Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η πρώτη του Κανός, η εμπιστοσύνη σε Γκάρι κι ο ρόλος Βαλμπουενά και Μπιέλ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει μέσα από το sport-fm.gr δέκα πράγματα για το παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λαμία, όπου η, έχει θρίλερ η, πολλά με λίγα!

• Τα παιχνίδια του Ολυμπιακού στη Λαμία έχουν ένα κοινό γνώρισμα: είτε ο Ολυμπιακός κάνει σκορ, είτε εξελίσσονται σε θρίλερ. Τουλάχιστον αυτά για το πρωτάθλημα, τα έχει πάρει όλα, και τα πέντε, με την υποσημείωση ότι το πρώτο, το 2017, είχε γίνει σε ουδέτερη έδρα, στο Περιστέρι.

• Στα άλλα τέσσερα, στη Λαμία, ο Ολυμπιακός έχει δύο νίκες με 6-0 και 4-0, αλλά και δύο παιχνίδια στα οποία ζορίστηκε πάρα πολύ: στο ένα, πέρυσι, κέρδισε 2-1 με τους γηπεδούχους να τον πιέζουν πάρα πολύ ως το τελευταίο λεπτό, και στο άλλο κέρδισε 3-1, με τους γηπεδούχους να ισοφαρίζουν στο 65’, τον Φορτούνη να κάνει το 2-1 στο 68’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ και το διπλό να κλειδώνει στο 85’.

• Στο Κύπελλο η κατάσταση δεν είναι η ίδια, αφού ο Ολυμπιακός και τις δύο φορές που πήγε στη Λαμία υποχρεώθηκε σε ισοπαλία, τη μία με 3-3 (!) και την άλλη με 0-0, μάλιστα την πρώτη φορά είχε αποκλειστεί, καθώς είχε χάσει 0-1 στο Καραϊσκάκη, με τον Φορτούνη να χάνει πέναλτι στο 85’.

• Ο Φόρτου θα είναι ένας από τους παίκτες στους οποίους θα στηριχθεί σήμερα ο Ολυμπιακός για να φτάσει στο τρίποντο, έχοντας στα πλάγια πιθανότατα τον Γκάρι και τον Κανός. Ο Μίτσελ εμπιστεύεται τον Γκάρι, παρότι στο αμέσως προηγούμενο παιχνίδι, με τον Παναιτωλικό, δεν είχε κάνει αισθητή την παρουσία του, όμως είναι ο μοναδικός καθαρόαιμος εξτρέμ της ομάδας, όσο ο Μπιτίκι δείχνει να δυσκολεύεται στην προσαρμογή-κι ο προπονητής θέλει την ομάδα να έχει πλάτος στην επίθεση της, κάτι που ο Ρόντινεϊ με τον Γκάρι μπορεί να το δώσουν από δεξιά. Από τον Κανός ο Μίτσελ προσβλέπει να πάρει την ουσία, τα γκολ δηλαδή και τις ασίστ, που έδινε στα καλά του ο Μασούρας. Να παρατηρήσουμε ότι είναι η πρώτη φορά που θα παίξει βασικός ο Ισπανός.

Ολυμπιακός: Η πρώτη του Κανός, η εμπιστοσύνη σε Γκάρι

• Υπό νορμάλ συνθήκες δεν θα έπρεπε να κάναμε και μεγάλη συζήτηση για το παιχνίδι, βλέποντας ότι η Λαμία έχει χάσει κι από τις τέσσερις άλλες σημαντικές ομάδες του πρωταθλήματος, χωρίς καν να σκοράρει: 0-3 και 0-3 από την ΑΕΚ, 0-1 και 0-3 από τον ΠΑΟΚ, 0-2 και 0-2 από τον Παναθηναϊκό και 0-5 από τον Άρη! Όπως έχει χάσει και 0-2 από τον Ολυμπιακό στον α΄ γύρο. Εδώ που έχει φτάσει, όμως, το πρωτάθλημα, με τον κάθε πόντο να μπορεί να σημαίνει πάρα πολλά στη μάχη της Ευρώπης και της αποφυγής του υποβιβασμού, δεν μπορείς να θεωρείς δεδομένο τίποτα, διαφορετικά μπορεί να εκπλαγείς δυσάρεστα. Μόλις τις προάλλες η Λαμία έχανε οριακά, 0-1 από τον Παναθηναϊκό, απειλούσε για το 1-1 και τελικά έχασε 0-2 με το δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις…

• Ο Ολυμπιακός με το πρωτάθλημα να πλησιάζει ολοταχώς στη λήξη της κανονικής περιόδου, έχει διπλές νίκες μόλις με τρεις ομάδες, τον Ιωνικό (3-1, 2-0), τον Παναιτωλικό (2-0, 6-1) και τον ΟΦΗ (2-1, 2-1). Αν δεν τις επαναλάβει και σήμερα με τη Λαμία και σε 15 ημέρες με το Λεβαδειακό, δεν θα έχει νόημα να μιλάμε μετά για πλέι οφς…

• Την περασμένη Δευτέρα ήταν κατά την γνώμη μου καλό ότι ο Ολυμπιακός είχε καλή αντίδραση όταν ο Παναιτωλικός μείωσε το σκορ σε 1-2 στο ξεκίνημα του β΄ ημιχρόνου, μετατρέποντας μία οριακή νίκη σε ένα θριαμβευτικό 6-1. Αντίθετα, με τις δύο προηγούμενες φορές που είχε προηγηθεί με 2-0 και είχε φάει και τότε γκολ στις αρχές των β΄ ημιχρόνων. Τότε, στο μεν παιχνίδι με τον Ιωνικό χρειάστηκε να περιμένει έως το 95’ για να κλειδώσει τη νίκη με ένα τρίτο γκολ (3-1), στο δε παιχνίδι με τον ΠΑΣ στα Γιάννινα έφαγε κι άλλο γκολ και είχε το απίστευτο κάζο με το τελικό 2-2 από 2-0.

Ολυμπιακός: Η πρώτη του Κανός, η εμπιστοσύνη σε Γκάρι

• Σημαντικοί μπορεί να γίνουν σήμερα για τον Ολυμπιακό ο Βαλμπουενά κι ο Μπιέλ, ερχόμενοι από τον πάγκο, καθώς μπορεί η ομάδα να χρειαστεί εξτρά λύσεις αν κάτι στραβώσει με το αρχικό σχήμα. Στην καρδιά της άμυνας νομίζω ότι ο Μίτσελ θα επαναφέρει τον Ντόη δίπλα στον Παπασταθόπουλο, αφού αυτοί οι δύο έχουν παίξει πιο πολύ μαζί, ο δε Μπα έδειξε στα 35 λεπτά που έπαιξε με το Αγρίνιο ότι δεν πατάει ακόμη καλά, μετά από απουσία 3,5 μηνών. Ακριβώς στο παιχνίδι του α΄ γύρου με τη Λαμία, στις 3ο Οκτωβρίου, είχε τραυματιστεί κι είχε γίνει αλλαγή από το 10ο λεπτό…

• Και μπορεί ο Μπιέλ μέχρι τώρα να έχει μπει αλλαγή μόλις μία φορά, στο 1-1 με το Βόλο στο Καραϊσκάκη, αλλά ο Βαλμπουενά παίζοντας αλλαγή έχει δώσει πολλά πράγματα στην ομάδα και φέτος: τρία γκολ και τρεις ασίστ σε έξι διαφορετικά παιχνίδια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x