Κώστας Νικολακόπουλος

Θα γίνει της… Ιβηρικής ή του… Μάρκεβιτς απόψε στον Ολυμπιακό;

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το σημερινό παιχνίδι του Ολυμπιακού κάτω από μία άλλη οπτική.

• Το αποψινό παιχνίδι του Ολυμπιακού έχει πολλές ιδιαιτερότητες. Μία από αυτές: η παρουσία του Μπαράκ Μπαχάρ στον πάγκο της Μακάμπι Χάιφα. Για τον απλούστατο λόγο ότι ο Ισραηλινός προπονητής τίθεται αντιμέτωπος του πρωταθλητή Ελλάδας για δεύτερη φορά! Με την πρώτη μάλιστα να ήταν στον πάγκο της Χάποελ Μπερ Σέβα, έχοντας μάλιστα αποκλείσει τους «ερυθρόλευκους».

• Και μη νομίζετε ότι είναι κάτι που συμβαίνει και πολύ…τακτικά. Πόσοι προπονητές έχουν παίξει σε δύο ζευγάρια αγώνων κατά του Ολυμπιακού στα Κύπελλα Ευρώπης;

Ο ΑΡΤΕΤΑ με την Άρσεναλ. Ο Ισπανός είχε έναν αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό (νίκη εκτός, ήττα εντός στην παράταση) και μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού νίκη εκτός, ήττα εντός και πρόκριση).

Ο ΖΕΖΟΥΣ με την Μπενφίκα και την Σπόρτινγκ. Ο Πορτογάλος είχε έναν αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό με την Μπενφίκα (ισοπαλία εντός, ήττα εκτός) και μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού με την Σπόρτινγκ (νίκη εκτός, νίκη εντός).

Ο ΦΕΡΝΑΝΤΟ ΣΑΝΤΟΣ με την Πόρτο. Ο Πορτογάλος είχε έναν αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό (ισοπαλία εντός, ήττα εκτός) και μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού (νίκη εντός, ήττα εκτός).

Ο ΙΡΟΥΡΕΤΑ με την Κορούνια. Ο Ισπανός είχε έναν αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό (ισοπαλία εντός, ήττα εκτός) και μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού (ισοπαλία εντός, ισοπαλία εκτός).

Ο ΚΙΚΕ με τη Βαλένθια και την Μπενφίκα. Ο Ισπανός είχε έναν αποκλεισμό από τον Ολυμπιακό με την Μπενφίκα (ήττα εκτός έδρας) και μία πρόκριση επί του Ολυμπιακού με τη Βαλένθια (νίκη εντός, ήττα εκτός έδρας).

• Μπορεί βέβαια κάποιος να προσέξει ότι όλοι αυτοί, συμπτωματικά η, όχι Ίβηρες, Ισπανοί και Πορτογάλοι (!), είχαν κόντρα στον Ολυμπιακό μία πρόκριση κι έναν αποκλεισμό-μακάρι να επαναληφθεί το ίδιο φαινόμενο τώρα με τον Ισραηλινό Μπαχάρ! Και να μη γίνει ό,τι με τον Ουκρανό Μάρκεβιτς, που έχει αποκλείσει τον Ολυμπιακό και με τη Μέταλιστ (ήττα εντός, νίκη εκτός) και με την Ντνίπρο (νίκη εντός, ισοπαλία εκτός), ενώ τον έχει κερδίσει σε τρίτο αντάμωμα, με τη Μέταλιστ πάλι, σε μονό παιχνίδι!

Ολυμπιακός-Μακάμπι: Θα γίνει της… Ιβηρικής ή του… Μάρκεβιτς

• Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός έχει αντιμετωπίσει κι άλλους προπονητές από δύο φορές, αλλά κόντρα στα μεγαθήρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, γνωρίζοντας πάντα τον αποκλεισμό: από δύο φορές από τον Γκουαρντιόλα (Μπάγερν και Μάντσεστερ Σίτι), από τον Φέργκιουσον (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ), από τον Αντσελότι (Ρεάλ και Γιουβέντους), από τον Αλέγκρι (Γιουβέντους), από τον Μπλαν (Παρί Σεν Ζερμέν και Μπορντό) κι από τον Ντεσάμπ (Μαρσέιγ και Μονακό).

• Μία κατηγορία μόνος του είναι ο Βενγκέρ, τον οποίο αρχικά ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει (με τη Μονακό), αλλά στη συνέχεια σε τέσσερα ζευγαρώματα με την Άρσεναλ ο Γάλλος τεχνικός είχε προκρίσεις, παρότι όλες τις φορές είχε νίκη και ήττα!

• Τέλος πάντων, ας λάβουμε υπόψιν μας για το αποψινό παιχνίδι και δύο ακόμη πράγματα: Ένα ότι ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έχει ήττα στα τελευταία 25 καλοκαιρινά προκριματικά παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (17 νίκες και οκτώ ισοπαλίες). Και δύο ότι ο Ολυμπιακός ποτέ δεν έχει μείνει εκτός Τσάμπιονς Λιγκ πάνω από μια σεζόν-και πέρυσι είχε αποκλειστεί από τη βουλγάρικη Λούντογκορετς.

• Κατά τα άλλα, μία ιταλική ομάδα θα έχει κατάσκοπο απόψε στο Καραϊσκάκη, η Τζένοα.

Ακούστε το σχόλιο του Κώστα Νικολακόπουλου ενόψει του αποψινού αγώνα:

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x