Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός Β': Ξύπνησε ο Αλγκασίμ, σε χειμερία νάρκη ο Πινακάς, απαιτήσεις από Καλογερόπουλο…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό Β με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι του.

• Ήταν απαράδεκτη η εικόνα του Ολυμπιακού Β στο χθεσινό παιχνίδι για το πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής κόντρα στον Αλμωπό. Και η ήττα 0-3 είναι απαράδεκτο αποτέλεσμα, πάνω απ΄ όλα όμως μιλάμε για την εμφάνιση της ομάδας. Και δεν έχει σημασία που είναι Ολυμπιακός Β, Ολυμπιακός είναι κι αυτός και δη ο προθάλαμος της πρώτης ομάδας του Ολυμπιακού.

• Προφανώς δε, αυτό το χθεσινό ήταν κάτι που δεν ήρθε ξαφνικά. Διότι, ο Ολυμπιακός Β στα άλλα έξι εκτός έδρας παιχνίδια του δεν…έσκιζε κιόλας, είχε τέσσερις σερί ισοπαλίες (οι τρεις 0-0), μία ήττα και μία νίκη. Ενώ κι εντός έδρας, μετά τις τρεις νίκες στα τρία πρώτα ματς, έχει δυο ισοπαλίες και μία ήττα. Κοινώς, βλέπουμε μία ομάδα που μπήκε με ενθουσιασμό και έδειξε πράγματα στην αρχή, αλλά συνεχίζει λες και ξεφουσκώνει ολοένα και περισσότερο.

• Αλλά ας αφήσουμε τα αποτελέσματα κι ας υποθέσουμε ότι το κυριότερο σε αυτή την ομάδα είναι το πώς θα προετοιμάσει τα νέα παιδιά για την πρώτη ομάδα, άρα ας επικεντρωθούμε στις εμφανίσεις. Χθες λοιπόν ο Ολυμπιακός μέχρι και το 0-2 (που έγινε στο 47ο λεπτό), ήταν τραγικός, με όλη τη σημασία της λέξης. Ανύπαρκτος επιθετικά και ευάλωτος αμυντικά. Δεν έφαγε γκολ στις δύο πρώτες ευκαιρίες του Αλμωπού, γιατί έσωσε ο γκολκίπερ Στουρνάρας, αλλά έφαγε γκολ στις δύο επόμενες ευκαιρίες (με τον Στουρνάρα να χάνει τις εντυπώσεις με την τεράστια ευθύνη του στο 0-1) και με τα γκολ να ξεκινάνε από πάσες των Καλογερόπουλου και Ντόι σε αντιπάλους... Και αφού οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλες ευκαιρίες κυρίως σε αντεπιθέσεις, στο β΄ ημίχρονο, ο Ολυμπιακός Β δέχθηκε και τρίτο γκολ στις καθυστερήσεις, με τρόπο που τον λες και θλιβερό, αφού ο Λιάτσος κι ο Νίκολιτς δεν μπόρεσαν να πάρουν έστω μία κόντρα από δυο αντιπάλους τους…

• Να δεχθούμε ότι έλειπαν τα τρία παιδιά (Ξενιτίδης, Μπαγκαλιάνης, Κίτσος, αν κι οι δύο τελευταίοι έχουν σταματήσει να παίζουν στη Β ομάδα όλο το Γενάρη…) που είχε ο Μαρτίνς στην πρώτη ομάδα, όπως κι ο Κινκουέ, που όμως έχει πλέον να παίξει ένα μήνα... Να ήταν κουρασμένη η ομάδα γιατί έδωσε τέσσερα παιχνίδια, και δη τα τρία εκτός έδρας, μέσα σε 11 ημέρες; Θα ήταν, αλλά θα μπορούσε πολύ απλά να φρεσκαριστεί η ενδεκάδα κι όχι να έπαιζε η ίδια που είχε παίξει την Τετάρτη στην Κατερίνη. Υπήρχαν στον πάγκο οι Αλγκασίμ, Βοίλης, Λιάτσος, Χριστοφιλόπουλος κι ο Μαυρουδής, τον οποίο παίρνει ο Μαρτίνς στην πρώτη ομάδα, αλλά στη Β έχει παίξει δύο ημίχρονα…

