Κώστας Νικολακόπουλος

Δεν είναι επιστημονική φαντασία, ο Ολυμπιακός μπορούσε και 1ος στον όμιλο του!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος δίνει μέσα από το sport-fm.gr τη δική του διάσταση στην παρουσία του Ολυμπιακού στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

• Το παιχνίδι χθες βράδυ στο Καραϊσκάκη τελείωσε στο φινάλε του α' ημιχρόνου, όταν ο Ποντένσε έβαλε δύο γκολ στο 40’ και στο 42’. Έγινε το 3-0 και τέλος. Ό,τι ακριβώς έγραφα χθες, εδώ. Ότι η αχίλλειος πτέρνα της Τόπολα είναι ότι άμα της βάλεις ένα γκολ τα χάνει κι αν την πιέσεις μπορείς να της βάλεις αμέσως και δεύτερο.

• Σίγουρα είναι ευχάριστο που ο Ολυμπιακός θα συνεχίσει να παίζει στην Ευρώπη και μετά τις γιορτές, για 11η φορά τα 13 τελευταία χρόνια (!), έστω στην τρίτη στη σειρά διοργάνωση, το Κόνφερενς Λιγκ. Ήταν μία βραδιά οξυγόνο η χθεσινή για την οικογένεια του Ολυμπιακού με αυτό το εντυπωσιακό 5-2, που ήρθε να κουμπώσει στην αποτυχία των παραδοσιακών αντιπάλων του να κάνουν ό,τι αυτός, με συνέπεια, εκτός των άλλων, και τη σχετική καζούρα.

• Απλά, εγώ νομίζω ότι ο Ολυμπιακός έστω κι αν είχε έναν αγώνα πραγματική μουντζούρα στη φάση των ομίλων, τη συντριβή του στη Γερμανία, είχε μία μεγάλη ευκαιρία φέτος όχι απλά να παλέψει έως το τέλος για την πρόκριση ως δεύτερος του ομίλου στο Γιουρόπα Λιγκ, αλλά ακόμη και να διεκδικήσει την πρώτη θέση! Και πριν βιαστείτε να «απαντήσετε», ας βάλουμε κάτω τα δεδομένα.

• Ο Ολυμπιακός πήρε εφτά βαθμούς, τους έξι από τις νίκες του με την Γουέστ Χαμ και την Τόπολα στο Καραϊσκάκη. Νίκες αδιαμφισβήτητες, δίκαιες, καθαρές. Και οι Άγγλοι δεν έβγαλαν κιχ χάνοντας εδώ. Ούτε ευκαιρίες μεγάλες είχαν, ούτε τίποτα. Απλά μείωσαν στο τέλος το σκορ.

• Άλλους δύο βαθμούς ο Ολυμπιακός δικαιούνταν από το παιχνίδι του στη Σερβία, όχι τόσο γιατί ισοφαρίστηκε στο 90’, αλλά γιατί ισοφαρίστηκε ενώ είχε μείνει από το 70’ με 10 παίκτες λόγω μίας άτιμης αποβολής ενός άτιμου Γάλλου διαιτητή.

Ολυμπιακός: Μπορούσε και 1ος στον όμιλο του

• Ο Ολυμπιακός δικαιούνταν από έναν έως τρεις βαθμούς από το παιχνίδι του με την Φράιμπουργκ, το οποίο έχασε 2-3 στο Καραϊσκάκη. Κι αυτό δεν το λέω εγώ. Ο ίδιος ο Γερμανός προπονητής δήλωσε μετά από εκείνο το παιχνίδι, «και 2-2 να έληγε, θα ήμουν ευχαριστημένος με βάση την εικόνα του αγώνα». Και πριν τη ρεβάνς στο Φράιμπουργκ, επίσης είχε δηλώσει: «Για να κερδίσουμε στον Πειραιά, χρειαστήκαμε τη βοήθεια και της τύχης».

• Επιπλέον, ο Ολυμπιακός στάθηκε άτυχος και στον αγώνα του με την Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο, όχι τόσο γιατί δέχθηκε το μοναδικό γκολ προς το τέλος του παιχνιδιού (στο 75’), αλλά κυρίως γιατί έχασε μεγάλη ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 86’ με την κεφαλιά του Μαντί Καμαρά στο δοκάρι.

• Αν κάνεις τη σούμα, βλέπεις ότι ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να είχε από τέσσερις έως έξι βαθμούς παραπάνω! Και, επιπρόσθετα, εάν τους είχε αυτούς τους βαθμούς, δεν θα πήγαινε την προτελευταία αγωνιστική στην Φράιμπουργκ έχοντας υποχρέωση τη νίκη, με συνέπεια να ξεκινήσει το ματς «ανοικτά» κι όχι «κλειστά», με αποτέλεσμα να φάει με άδεια άμυνα δύο γκολ στα πρώτα 10 λεπτά. Θα πήγαινε για την ισοπαλία, σφιχτά, δεμένα, πιο συντηρητικά, όπως πήγε κι έπαιξε στην Αγγλία.

Ολυμπιακός: Μπορούσε και 1ος στον όμιλο του

Να υπενθυμίσω ότι η Γουέστ Χαμ τερμάτισε με 15 βαθμούς, κερδίζοντας και τα πέντε άλλα παιχνίδια της, πλην εκείνου στο Καραϊσκάκη. Άρα, εάν ο Ολυμπιακός έπαιρνε τους έξι εξτρά βαθμούς που θα μπορούσε να πάρει, και οι Άγγλοι πήγαιναν στους 13 (με Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός 1-1 με το δοκάρι του Μαντί), οι ομάδες θα ήταν ισόβαθμες στην πρώτη θέση με 13 βαθμούς. Κι ο Ολυμπιακός θα υπερτερούσε στα μεταξύ τους αποτελέσματα.

Επαναλαμβάνω, παρότι θα είχε υποστεί τη συντριβή στο Φράιμπουργκ (οι Γερμανοί θα είχαν 9 η, 10 βαθμούς και θα τερμάτιζαν στην 3η θέση), ο Ολυμπιακός θα κτυπούσε την πρώτη θέση! Κι ας μοιάζει τώρα λίγο…επιστημονική φαντασία. Κι ας μπορεί κάποιοι να ειρωνευτούν. Η πραγματικότητα, όμως, είναι ακριβώς αυτή.

• Κατά τα άλλα, ο Φορτούνης ήταν ο πρώτος στις ασίστ (πέντε) από τις 32 ομάδες της διοργάνωσης στη φάση των ομίλων. Με τον Βιρτς της Λέβερκουζεν, τον Κλάους και τον Χαρίτ της Μαρσέιγ και τον Γουόρντ Πράους της Γουέστ Χαμ να έχουν από τέσσερις. Αλλά ο Φορτούνης δεν είναι για την Εθνική του Πογέτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x