Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός και Νότιγχαμ, πάντως, μόνο φιλικό μπορούν να παίξουν…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr δύο πράγματα για το θέμα ΠΑΟΚ και Ξάνθης, που καταγγέλλει επίσημα σήμερα ο Ολυμπιακός.

• Οι ελληνικές αρχές θα κρίνουν και ανάλογα θα αποφασίσουν επί της καταγγελίας που σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει ο Ολυμπιακός σήμερα ενώπιον της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για το θέμα των σχέσεων του ΠΑΟΚ με την Ξάνθη. Αυτές θα αποφανθούν για το αν υπάρχει φαινόμενο πολυϊδιοκτησίας, όπως τονίζει εμφατικά ο Ολυμπιακός, στηριζόμενος στα στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας χθες από το One Channel.

• Το μόνο σίγουρο στις περιπτώσεις πολυϊδιοκτησίας διεθνώς είναι ότι απαγορεύεται να παίζουν στην ίδια διοργάνωση, στο ίδιο πρωτάθλημα κλπ, κλπ δύο ομάδες που έχουν τον ίδιο ιδιοκτήτη. Για παράδειγμα, Ολυμπιακός και Νότιγχαμ, που είναι ιδοκτησίας Βαγγέλη Μαρινάκη, δεν μπορεί να παίξουν ποτέ μαζί! Παρά μόνο σε…φιλικό, όπως έγινε το περασμένο καλοκαίρι στο Καραϊσκάκη! Σε επίσημη διοργάνωση απαγορεύεται η κοινή συμμετοχή τους...

• Κατά τα άλλα, μπορούμε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί σήμερα και τι θα λέγονταν για τον Ολυμπιακό εάν έβγαινε ένα ρεπορτάζ από άλλο τηλεοπτικό σταθμό και έδινε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία οι αθλητικές εγκαταστάσεις π.χ. της ΠΑΕ ΟΦΗ (τυχαία η αναφορά), είχαν αγοραστεί από εταιρεία στην οποία εμπλέκονταν άμεσα στενός συγγενής του ιδιοκτήτη της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλη Μαρινάκη…Νομίζω ότι θα είχε γίνει «σεισμός» στην Ελλάδα!...

• Τέλος πάντων, η ουσία είναι να διερευνηθεί σε βάθος η καταγγελία του Ολυμπιακού από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού, που «συνεστήθη με το άρθρο 77 του νόμου 2725/1999, ως ισχύει….Συγκροτείται από τον Πρόεδρο, ο οποίος πρέπει να είναι ανώτατος ή ανώτερος εν συντάξει δικαστικός λειτουργός, και έξι (6) μέλη, με ισάριθμους αναπληρωτές...Και λειτουργεί ως ανεξάρτητη αρχή και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργού Πολιτισμού ως προς τα διοικητικά θέματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x