Ολυμπιακός: Ξύπνησε ο Αλκασίμ, σε χειμερία νάρκη ο Πινακάς

• Κι επιπλέον είναι και το άλλο. Με το που έβαλε το δεύτερο γκολ ο Αλμωπός, είδαμε έναν άλλο Ολυμπιακό Β, τουλάχιστον από πλευράς διάθεσης, όρεξης. Αντέδρασε η ομάδα έπαιξε πιο γρήγορα, απείλησε. Άλλαξε, είδαμε κάτι άλλο, που θύμιζε τον Ολυμπιακό Β. Το πιο πιθανό, απ΄ όλα; κατάλαβαν ότι κινδυνεύουν με διασυρμό και αποφάσισαν ότι πρέπει να παίξουν μπάλα. Βοήθησε κι ο Ιμπαγάσα, γιατί άλλαξε το κλασικό 4-2-3-1 παίζοντας με 4-4-2, ρίσκαρε και λειτούργησε αυτό το πράγμα. Και πριν, όμως, κάνει τις τρεις μαζεμένες αλλαγές, στο 53’, είχε αρχίσει η ομάδα και έπαιζε, χάνοντας μάλιστα μία σπουδαία ευκαιρία για γρήγορη μείωση του σκορ με τον Πινακά.

• Παρεμπιπτόντως, μου έκανε μεγάλη αρνητική εντύπωση, πώς έχει πέσει έτσι αυτό το παιδί. Το να είσαι τη μία σεζόν στην Α΄ Εθνική και να κάνεις εφτά γκολ, και την επόμενη σεζόν να μην μπορείς να κάνεις τίποτα στη Β΄ Εθνική, είναι ένα θέμα. Σίγουρα έχει χάσει εντελώς την ψυχολογία του, αλλά αν συνεχίσει έτσι, πού θα πάει; Δεν καταλαβαίνει ότι πρέπει να δουλέψει παραπάνω; Πέντε παιχνίδια έχει ήδη στα πόδια του, στα τέσσερα ήταν βασικός και δεν δείχνει κάτι ρε παιδί μου, έστω να τελειώσει καλά μία φάση. Λες και είναι σε χειμερία νάρκη! Χθες έχανε κοντρόλ μέσα κι έξω από την περιοχή, έχανε την μπάλα, κόβονταν εύκολα και όταν βρέθηκε μία φορά σε θέση βολής, που είναι το καλό του σημείο, αστόχησε πολύ.

• Αντίθετα, χθες έδειξε να ξυπνάει ο Αλγκασίμ, ένα παιδί στο οποίο ποντάρουν στον Ολυμπιακό. Πέρασε αλλαγή και με την ενέργεια που έβγαλε άλλαξε όλη την ομάδα, σε συνδυασμό με το ανέβασμα των Σαπουντζή (στην κάτω φωτογραφία), Κωστή και Τσέλιου, αλλά και τις βοήθειες του άλλου φορ, του Βοίλη, που όμως έχασε δύο σπουδαίες ευκαιρίες στην ίδια φάση για να σκοράρει. Ο νεαρός Αφρικάνος μπήκε σε φάσεις, σούταρε, έδωσε μάχες μέσα κι έξω από την περιοχή και ήταν ίσως ό,τι πιο καλό είχε να δει χθες ο Ιμπαγάσα, έστω κι αν ξανά δεν σκόραρε.

