Κώστας Νικολακόπουλος

Η πρώτη αίσθηση στο Ρέντη για τον Κάρλος και οι αλλαγές Ζίνκερναγκελ-Ραντζέλοβιτς

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα πλάνα του Κάρλος στον Ολυμπιακό και τις πρώτες εντυπώσεις που αφήνει στο Ρέντη.

•Πράγματι έχει στο μυαλό του ο Κάρλος Κορμπεράν να παίξει με 10άρι τον Ζίνκερναγκελ στην Μπρατισλάβα, χωρίς όμως ακόμη να το έχει αποφασίσει.

Πρώτον, διότι ξέρει ότι με τον Δανό στον άξονα η ομάδα θα έχει λιγότερα τρεξίματα στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Και δεύτερον γιατί έχει πολύ περιορισμένες λύσεις για τις δύο θέσεις των εξτρέμ. Για την ακρίβεια, με τον Ζίνκερνγκελ σε ρόλο πλέι μέικερ, για τα άκρα της επίθεσης υπάρχουν μόνο ο Μασούρας κι ο Ραντζέλοβιτς. Κι εναλλακτικά ο Βαλμπουενά για ένα διάστημα στο β΄ ημίχρονο.

Με 10άρι τον Δανό, ο Ολυμπιακός θα χρειαστεί δίπλα στον Εμβιλά σίγουρα ένα παίκτη με αρκετές δυνάμεις για να καταπιεί χιλιόμετρα. Το θέμα είναι ότι ο Μαντί με τον Μπουχαλάκη, εδώ και πάρα πολύ καιρό, δεν είναι στα καλύτερα τους. Ο δε Καντέ δεν είναι γρήγορος, όπως δεν είναι και οι τρεις άλλοι. Η λύση μπορεί να είναι ο Κουντέ, με την προσδοκία ότι θα βγάλει αυτή τη φορά μία σταθερότητα και μία διάρκεια η απόδοση του κι όχι όπως στο πρώτο ματς με την Σλόβαν.

•Στην περίπτωση κατά την οποία ο Κάρλος το αποφασίσει και αλλάξει θέση στον Ζίνκερναγκελ, λογικά θα περάσει έξω αριστερά τον Μασούρα και θα ξεκινήσει με τον Ραντζέλοβιτς σε θέση έξω δεξιά. Ο Σέρβος του αρέσει γιατί είναι γρήγορος-κι από την ενδεκάδα του Ολυμπιακού όπως όλοι ξέρουμε λείπει πολύ η ταχύτητα.

Ολυμπιακός: Η πρώτη αίσθηση στο Ρέντη για τον Κορμπεράν

Παρεμπιπτόντως, ποια είναι η πρώτη εντύπωση των ποδοσφαιριστών του Ολυμπιακού για το νέο προπονητή;
Κρατάει, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, ίσες αποστάσεις απ΄ όλους.

Προτιμάει προπονήσεις μικρότερης χρονικής διάρκειας, αλλά μεγαλύτερης έντασης.

Είναι πολύ ενεργητικός, τόσο στην προπόνηση, όσο και στον αγώνα, όπως άλλωστε είδαμε.

Δείχνει να έχει κάποιες έξυπνες ιδέες για το ποδόσφαιρο.

Χρησιμοποιεί πολύ το βίντεο, σχεδόν σε καθημερινή βάση.

Αυτό ακριβώς το τελευταίο είναι κάτι που δεν… ενθουσιάζει κιόλας τους «ερυθρόλευκους». Βλέπετε, για έναν που παίρνει ένα (και παραπάνω) εκατομμύρια Ευρώ ετησίως, όπως είναι ο μέσος όρος του ετήσιου συμβολαίου κάθε παίκτη της 20άδας του Ολυμπιακού, είναι…δύσκολο να κάτσει να δει ένα 15λεπτο βίντεο με τα λάθη που γίνονται σε ομαδικό και ατομικό επίπεδο η, με τα δυνατά και αδύνατα σημεία του αντίπαλου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x