Κώστας Νικολακόπουλος

Μπαίνοντας στο μυαλό του Βατσλίκ την ώρα των πέναλτι!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Βατσλίκ, τα πέναλτι και όχι μόνο, με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι.

Όπως φαντάζομαι όλοι προσέξαμε, ο Βατσλίκ έπιασε και τα τρία πέναλτι στην ίδια γωνία, τη δεξιά του. Αντίθετα, δέχθηκε το μοναδικό γκολ, όταν του σούταραν στην αριστερή του γωνία, κι αυτός έπεσε από δεξιά.

Εξυπακούεται ότι ο Τσέχος τερματοφύλακας βοηθήθηκε από τις συμβουλές που είχε δεχθεί από τους αρμόδιους της ομάδας και δη τον προπονητή των γκολκίπερ Π. Αγριογιάννη. Απλά, προσπαθώντας να μπω στο μυαλό του Βατσλίκ εκείνες τις κρίσιμες στιγμές των εκτελέσεων του πέναλτι, στα μοναχικά τετ α τετ του πορτιέρο με τον αντίπαλο σουτέρ, κατέληξα κάπου.

Ο Βατσλίκ ήξερε ότι όπως ο ίδιος είχε αναλύσει με τη βοήθεια των ανθρώπων της ομάδας τους αντίπαλους εκτελεστές, το ίδιο είχαν κάνει (είχαν αναλύσει δηλαδή για τον ίδιο τον Βατσλίκ) και στον Απόλλωνα Λεμεσού, όπως άλλωστε κάνει και κάθε ομάδα πλέον στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, με τη δυνατότητα να έχουν τα κλαμπ στο λαπτ τους όλα τα παιχνίδια.

Ο έμπειρος πορτιέρο του Ολυμπιακού λοιπόν θυμόταν πολύ καλά ότι και τις δύο προηγούμενες φορές που απέκρουσε πέναλτι, το έκανε πέφτοντας στην αριστερή του γωνία: και στο πρόσφατο παιχνίδι με την Σλόβαν στην Μπρατισλάβα, με εκείνη την επέμβαση να δίνει την πρόκριση, αλλά και στο φιλικό του καλοκαιριού με την Φορτούνα Ντίσελντορφ.

Ολυμπιακός-Νικολακόπουλος: Άρθρο για Βατσλίκ

Παράλληλα, ήταν βέβαιος, ότι αυτή τη «λεπτομέρεια» δεν μπορεί παρά να την είχαν προσέξει στην αντίπαλη ομάδα, στον Απόλλωνα. Κι η ποδοσφαιρική λογική λέει ότι η βασική οδηγία προς τους παίκτες τους πρέπει να ήταν, «σουτάρετε στην άλλη γωνία του, στην δεξιά». Έτσι και συνέβη! Κι έτσι είχε και κατά νου ο Βατσλίκ, που έπεσε και στα τέσσερα πέναλτι που του κτύπησαν στη δεξιά του γωνία! Με συνέπεια να πιάσει τα τρία και να φάει γκολ μόνο στο ένα, σε εκείνο που η εκτέλεση ήταν στην αριστερή του γωνία.

Να θυμηθούμε δε ότι πέρυσι, όταν ο Ολυμπιακός είχε αποκλειστεί στα πέναλτι από τη Λούντογκορετς, με τον Τζολάκη κάτω από τα δοκάρια, οι Βούλγαροι είχαν πέντε εκτελέσεις πέναλτι (ένα στην κανονική διάρκεια του αγώνα και ένα στη διαδικασία των πέναλτι) και είχαν βάλει γκολ και στις πέντε. Την στιγμή που τώρα, η Σλόβαν και ο Απόλλωνας είχαν συνολικά εννιά εκτελέσεις πέναλτι και στα δίκτυα του Βατσλίκ η μπάλα μπήκε μόνο τις τέσσερις!

Θέλετε και το άλλο; Και στα δύο παιχνίδια φορούσε την ίδια φανέλα, την πορτοκαλί (!) κι όχι την μπλε η, την κίτρινη…

Ολυμπιακός-Νικολακόπουλος: Άρθρο για Βατσλίκ

Παρεμπιπτόντως, ο έμπειρος Τσέχος διεθνής «άσος» έδειξε μία μεγάλη ετοιμότητα σε όλο το παιχνίδι: μπλόκαρε δύο σουτ που του έκαναν, μπλόκαρε την μπάλα και στο παραλίγο αυτογκόλ του Μπα, έκανε δύο σωστές εξόδους στον αέρα σε σέντρες, βγήκε μία φορά έγκαιρα και μάζεψε την μπάλα χαμηλά και όταν μία φορά βρέθηκε σε τετ τετ με αντίπαλο επιθετικό βγήκε και του βούτηξε την μπάλα, άσχετα αν στη συνέχεια υπήρξε υπόδειξη οφσάιντ.

Το δυσάρεστο είναι ότι, για όχι πρώτη φορά, έχει ευθύνη για το μοναδικό γκολ του Απόλλωνα, καθώς εκεί περιμένεις από τον γκολκίπερ σου να βγει και να διώξει την μπάλα στον αέρα καθαρίζοντας τη φάση. Σχεδόν ίδιο γκολ ήταν και το δεύτερο της Σλόβαν, που έφερε το 2-2 στην παράταση, που οδήγησε στα πέναλτι.

Το κακό είναι ότι τώρα στο Γιουρόπα λιγκ δεν θα υπάρχουν πέναλτι, για να διορθώνει ο Βατσλίκ αυτό το ένα αλλά κρίσιμο λάθος του στο 90λεπτο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x