Ολυμπιακός: Ξύπνησε ο Αλκασίμ, σε χειμερία νάρκη ο Πινακάς

• Κατά τα άλλα, ο Λιάτσος που πήρε τη θέση του Μαρίνου ήταν μηδέν σε όλα τα κομμάτια του παιχνιδιού, αποδεικνύοντας ότι ακόμη είναι εντελώς ανώριμος. Ατυχώς, κοντά στο μηδέν ήταν κι ο Μαρίνος, που μάλιστα βρέθηκε στο α΄ ημίχρονο φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ κι απέτυχε να τον νικήσει-μπορεί να υποδείχθηκε δε σε θέση οφσάιντ από έναν επόπτη από το Κιλκίς, αλλά μόνο οφσάιντ δεν ήταν. Οι δε Κωστής και Τσέλιος ήταν κι αυτοί «λίγοι» έως το 2-0.

• Αμυντικά η κατάσταση ήταν τα ίδια και χειρότερα!

Ο Νίκολιτς έχει πάρει τη φανέλα σπίτι γιατί δεν υπάρχει άλλος δεξιός μπακ (!) και μία παίζει, δύο δεν παίζει. Χθες ήταν τόσο κακός, που δεν έκοψε μισή φάση! Έχασε τον παίκτη του στο 1-0, αδράνησε στο 2-0, είχε κακή αντίδραση στο 3-0. Με αυτά τα μυαλά θα προχωρήσει για την πρώτη ομάδα;

Οι πιτσιρικάδες σέντερ μπακ Καλογερόπουλος (17,5 ετών) και Κουτσίδης (17) ήταν ο ένας χειρότερος του άλλου. Κι αν ο δεύτερος έχει τη δικαιολογία ότι έπαιζε για μόλις δεύτερη φορά, να θυμίσω ότι ο πρώτος πέρυσι είχε παίξει δύο παιχνίδια βασικός με την πρώτη ομάδα. Υπάρχουν άλλες απαιτήσεις. Κι αυτό που είδαμε κι από τους δύο κεντρικούς αμυντικούς ήταν να βγαίνουν οι επιθετικοί στην πλάτη τους, να χάνουν τις περισσότερες κεφαλιές, να μην μπορούν να καθαρίσουν φάσεις, ακόμη δε κι οι πάσες του να είναι στον αντίπαλο-το ξεκίνησε αυτό ο Κωστή και τον ακολούθησαν μετά όλοι, σαν να ήταν κολλητικό!

Ολυμπιακός: Ξύπνησε ο Αλκασίμ, σε χειμερία νάρκη ο Πινακάς

Ο μόνος που στάθηκε αξιοπρεπώς πίσω ήταν ο Αποστολόπουλος, όχι ότι ήταν καλός, τουλάχιστον όμως «ήταν εκεί»!

• Και τα δύο κεντρικά χαφ δεν ήταν άσχημοι-χωρίς όμως αυτό να φτάνει. Ο Σαπουντζής είχε ψυχολογία από τα δύο ωραία γκολ που έβαλε στην Κατερίνη και είχε και χθες δύο καλά μακρινά σουτ, που δεν ήθελε πολύ να γίνουν γκολ. Άρεσε γιατί βοήθησε σημαντικά ανασταλτικά, δεν άρεσε γιατί δεν πέρασε μία πάσα-και το 8άρι στον Ολυμπιακό πρέπει να έχει πάσα. Ο Ντόι (με το περιβραχιόνιο του αρχηγού χθες) είχε τις καλύτερες πάσες από πίσω, έδειξε την καλή του πάστα, όμως διακριθείς δεν ήταν ούτε αυτός.

• Για να καταλήξω κάπου: θέλω να ελπίζω ότι δεν έγιναν βεντέτες κι οι μικροί του Ολυμπιακού. Γιατί η χθεσινή εικόνα τους μέχρι και το 2-0 ήταν μη αποδεκτή. Το να μην προσπαθούν να παίξουν παιδιά 19 κι 20 ετών δεν μπορεί να γίνεται αποδεκτό.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x