Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός και Μαρτίνς τα πάνε μια χαρά στην Αγγλία!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει στο sport-fm.gr την μεγάλη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Γουλβς κάτω από μία άλλη σκοπιά.

• Για όποιους ξεχνάνε, εδώ και μία ολόκληρη δεκαετία το Γιουρόπα Λιγκ το παίρνουν μόνο ομάδες από την Αγγλία και την Ισπανία! Κι ο Ολυμπιακός πρέπει να περάσει μετά την Άρσεναλ και τη Γουλβς, αλλά στη συνέχεια και τη Σεβίλλη και τη Γιουνάϊτεντ!!!...Για να καταλάβουμε τι πραγματικά παίζει…

• Τέλος πάντων, σημασία έχει να δούμε πρώτα τι θα κάνει ο πρωταθλητής Ελλάδας απόψε στην Αγγλία, στο Μολινό, απέναντι στη Γουλβς, που ξέρει ότι για να παίξει και του χρόνου στην Ευρώπη εχει μόνο μία επιλογή, πρέπει να πάρει τώρα το Γιουρόπα Λιγκ-σε μία τέτοια περίπτωση μάλιστα θα αγωνιστεί την επόμενη σεζόν απευθείας στο Τσάμπιονς Λιγκ! Ο Ολυμπιακός έχει εξασφαλισμένη την παρουσία του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, τουλάχιστον σε επίπεδο προκριματικών, κατ΄ αρχάς στο Τσάμπιονς Λιγκ.

• Θεωρητικά, το έργο των «ερυθρόλευκων» απόψε επί αγγλικού εδάφους είναι πάρα πολύ δύσκολο. Όμως, ας έχουμε υπόψιν μας και μία άλλη παράμετρο: ενώ εδώ και ολόκληρες δεκαετίες, από τότε που ξεκίνησε η πορεία του στα Κύπελλα Ευρώπης, ο Ολυμπιακός πάντοτε γυρνούσε ηττημένος από το νησί, τα τελευταία χρόνια εντυπωσιάζει με την εικόνα του και τα αποτελέσματα του κόντρα στις ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ και δη μέσα στο σπίτι τους!

• Η αρχή έγινε το Σεπτέμβριο του 2015 με το Άρσεναλ-Ολυμπιακός 2-3 στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Μάρκο Σίλβα στον πάγκο. Και η συνέχεια ήρθε με έναν άλλο Πορτογάλο τεχνικό, τον Πέδρο Μαρτίνς, με τον οποίο είχαμε διαδοχικά τον Αύγουστο του 2018 Μπέρνλι-Ολυμπιακός 1-1 και πρόκριση στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, τον Νοέμβριο του 2019 το Τότεναμ-Ολυμπιακός 4-2 (από 0-2!) στη φάση των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και τον περασμένο Φεβρουάριο το Άρσεναλ-Ολυμπιακός 1-2 στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ!

• Μιλάμε λοιπόν για δύο νίκες (και οι δύο πάντως επί της Άρσεναλ), μία ισοπαλία και μία ήττα του Ολυμπιακού στις τέσσερις τελευταίες επισκέψεις του στο νησί! Κι επειδή οι Πειραιώτες για να περάσουν τη Γουλβς πρέπει να σκοράρουν, ας παρατηρήσουμε ότι σε αυτά τα τέσσερα πιο πρόσφατα παιχνίδια τους μέσα στην Αγγλία έβαλαν τρία, ένα, δύο και δύο γκολ αντίστοιχα! Με ευκολία δηλαδή σκόραραν, κατά μέσο όρο δύο γκολ ανά ματς! Να προσέξουμε δε ότι και στα τέσσερα ματς προηγήθηκαν στο σκορ!

• Ο δε Μαρτίνς και τη μοναδική άλλη φορά που έπαιξε στην Αγγλία για τα Κύπελλα Ευρώπης επίσης είχε θετικό αποτέλεσμα, όταν το Νοέμβριο του 2012 ήταν στο Νιούκαστλ –Μαρίτιμο 1-1, ρεβάνς του 0-0 στην Πορτογαλία, για τη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ. Γενικά ο Πέδρο είναι δυνατός εναντίον των Άγγλων έχοντας συνολικά δύο νίκες (Μπέρνλι 3-1 εντός, Άρσεναλ 2-1 εκτός), πέντε ισοπαλίες (Νιούκαστλ 1-1 εντός και 0-0 εκτός, Μπέρνλι 1-1 εκτός, Τότεναμ 2-2 εντός, Γουλβς 1-1 εντός) και δύο ήττες (Τότεναμ 2-4 εκτός, Άρσεναλ 0-1 εντός).

