Κώστας Νικολακόπουλος

Και λίγη ατομική κριτική για 15 παίκτες του Ολυμπιακού…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος μοιράζεται μέσα από το sport-fm.gr τις σημειώσεις του για 15 «ερυθρόλευκους» με αφορμή και το τελευταίο παιχνίδι του Ολυμπιακού.

· Ο Ελ Αράμπι στα δύο παιχνίδια μέσα σε τέσσερις ημέρες με τον Άρη μέσα στο Καραϊσκάκη νικήθηκε δύο φορές σε τετ α τετ με τον Κουέστα από την ίδια θέση! Στο παιχνίδι της Τετάρτης, πάντως, παίζοντας 68 λεπτά έκανε μία από τις χειρότερες εμφανίσεις του, αφού συνήθως ο Μαροκινός ακόμη κι όταν δεν σκοράρει «κάτι» κάνει-αυτή τη φορά δεν έκανε σχεδόν τίποτα. Ο Μπακαμπού για 25 λεπτά ήταν δραστήριος, μπήκε στο παιχνίδι, όμως όταν βρέθηκε σε καλή θέση, έστω με το σώμα του σε δύσκολη γωνία, δεν τελείωσε επικίνδυνα.

· Ο Γκάρι έχει την ποιότητα ακόμη και τώρα που είναι στα κάτω του να κάνει ένα γκολ (όπως έγινε στο ματς Κυπέλλου) η, να πλαγιοκοπήσει (όπως επίσης έγινε). Το θέμα είναι πρώτον ότι είναι ένα κλικ πιο κάτω από πέρυσι (βλέπε π.χ. ένα κακό κοντρόλ του μέσα στην περιοχή του Άρη η, ένα απογοητευτικό του σουτ) και δεύτερον οι βοήθειες του ανασταλτικά είναι ελάχιστες. Τον αριστερό μπακ του Άρη, τον Μαζικού, τον αντιμετώπισε σωστά μία στις έξι φορές που αυτός πέρασε μπροστά.

· Ο Μασούρας, αντίθετα, ήταν πολύ πιο συνεπής στο συγκεκριμένο κομμάτι, όμως περιέργως το πολύτιμο γκολ της νίκης την Κυριακή στο πρωτάθλημα με τον Άρη δεν του έδωσε την ψυχολογική ώθηση που θα περίμενε κάποιος, όπως φάνηκε στη φάση που βγήκε στην αντεπίθεση στο β΄ ημίχρονο και αντί να πάει την μπάλα μπροστά τη γύρισε προς τα πίσω…Γενικά δεν ήταν καλός στο καθαρά επιθετικό του κομμάτι, δημιουργικά κι εκτελεστικά, με αποκορύφωμα το άσχημο σουτ πάνω στον Κουέστα σε φάση που υποδείχθηκε οφσάιντ αλλά δεν ήταν.

· Όπως κι αν έχει, πάντως, τα αποτελέσματα καταγράφηκαν κι ο Ολυμπιακός κέρδισε δύο φορές τον Άρη Κυριακή-Τετάρτη με γκολ που έβαλαν οι δύο εξτρέμ του. Όπως καταγράφηκε ότι ο Ολυμπιακός κέρδισε δεύτερο παιχνίδι με 1-0 έχοντας μία καθαρά ελληνική άμυνα (Ανδρούτσος, Ντόη, Ρέτσος, Βρουσάι) και γκολκίπερ τον Τζολάκη. Το ίδιο (1-0) είχε γίνει και στο παιχνίδι πρωταθλήματος στη Λιβαδειά, απλά με γκολκίπερ τότε τον Πασχαλάκη.

Ολυμπιακός: Κριτική Κώστας Νικολακόπουλου για 15 παίκτες

· Η ειρωνεία είναι ότι ο Ολυμπιακός στο 5ο κιόλας λεπτό την Τετάρτη έπαιξε πολύ κακή άμυνα, στην μπούκα από αριστερά του Ιτούρμπε, με τον Ανδρούτσο και τον Ντόη να μην μπορούν να τον κόψουν, αλλά και τον Ρέτσο να είναι μάλλον τυχερός που ο Αμπουμπακάρ Καμαρά δεν βρήκε την μπάλα στην προβολή του.

· Η δεύτερη ήττα που έφαγαν οι «ερυθρόλευκοι» αμυντικοί ήταν στη φάση του δοκαριού, όπου ο Ντόη έχασε τη μονομαχία από τον Γκρέι κι ο Ρέτσος δεν πρόλαβε το τσίμπημα της μπάλας από τον Καμάτσο. Ειδικά από τον Ρέτσο θα περίμενα καλύτερη αντίδραση γιατί το έχει να βγαίνει πρώτος στην μπάλα-το είχε κάνει άλλωστε και τη φάση του μοναδικού γκολ, αφού από δικό του τάκλιν πάνω σε αντίπαλο η μπάλα έφτασε στον Ανδρούτσο για το σόλο και τη σέντρα στην περιοχή του Κουέστα, που στη συγκεκριμένη φάση ήταν «γεμάτη» από παίκτες του Ολυμπιακού, κάτι που ατυχώς δεν συμβαίνει και συχνά στις σέντρες από τα πλάγια, όπου βλέπεις μόνο τον σέντερ φορ κι ενίοτε τον Μασούρα η, τον Μπιέλ (όποιον εκ των δύο παίζει).

