Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Να μην παίζει ο Αγκιμπού, αλλά ποιος να παίζει;…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την κριτική για την χρησιμοποίηση του Αγκιμπού Καμαρά.

•Ασκείται μία κριτική στον Πέδρο Μαρτίνς για την συνεχή χρησιμοποίηση του Αγκιμπού Καμαρά, ακόμη και τώρα που ο νεαρός άσος ξεκάθαρα δεν είναι στα καλύτερα του.

•Κατ' αρχάς σε τρία παιχνίδια (στο Χαριλάου με τον Άρη και στο Καραϊσκάκη με τον ΟΦΗ) δεν τον έβαλε καθόλου, ενώ και σε άλλα δύο (στο Καραϊσκάκη με τον Άρη και με τον Αστέρα) τον έβαλε από ένα ημίχρονο, αλλά ας πάμε παρακάτω.

•Το ερώτημα είναι αν δεν παίξει με τον Αγκιμπού, ποιόν να βάλει ο Μαρτίνς; Έχει δηλαδή κάποιον άλλο και δεν τον βάζει; Ο Μαντί δεν έπαιξε στη Λεωφόρο γιατί υπέπεσε σε πειθαρχικό παράπτωμα… Ο Μπουχαλάκης είναι πιο ντεφορμέ κι από τον…ντεφορμέ Μαντί!...Ο Καρβάλιο μακριά από το Καραϊσκάκη είναι μονίμως μέτριος… Ο Ροντρίγκες με την ΑΕΚ δεν μπορούσε να παίξει λόγω επέμβασης… Ο Μασούρας στα Γιάννινα ήταν απών λόγω ιού…

•Πού θέλω να καταλήξω: Ναι, ο Αγκιμπού δεν είναι στα καλύτερα του, αλλά όταν λέμε να μην παίζει, πρέπει να λέμε και ποιος να παίξει στη θέση του. Όχι απλά να λέμε για να λέμε. Όπως βλέπετε, εγώ κατέγραψα στοιχεία. Από τα οποία προκύπτει ότι κάποιες φορές δεν υπήρχε καν άλλος να παίξει!

•Παρεμπιπτόντως, ο Αγκιμπού όχι ότι πήγε καλά με τον Παναθηναϊκό την Κυριακή, αλλά έχω την εντύπωση ότι παίζοντας τα τελευταία 35 λεπτά κεντρικό δίδυμο στα χαφ με τον Μπουχαλάκη, είχε μία σχετικά καλή ισορροπία στην απόδοση του. Περιόρισε τα λάθη του, κυκλοφόρησε την μπάλα, πίεσε, έκλεψε, έκοψε. Και νομίζω ότι τα τρεξίματα του λίγοι συμπαίκτες του τα είχαν…

•Πρέπει, όμως, κάποια στιγμή να αρχίσει να βελτιώνει κάποιες αδυναμίες του και κυρίως αυτό που μοιάζει να μην έχει αίσθηση του χώρου σε συνεργασίες με συμπαίκτες του ακόμη και μέσα σε λίγα τετραγωνικά. Επανειλημμένως τον έχουμε δει να πετάει την μπάλα αλλού από εκεί που βρίσκεται ένας συμπαίκτης του, ακόμη κι όταν μιλάμε για μία εύκολη πάσα με την οποία η μπάλα θα έφτανε στον άλλο «ερυθρόλευκο».

Ολυμπιακός: Να μην παίζει ο Αγκιμπού, αλλά ποιος να παίζει;

•Αυτό που συνέβη στο 8ο λεπτό του αγώνα με τον Παναθηναϊκό, να φεύγει ο Ολυμπιακός στην αντεπίθεση με τον Αγκιμπού και να αδυνατεί να πασάρει στον Ελ Αραμπί στα τρία μέτρα, πραγματικά δεν βγάζει απολύτως κανένα νόημα. Γενικά αυτό που κάνει ο Ολυμπιακός με τις αντεπιθέσεις του, να βγαίνει τόσο ωραία στην κόντρα και να αποτυγχάνει συνήθως να την αξιοποιήσει, δεν λέει.

•Με αποκορύφωμα τη φάση του 20ου λεπτού, όπου έφυγαν μπροστά με εκπληκτική ταχύτητα έξι (!) παίκτες του Ολυμπιακού απέναντι σε τέσσερις αμυνόμενους του ΠΑΟ και το μόνο που κατάφεραν οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ένα γκολ καθαρό οφσάιντ του Μασούρα, στη σέντρα του Ροντρίγκες, ο οποίος είχε βγει σφαίρα μπροστά και είχε επιλογές είτε να την δώσει στον Μασούρα (με τη διαφορά ότι ο τελευταίος δεν έπρεπε να βγει σε λάθος θέση), είτε να την σπάσει στην καρδιά της περιοχής όπου περίμεναν ο Εμβιλά και άλλοι δύο συμπαίκτες του (ένας ακόμη έρχονταν από πίσω).

•Η λογική λέει ότι με ένα καλό γύρισμα του Γκάρι ο Εμβιλά θα μπορούσε να σκοράρει και με προηγούμενο τον Ολυμπιακό, θα βλέπαμε άλλο παιχνίδι. Όμως, για πολλοστή φορά τον τελευταίο καιρό, οι παίκτες του Ολυμπιακού έκαναν τα εύκολα δύσκολα. Και όταν παίζεις ντέρμπι και το κάνεις αυτό, συνήθως θα τιμωρηθείς…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x