• Υπό αυτή την έννοια, βλέποντας τι κάνει ο Μαρτίνς εναντίον των αγγλικών ομάδων, αλλά και τι κάνει κι ο Ολυμπιακός τα τελευταία χρόνια μέσα στην Αγγλία, μπορούσε να θεωρήσουμε ότι τουλάχιστον θα το παλέψουν οι «ερυθρόλευκοι» και θα είναι ανταγωνιστικοί απέναντι στη Γουλβς. Κι από εκεί και πέρα, θα πάνε για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, ελπίζοντας να γράψουν ιστορία και για πρώτη φορά να βρεθούν στους «8» του Γιουρόπα Λιγκ-Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ!

• Η αλήθεια είναι ότι η Γουλβς ξεκίνησε εντυπωσιακά στο αγγλικό πρωτάθλημα κατά την επανέναρξη του μετά την διακοπή λόγω της πανδημίας, με τρεις σερί νίκες και μηδέν παθητικό. Αλλά στα έξι επόμενα, και τελευταία παιχνίδια της σεζόν, είχε δύο νίκες, μία ισοπαλία και τρεις ήττες, χάνοντας τόσο τον στόχο του Τσάμπιονς Λιγκ, όσο κι εκείνο του Γιουρόπα Λιγκ, με την ήττα της στον «τελικό» της τελευταίας αγωνιστικής, το 0-2 εκτός έδρας από την Τσέλσι.

• Γενικά, έχει κάποιο θέμα η Γουλβς με τα πιο μεγάλα παιχνίδια της. Για παράδειγμα, πέρσι έχασε την ευκαιρία να πάει στον τελικό του Κυπέλλου, καθώς ενώ είχε αποκλείσει Λίβερπουλ και Γιουνάϊτεντ, έχασε στα ημιτελικά από την ταπεινή Γουότφορντ. Και φέτος στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τη Γιουνάϊτεντ σε δεύτερο παιχνίδι, αφού στο πρώτο την είχε υποχρεώσει σε ισοπαλία. Όπως και στο Λιγκ καπ είχε αποκλεισμούς πέρσι από τη Λέστερ και φέτος από την Άστον Βίλα. Η Γουλβς είναι ομάδα που νιώθει άνετα και κάνει προκρίσεις όταν έχει εξασφαλισμένη την πρόκριση από το πρώτο ματς (π.χ. είχε κερδίσει την Τορίνο μέσα στην Ιταλία 3-2 στο πρώτο ματς για τα πλέϊ οφς του Γιουρόπα Λιγκ και την Εσπανιόλ 4-0 στο πρώτο ματς εντός έδρας στα νοκ άουτ της διοργάνωσης) κι όχι όταν χρειάζεται να την παλέψει στη ρεβάνς. Όπως λογικά θα χρειαστεί να παλέψει απόψε.

• Από την άλλη, η έδρα πάντοτε μπορεί να παίξει το ρόλο της. Και στο Μολινό, με η, χωρίς κόσμο, η Γουλβς είναι πραγματικά δυνατή! Στην Ευρώπη τα τρία τελευταία παιχνίδια της ήταν 1-0 με την Σλόβαν, 4-0 με την Μπεσίκτας και 4-0 με την Εσπανιόλ! Στο δε πρωτάθλημα μέσα στο 2020 κέρδισαν μέσα στο Γουλβς μόνο η πρωταθλήατρια Λίβερπουλ (2-1) κι η Άρσεναλ (2-0) τον Ιούλιο. Κι οι δύο προηγήθηκαν. Όπως κι η αμέσως προηγούμενη ομάδα που είχε κάνει διπλό, η Τότεναμ (2-1) τα Χριστούγεννα. Και στα τρία αυτά ματς η Γουλβς δέχθηκε γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο! Όπως εσχάτως δέχθηκε γκολ μετά το 90’ και εκτός έδρας έφερε 1-1 με την Μπέρνλι κι έχασε 0-1 από τη Σέφιλντ Γιουνάϊτεντ!

• Ίσως κι αυτό κάτι να δείχνει, ότι αν ο Ολυμπιακός έχει το παιχνίδι στην ισοπαλία ακόμη και στο 80ο λεπτό, όλα θα είναι δυνατά! Εδώ στην Άρσεναλ προκρίθηκε στο 120’!

https://twitter.com/Esp_Interativo/status/1290321529314725889

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x