· Ο Βρουσάι δεν ξέρω τι είχε πάθει σε αυτό το παιχνίδι, αλλά επανειλημμένως γλίστρησε η, έχασε την ισορροπία του, κάτι που σε μία στιγμή στην αρχή του ματς πήγε να κοστίσει. Έβγαλε και καλές άμυνες, αλλά επιθετικά όταν παίζει από τα αριστερά δεν είναι παραγωγικός, γιατί δεν χρησιμοποιεί το αριστερό πόδι κι έτσι καθυστερεί. Τον περίμενα σίγουρα καλύτερο. Ο Ρόντινεϊ έδωσε ώθηση επιθετικά στην ομάδα στο 25λεπτο που έπαιξε, με τις πραγματικά καλές του ενέργειες επιθετικά. Αντίθετα, ο Ρέαμπτσιουκ, που μπήκε και πιο νωρίς, ήταν πολύ «συμβατικός», τα τυπικά έκανε.

Ολυμπιακός: Κριτική Κώστας Νικολακόπουλου για 15 παίκτες

· Γενικά, όμως, ο Ρέτσος με τον Ντόη ήταν σε καλή βραδιά, καθάρισαν πολλές επιθέσεις του Άρη, τόσο χαμηλά, όσο και ψηλά, είχαν δυναμικές επεμβάσεις και αν κάπου μπορείς να τους ψέξεις είναι κυρίως για τον κακό βαθμό που παίρνουν στις αρκετές πάσες που επιχείρησαν. Και το οφσάιντ συνήθως καλά το έπαιξαν-ο Βρουσάι ακόμη δεν το έχει συνηθίσει.

· Μπροστά από αυτούς, ο Σαμασέκου, έβγαλε μία ένταση στο παιχνίδι του στο β΄ ημίχρονο όταν έπαιξε ωστόσο πιο μπροστά, αλλά το παιδί αυτό ενώ βοηθάει την ομάδα πρεσάροντας καλά, δεν σε πείθει για το παραπάνω: έκλεψε μπάλα κι αμέσως του την έκλεψαν…έκοψε επίθεση κι έκανε λάθος πάσα…δύο φορές έξω από την περιοχή του Τζολάκη πούλησε την μπάλα…σε δύο φάσεις του Άρη σε κόρνερ και φάουλ, στις οποίες έπρεπε να αντιδράσει ως ο υπεύθυνος στο μαρκάρισμα, ήταν απών…και στο τέλος ρίσκαρε να κάνει ένα φάουλ σε εξαιρετικά πλεονεκτική θέση για τον Άρη…

· Ο Κασάμι που έπαιξε κοντά του είχε κι αυτός στιγμές επιπολαιότητας, όταν δύο φορές έκλεψε μπάλες αλλά και τις δύο τις έχασε κι όταν με ένα χαζό φάουλ έβαλε τον Άρη στην περιοχή του Τζολάκη. Ανασταλτικά το πάλεψε περισσότερο, όσο κι αν δεν τον βοηθάει το βαρύ κορμί του, κάτι απολύτως ευδιάκριτο σε τουλάχιστον δύο στιγμές, αλλά στο επιθετικό κομμάτι ήταν φτωχός. Γενικά το δίδυμο στη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού υπολείπονταν από το δίδυμο Ετέμπο-Νταρίντα του Άρη κι αυτό δεν το λες καλό.

Ολυμπιακός: Κριτική Κώστας Νικολακόπουλου για 15 παίκτες

· Ακόμη κι ο Χουάνγκ που είναι πάντα καλός, δεν ήταν έστω κοντά στο γνωστό του επίπεδο, και στα δύο κομμάτια του παιχνιδιού. Και αμυντικά και επιθετικά, αν και σίγουρα είχε κάποιες καλές πάσες μπροστά και ορισμένες επεμβάσεις πίσω.

· Αυτός που πραγματικά έκανε τη διαφορά όσο έπαιξε ήταν ο Χάμες, βγάζοντας διάθεση (έτρεξε να βοηθήσει και ανασταλτικά όταν χρειάστηκε σε μία στιγμή), αλλά και βρίσκοντας αντίπαλους πιο κουρασμένους. Πάσαρε όμορφα, σούταρε (αν και στα φάουλ δεν το έχει όπως αποδείχθηκε ξανά) και όπως την Κυριακή πέρασε τη φοβερή σέντρα στο Μασούρα προς το δεύτερο δοκάρι για το μοναδικό γκολ, έτσι και τώρα πέρασε από την ίδια θέση, ως έξω δεξιά, μία εντυπωσιακή πάσα «φτυαρίζοντας» πάλι την μπάλα, με τον Μπουχαλάκη να χάνει μία ευκαιρία για γκολ, που ελπίζουμε να μην κοστίσει στον Ολυμπιακό την πρόκριση.

· Ο Μπούχα μέσα σε δύο λεπτά (89’-91’) έχασε και δεύτερη καθαρή ευκαιρία για γκολ, πλασάροντας απογοητευτικά τον Κουέστα από πάρα πολύ καλή θέση. Πραγματικά κρίμα ένα παλικάρι 1μ85 με καλό αριστερό πόδι να σκοράρει τόσο σπάνια.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x