Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η πρώτη εικόνα του Ρόνι Λόπες και η προσδοκία για την επόμενη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ρόνι Λόπες, την πρώτη εικόνα του και τις προσδοκίες που υπάρχουν από τη μεταγραφή του.

• Στο φιλικό με τον Άρη στο Χαριλάου θα έχουμε λογικά την ευκαιρία να δούμε τον Ρόνι Λόπες, ένα από τα σημαντικά μεταγραφικά αποκτήματα του Ολυμπιακού, το οποίο έχουμε παρακολουθήσει μόνο γι΄ αυτά τα 34 λεπτά στα οποία είχε μπει αλλαγή στη ρεβάνς με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα.

• Κι είναι αλήθεια ότι σε εκείνο το ματς, ο Βραζιλιάνος (με την πορτογαλική υπηκοότητα) άσος έδειξε αρκετά βαρύς και γενικά ανέτοιμος, οπότε σίγουρα θα έχει ενδιαφέρον να τον δούμε οκτώ ημέρες αργότερα με την προσδοκία να είναι λίγο καλύτερος, λίγο πιο εγκλιματισμένος, λίγο πιο έτοιμος. Άλλωστε, μην ξεχνάμε αρχίζει και το πρωτάθλημα (θα γίνει κι αυτό!!!) σε δέκα ημέρες και η φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ σε 14 ημέρες, οπότε πρέπει σιγά σιγά και οι νεομεταγραφέντες του Ολυμπιακού να «μπαίνουν» στην ομάδα όλο και περισσότερο.

• Στην Σλοβακία ο Ρόνι Λόπες έδειξε ότι δεν είναι ένας τυπικός έξω δεξιά. Παίζει 50% σαν εξτρέμ, με το ανάποδο πόδι, το αριστερό και 50% σαν κεντρικός χαφ. Από εκεί και πέρα, σίγουρα δεν τον βοήθησαν οι κακές γηπεδικές συνθήκες, κάτι στο οποίο στάθηκε πολύ κι ο ίδιος στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι.

• Ίσως η καλύτερη του κίνηση όσο έπαιξε ήταν η πρώτη! Τότε που ο Παπασταθόπουλος του έδωσε κάθετα την μπάλα κι ο Λόπες έφυγε ωραία από τον άξονα και φτάνοντας κοντά στην αντίπαλη περιοχή πήγε να βγάλει μία καλή πάσα στον Ονιεκούρου, αλλά πιθανότατα ο αγωνιστικός χώρος τον πούλησε και δεν βγήκε η μπαλιά. Έκτοτε είδαμε κάποιες καλές συνεργασίες του από δεξιά με τον Λαλά και ιο κεντρικά με τον Κούντε, αλλά στις δύο κρίσιμες στιγμές, δεν…

• Και όταν βρέθηκε σε θέση βολής, τη μία φορά σούταρε εντελώς ακίνδυνα από πραγματικά καλή θέση, σε πάσα του Αγκιμπού κι ενώ ο Ελ Αραμπί είχε κλέψει την μπάλα. Και όταν τη δεύτερη φορά δεν επέλεξε να σουτάρει με τη δεξί, όπως «έπρεπε» να κάνει ως εκ της θέσης που βρισκόταν και πήγε να ντριμπλάρει και τον γκολκίπερ για να σκοράρει, χωρίς επιτυχία.

• Ορισμένες κινήσεις του πραγματικά μας άρεσαν, κυρίως εκεί που έφευγε κατά μέτωπο στον άξονα, αφού έδειχνε ότι μπορεί να απειλήσει. Αλλά τα τελειώματα του ήταν πάντοτε πολύ φτωχά. Σε μία άλλη περίπτωση του έφυγε η μπάλα σε ένα κοντρόλ (κάτι που ξανάγινε λίγο μετά), σε μία δεύτερη έκανε μία κακή, εξεζητημένη, πάσα και σε μία τρίτη που του έγινε μία μπαλιά δεν τον είδαμε να πάει στο σπριντ. Στο δε ανασταλτικό κομμάτι δεν μπορείς να πεις ότι δεν έχεις διάθεση, αλλά ούτε γρήγορες επιστροφές είδαμε, ούτε μεγάλη αποτελεσματικότητα στο να κόψει μπάλες.

• Κάπως έτσι εγώ πραγματικά θα δω με ενδιαφέρον το φιλικό αυτό του Ολυμπιακού, με αντίπαλο πραγματικά δυνατό και φιλόδοξο. Για τον Λόπες, τον Τικίνιο, τον Καρμπόβνικ και κάποια παιδιά από τη Β ομάδα που μου αρέσουν, όπως ο Νίκολιτς!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x