Και να που μέσα από 13 παιχνίδια με την μικρομεσαία αυτή ομάδα, πήρε μεταγραφή χθες για την Παρτίζαν (!), με την οποία ο 21χρονος υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο. Ο Μπέλιτς αρχές Ιουνίου είχε παίξει και στην Εθνική Ελπίδων της Σερβίας, όπου προφανέστατα πήγε καλά και στα δύο παιχνίδια που έπαιξε, για να κερδίσει τώρα μεταγραφή στην Παρτίζαν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x