Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η μάχη Φορτούνη-Γκρίφο και το «νίκη ή ισοπαλία είναι το ίδιο!» για την Φράιμπουργκ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το «μυστικό» της Φράιμπουργκ, που πρέπει να εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός.

· Ο Ολυμπιακός έχει τον Φορτούνη και η Φράιμπουργκ έχει τον Γκρίφο! Αυτοί οι δύο παίκτες, κι αρχηγοί των ομάδων, είναι που φέτος κάνουν τη διαφορά στους δύο αποψινούς μονομάχους και η λογική λέει ότι όποιος εκ των δύο υπερτερήσει, μπορεί να γίνει καθοριστικός για την εξέλιξη του αγώνα.

· Και οι δύο μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν έχουν παίξει σε 18 παιχνίδια και τα στατιστικά τους είναι παρόμοια! Λίγο καλύτερα του Φορτούνη, που έχει βάλει 8 γκολ κι έχει φτιάξει άλλα 9, έναντι των 7 γκολ του Γκρίφο, που έχει φτιάξει κι άλλα 7. Να προσέξουμε, όμως, ότι τα πέντε από τα εφτά γκολ του Ιταλού είναι από εκτελέσεις πέναλτι, ενώ ο Έλληνας άσος έχει εκτελέσει ένα, και μάλιστα το έχει χάσει. Στο Γιουρόπα Λιγκ (μέσα και τα προκριματικά) τα στατιστικά τους είναι για τον Φορτούνη 3 γκολ και 4 ασίστ και για τον Γκρίφο 4 γκολ και 2 ασίστ.

· Εκεί που υπερέχει ο Ολυμπιακός είναι στα στατιστικά των σέντερ φορ, καθώς ο Ελ Κααμπί έχει φέτος 10 γκολ (συν 2 ο Γιόβετιτς κι ένα ο Ελ Αράμπι), ενώ στην Φράιμπουργκ ο Χόλερ έχει 3, ο Αντάμου ένα κι ο Γκρέγκοριτς κανένα! Για τον Αυστριακό διεθνή είναι έκπληξη ότι ακόμη δεν έχει κάνει σεφτέ κι η άμυνα του Ολυμπιακού πρέπει να τον προσέξει πολύ, καθότι πέρυσι είχε βάλει 2 γκολ στο Ολυμπιακός-Φράιμπουργκ 0-3 και με βάση την καλή ψυχολογία από εκείνο το ματς λογικό είναι να βλέπει τον αποψινό αγώνα σαν μία ευκαιρία να αρχίσει να σκοράρει και φέτος.

· Ίσως, πάντως, ο πιο επικίνδυνος κυνηγός της Φράιμπουργκ να είναι ο Σάλαϊ, ο Ούγγρος εξτρέμ που είχε ανοίξει το σκορ στο Καραϊσκάκη το Σεπτέμβριο στο 3-2 των Γερμανών. Ο Σάλαι είναι τραυματίας εδώ κι ένα και πλέον μήνα, όμως αναμένεται να είναι στην αποστολή του αποψινού αγώνα και να παίξει τουλάχιστον για ένα διάστημα. Κι αυτός επιθετικός με καλή παράδοση, αφού εκτός από το γκολ στον Πειραιά, έχει βάλει γκολ και δύο φορές στην Εθνική Ελλάδας σε δύο παιχνίδια που την αντιμετώπισε με την Εθνική Ουγγαρίας!

Ολυμπιακός: Η μάχη Φορτούνη-Γκρίφο και το «νίκη ή ισοπαλία είναι το ίδιο!» για Φράιμπουργκ

· Να προσέξουμε κάτι: για τη Φράιμπουργκ είτε η ισοπαλία, είτε η νίκη στον αγώνα με τον Ολυμπιακό μετράει το ίδιο! Γιατί ούτως ή άλλως και με τα δύο αποτελέσματα εξασφαλίζει ότι θα συνεχίσει στο Γιουρόπα Λιγκ! Και με τα δύο αποτελέσματα, το ίδιο πράγμα πρέπει να κάνει τελευταία αγωνιστική στο Λονδίνο με την Γουέστ Χαμ, αν θέλει να έρθει 1η στον όμιλο: να νικήσει!

· Επαναλαμβάνω ότι η Φράιμπουργκ για να έρθει 1η στον όμιλο και να αποφύγει τα νοκ άουτ του Φλεβάρη, πηγαίνοντας απευθείας στα νοκ άουτ του Μάρτη, πρέπει να κάνει δύο πράγματα. Ένα να φέρει ισοπαλία ή να κερδίσει τον Ολυμπιακό και δύο να κερδίσει την Γουέστ Χαμ. Δηλαδή, το να κερδίσει ή να φέρει ισοπαλία με τον Ολυμπιακό το ίδιο πράγμα της κάνει! Διπλό θα θέλει στο Λονδίνο και στη μία περίπτωση και στην άλλη, γιατί σε ισοβαθμία τους υπερτερεί η Γουέστ Χαμ.

· Κι ακριβώς αυτό το «μυστικό» πρέπει να εκμεταλλευθεί ο Ολυμπιακός, που ναι μεν πρέπει να ψάξει το διπλό, αλλά όπως λέμε στο ποδόσφαιρο, αν δεν μπορείς να νικήσεις ένα παιχνίδι, τουλάχιστον να μην το χάσεις! Να πιέσει μέσα στο παιχνίδι τους Γερμανούς, να μην τους αφήσει να κάνουν αυτοί ό,τι θέλουν, να τους φοβίσει λίγο επιθετικά και να τους κάνει να αρχίσουν να σκέφτονται, «καλή είναι κι η ισοπαλία». Και να συμβιβαστούν με την ισοπαλία, που για τον Ολυμπιακό θα σημάνει σίγουρα 3η θέση και κανένα άγχος τελευταία αγωνιστική με την Τόπολα στο Καραϊσκάκη.

· Ο Ολυμπιακός έχει αυτή την στιγμή 4 βαθμούς, αν πάρει έναν σήμερα και τρεις με την Τόπολα θα φτάσει τους 8. Αξιοπρεπής απολογισμός, ειδικά μετά την καταστροφική περσινή σεζόν στην ίδια διοργάνωση, το Γιουρόπα Λιγκ με τους 2 πόντους. Αλλά και συνέχεια της φετινής ευρωπαϊκής πορείας του μέσα πια από το Κόνφερενς Λιγκ, όπου με λίγη τύχη στα νοκ άουτ του Φλεβάρη μπορεί να παίξει με καμία Αστάνα η, Σλόβαν… Και βλέπουμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x