Κώστας Νικολακόπουλος

Ήταν φέτος ο Ολυμπιακός, ο πρωταθλητής με τη χειρότερη επίθεση στην Ευρώπη;…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις πρωταθλήτριες ομάδες με τις χειρότερες επιθέσεις φέτος στην Ευρώπη…

•Η αλήθεια είναι ότι το ενεργητικό του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα ήταν απογοητευτικό: 62 γκολ σε 36 αγωνιστικές… Για να το κατανοήσουμε καλύτερα, πέρυσι είχε βάλει 20 γκολ παραπάνω (82) και πρόπερσι 12 παραπάνω (74).

•Οι διαφορές είναι μεγάλες και καταδεικνύουν το πρόβλημα του Ολυμπιακού, το οποίο άλλωστε φαίνεται κι από το ότι ο πρώτος σκόρερ του, ο Ελ Αραμπί, φέτος έκανε 16 γκολ, ενώ πέρυσι 22 και πρόπερσι 20, παρότι μάλιστα φέτος εκτελούσε τα πέναλτι, κάτι που δεν συνέβαινε τις δύο προηγούμενες σεζόν.

•Άραγε, ο Ολυμπιακός ήταν φέτος η πρωταθλήτρια ομάδα στην Ευρώπη με τη χειρότερη επίθεση; Πλάκα πλάκα, με αυτό τον μέσο όρο, με τα 1,722 γκολ ανά παιχνίδι, ο πρωταθλητής Ελλάδας δεν ήταν και τόσο… μακριά από αυτό τον θλιβερό τίτλο, τον οποίο…κατέκτησε επάξια (!) η Ελσίνκι, πρωταθλήτρια της Φινλανδίας με 1,518 γκολ ανά παιχνίδι!

•Χειρότερη από τον Απόλλωνα Λεμεσού, πρωταθλήτρια Κύπρου, με 1,562 γκολ ανά παιχνίδι και τη Μάριμπορ της Σλοβενίας που στέφθηκε πρωταθλήτρια με 1,583 γκολ ανά παιχνίδι! Κοντά τους η Πιούνικ από την Αρμενία με 1,625 γκολ ανά παιχνίδι, η ρουμάνικη Κλουζ με 1,650 γκολ ανά παιχνίδι, η Χιμπέρνιανς της Μάλτας με 1,703 γκολ ανά παιχνίδι και η Σάμροκ Ρόβερς με 1,638 γκολ ανά παιχνίδι.

•Κάπως έτσι, από εκεί που χθες γράφαμε για τον Ολυμπιακό στο top 5 της Ευρώπης, για τις πρωταθλήτριες ομάδες που είχαν την καλύτερη διαφορά γκολ από τον δεύτερο της βαθμολογίας, σήμερα γράφουμε για τον Ολυμπιακό στο… flop 8 της Ευρώπης, αναφορικά με τις επιθετικές επιδόσεις του…

•Από άλλα, πιο δυνατά η, τέλος πάντων δυνατά ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, μόνο δύο πρωταθλήτριες ομάδες δεν είχαν πολύ καλές επιδόσεις επιθετικά: στην Ιταλία η Μίλαν, που σκόραρε 1,815 γκολ ανά παιχνίδι και στην Τουρκία η Τράμπζονσπορ, με 1,815 γκολ ανά παιχνίδι και αυτή!

•Αντίθετα, ο Άγιαξ σκόραρε κατά βούληση κι ήταν ο πρωταθλητής στην Ευρώπη με την καλύτερη επίθεση, έχοντας μέσο όρο 2,882 γκολ ανά ματς, ξεπερνώντας τις Μπάγερν (2,852 γκολ ανά ματς), Μάντσεστερ Σίτι (2,605 γκολ ανά ματς), Σέριφ Μολδαβίας (2,678 γκολ ανά ματς), Ερυθρό Αστέρα (2,567 γκολ ανά ματς) και Γκαραμπάγκ (2,571 γκολ ανά ματς).

Άσχετο:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x