Κώστας Νικολακόπουλος

Καλύτερος ο Βρουσάι από τον Ανδρούτσο στο πρώτο τεστ του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr στη μάχη για τη θέση του δεξιού μπακ στον Ολυμπιακό, εν αναμονή του ερχομού του Ροντινέι.

• Μου έκανε εντύπωση η εικόνα του Ανδρούτσου στο φιλικό του Ολυμπιακού με τη Χάντερσφιλντ. Τον περίμενα πολύ καλύτερο, αφού στα τελευταία παιχνίδια που του είχε δώσει ευκαιρία ο Μίτσελ έδειχνε σε πραγματικά καλή κατάσταση, τόσο σε εκείνο με τη Ναντ, όσο και στο άλλο στη Λιβαδειά, στο οποίο ήταν κι ο σκόρερ του μοναδικού γκολ.

• Από το πρώτο κιόλας πεντάλεπτο έκανε λάθος (του έκλεψαν την μπάλα) από το οποίο θα μπορούσαν οι Άγγλοι να ανοίξουν το σκορ, ενώ κι η συνέχεια δεν ήταν και πολύ καλύτερη: με κακή πάσα έξω από την περιοχή του Ολυμπιακού, με πολύ κακή σέντρα που χάλασε ένα υποδειγματικό ξεδίπλωμα επίθεσης της ομάδας, ακόμη και με αδυναμία να σταματήσει επικίνδυνη σέντρα που έγινε από την πλευρά του.

• Δεν ήταν κακός ο Ανδρούτσος (δικαιολογημένα αρχηγός σε αυτό το ματς, λόγω παλαιότητας) , είχε και μία-δύο καλές ενέργειες, όμως καλό δεν τον λες με τίποτα και μου προκαλεί λίγο περιέργεια αυτό, γιατί υποτίθεται ότι έπρεπε να είναι στα πάνω του, τόσο λόγω των δύο καλών εμφανίσεων του στα προηγούμενα αντίστοιχα παιχνίδια, όσο και λόγω της επιλογής του Μίτσελ να αφήσει εκτός πλάνων τον Άβιλα, όπερ σημαίνει ότι η πόρτα του Ανδρούτσου για την 20άδα, ακόμη και για την 11άδα του Ολυμπιακού να είναι ανοικτή.

Ολυμπιακός: Καλύτερος ο Βρουσάι από τον Ανδρούτσο

• Αντίθετα, ήταν σαφώς καλύτερος ο Βρουσάι κι ας έπαιξε μόνο μισή ώρα. Και καλές τοποθετήσεις είχε πίσω (με εξαίρεση μία σέντρα που του πέρασαν) και βγήκε ωραία πρώτος στην μπάλα στο χώρο, κυρίως όμως ήταν πολύ πιο απειλητικός επιθετικά, αφού δημιούργησε δύο φάσεις για γκολ: από δική του πάσα σκόραρε ο Ελ Αράμπι το 2-0 κι από δική του σέντρα είχε κεφαλιά ο Αράμπι και προβολή για γκολ (άστοχη πάλι) ο Μασούρας. Και είχε και μία τρίτη επικίνδυνη σέντρα προς την πλευρά των Αράμπι και Μασούρα.

• Νομίζω ότι ο Βρουσάι κέρδισε τις εντυπώσεις από τον Ανδρούτσο και ίσως αυτό φανεί κι από την επιλογή της ενδεκάδας στο φιλικό με την Σταντάρ Λιέγης. Δίνω δε μεγάλη σημασία στην κάλυψη της θέσης του δεξιού μπακ, γιατί ο Ολυμπιακός μπορεί να πήρε τον Ροντινέι και δη ως βασικό, αλλά μέχρι την 1η Ιανουαρίου που θα έχει δικαίωμα συμμετοχής ο Βραζιλιάνος, οι «ερυθρόλευκοι» τέλη Δεκέμβρη έχουν τρία σοβαρά παιχνίδια, το πρώτο του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο στις 15 (Καραϊσκάκη) κι εκείνα του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ (στα Γιάννινα) στις 21 και με τον Αστέρα στις 28 (Καραϊσκάκη)…

• Επιπλέον δε, κανείς δεν μας βεβαιώνει ότι α έρθει ο Ροντινέι, θα κάνει 20 μέρες προπόνησης και θα μπει αμέσως στην ενδεκάδα και θα κάνει τη διαφορά. Άρα, ο Ολυμπιακός πρέπει να έχει απολύτως ετοιμοπόλεμο δεξιό μπακ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x