Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μαρτίνς με Φορτούνη, Ανδρούτσο, αλλά και Κρίστινσον, Τιάγκο με ΑΕΚ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα σχέδια του Μαρτίνς στο αυριανό ντέρμπι με την ΑΕΚ.

· Οι πρώτες σκέψεις του Πέδρο Μαρτίνς ενόψει του ντέρμπι με την ΑΕΚ αύριο στο Καραϊσκάκη αποτυπώθηκαν μέσα από την σημερινή προπόνηση του Ολυμπιακού.

· Με τον Πορτογάλο προπονητή να φαίνεται αποφασισμένος να βάλει μία πολύ δυνατή ενδεκάδα, αλλά να κρατήσει και δύο-τρεις βασικούς ενόψει της ρεβάνς Κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα την προσεχή Τετάρτη, καθώς μην ξεχνάμε ότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν την περασμένη Κυριακή με τον ΠΑΟΚ, την Τετάρτη με τον Αστέρα, αύριο έχουν την ΑΕΚ και την Τετάρτη τον ΠΑΣ, δηλαδή τέσσερα παιχνίδια μέσα σε 10 μέρες, και κρίνεται προφανέστατα σκόπιμο από τον Μαρτίνς να δώσει και κάποιες ανάσες.

· Όπως προκύπτει από την δοκιμή που έγινε σήμερα, στις σκέψεις του Πέδρο είναι αφενός να ξεκινήσει στην ενδεκάδα με τον Φορτούνη, που ήταν στον πάγκο στα δύο προηγούμενα παιχνίδια (αλλαγή μισή ώρα στην Τούμπα και μηδενικός χρόνος συμμετοχής με Τρίπολη), αφετέρου να δώσει μία νέα ευκαιρία στον Κρίστινσον και στον Τιάγκο Σίλβα.

· Ο Κρίστινσον ήταν απολύτως θετικός την Τετάρτη, όπως κι όσες φορές τον έβαλε ο προπονητής, ενώ ο Τιάγκο είναι πάντοτε μαχητικός και δίνει παντού βοήθειες. Βέβαια ένα καλό ερώτημα είναι πού θα παίξει ακριβώς ο Τιάγκο, διότι ο Μαρτίνς τον είχε χρησιμοποιήσει και σε δύο άλλα ντέρμπι, αλλά σαν 10άρι, με συνέπεια η απόδοση του να είναι κατώτερη του αναμενομένου, αφού όπως έχει αποδειχθεί δύσκολα μπορεί να ανταποκριθεί σε αυτό το ρόλο, ενώ είναι σαφώς καλύτερος σαν οκτάρι. Έτσι, με την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ τον είχε κάνει αλλαγή στο ημίχρονο και με τον ΠΑΟ στη Λεωφόρο από το 15’ τον πέρασε έξω αριστερά, για να βάλει δεκάρι τον Φορτούνη, τον οποίο είχε ξεκινήσει στα πλάγια.



· Κόντρα στον Αστέρα, ο Πορτογάλος μέσος σε ρόλο κάτι μεταξύ Νο 8 και Νο 6, μαζί με τον Καμαρά, στο 4-4-2 που είχε επιλέξει ο Μαρτίνς, είχε μία αρκετά παραγωγική παρουσία, περνώντας αρκετές καλές πάσες, και κάθετες και στα πλάγια, μπαίνοντας σε μονομαχίες, τρέχοντας να καλύψει συμπαίκτες του κλπ, αλλά και πάλι έδειξε μεγάλη αδυναμία στην τελική προσπάθεια (ένα πολύ άστοχο σουτ από καλή θέση κι ένα σουτ που κοντραρίστηκε από αντίπαλο επίσης από καλή θέση), συν την κακή του συνήθεια να κάνει πάντα ένα-δύο λάθη σε εύκολες κοντινές πάσες.

· Κατά τα άλλα, ο Μαρτίνς προτιμάει για δεξί μπακ πάλι τον Ανδρούτσο, τον οποίο είχε βασικό άλλωστε και στα άλλα δύο τελευταία ντέρμπι, με ΠΑΟ και ΠΑΟΚ. Με τον Λαλά να είναι διαθέσιμος, παρά την πολύ γερή κλοτσιά που είχε δεχθεί από τον Μπαράλες την Τετάρτη.

Άσχετο: Έγινε viral μεταξύ των οπαδών της Πόρτο το κομμάτι συνέντευξης του Ζοζέ Σα στην A Bola!

-Έφτασες στα 17 σου σε μία μεγάλη ομάδα (εννοεί την Μπενφίκα, στην οποία πήγε σε τέτοια ηλικία)

«Στα 17; 23 ήμουν»

-Μα δεν πήγες στην Μπενφίκα στα 17 σου;

«Α, ναι, είναι αλήθεια. Αλλά μου μίλησες για μεγάλη ομάδα…Στη μεγάλη ομάδα πήγα όταν ήμουν 23, υπογράφοντας στην Πόρτο (γελώντας)»





Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x