Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Η τιμωρία του Μπιανκόν και οι «γεμάτοι» κίτρινες Ρέτσος και Κάρμο!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το πρόβλημα του Μεντιλίμπαρ με τις κίτρινες κάρτες των κεντρικών αμυντικών του Ολυμπιακού.

• Και να που ξαφνικά σχεδόν όλοι στόπερ του Ολυμπιακού «γέμισαν» από κίτρινες κάρτες σε Ελλάδα κι Ευρώπη!

Πρώτος ο Μπιανκόν, που συμπλήρωσε στην Τούμπα τρεις και θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό μίας αγωνιστικής, την οποία κι αναμένεται να εκτίσει την προσεχή Τετάρτη στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

• Παρεμπιπτόντως, να υπενθυμίσω το εγκωμιαστικό σχόλιο που είχα κάνει για την εμφάνιση του Γάλλου κεντρικού αμυντικού μετά το Ολυμπιακός-ΟΦΗ 4-0. Νομίζω ότι δικαιώθηκα, αφού προφανέστατα την ίδια άποψη από αυτό το παιχνίδι είχε κι ο Μεντιλίμπαρ (ήταν στην προεδρική σουίτα του Καραϊσκάκη) κι αποφάσισε να τον εμπιστευθεί στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, επιλέγοντας να κάνει ροτέϊσον στον Ντόη (έμεινε στην Αθήνα) και να αφήσει στον πάγκο τον Ρέτσο.

• Ο Ρέτσος που είναι στο όριο καρτών τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη! Άρα, με την όποια επόμενη κίτρινη δεχθεί είτε στο πρωτάθλημα, είτε στο Κόνφερενς Λιγκ αυτόματα θα τιμωρηθεί με μία αγωνιστική. Γενικά ο Ρέτσος είναι καρτάκιας φέτος, έχοντας ήδη στο παθητικό του δύο αποβολές (!) και εννιά κίτρινες κάρτες (πέντε στο πρωτάθλημα, μία στο Κύπελλο και τρεις στην Ευρώπη-τη μία στα προκριματικά, που πλέον δεν μετράει). Αντίθετα, έχει ξεχρεώσει με κάρτες ο Ντόη (έχοντας εκτίσει ποινή μίας αγωνιστικής) και είναι στο μηδέν και για μέσα και για έξω-πάντως, κι αυτός έχει αποβολή.

Ολυμπιακός: Η τιμωρία του Μπιανκόν και οι «γεμάτοι» κίτρινες Ρέτσος και Κάρμο!

Μεγαλύτερος καρτάκιας, πάντως, κι από τον Ρέτσο είναι ο Κάρμο! Έχει ήδη τρεις σε τέσσερα παιχνίδια με τα «ερυθρόλευκα»-τις δύο στο πρωτάθλημα, οπότε έχει μπει κι αυτός στο όριο. Το καλό είναι ότι ο Πορτογάλος καθάρισε με την Πόρτο αναφορικά με τις κίτρινες στην Ευρώπη, αφού είχε τρεις σε τέσσερα παιχνίδια Τσάμπιονς Λιγκ και εξέτισε εκεί την ποινή του, οπότε στο Κόνφερενς Λιγκ έχει μία.

Είναι ένα θέμα, πάντως, οι πολλές κίτρινες που παίρνει ο Κάρμο, λόγω του δυναμικού τρόπου του παιχνιδιού του. Στην Πόρτο πέραν των τριών κίτρινων στα τέσσερα ματς του Τσάμπιονς Λιγκ είχε φέτος πέντε κίτρινες και μία αποβολή (με άλλες δύο κίτρινες) σε εφτά παιχνίδια πρωταθλήματος και ένα Λιγκ Καπ. Κάπως έτσι, έχει ήδη αυτή την στιγμή σε 16 παιχνίδια μέσα στη σεζόν 13 κίτρινες, εκ των οποίων οι δύο έχουν γίνει μία αποβολή.

•Και για το τέλος κάτι διαφορετικό: στην Ισπανία παρακολουθούν με μεγάλο ενδιαφέρον το ξεκίνημα του Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό. και είναι σαφές ότι ο Βάσκος έχει φανατικούς θαυμαστές!



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x