Κώστας Νικολακόπουλος

Η ανατομία του Απόλλωνα δείχνει πολλά στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr ενόψει του αποψινού σημαντικού αγώνα του Ολυμπιακού ένα καθοριστικό στοιχείο του παιχνιδιού του Απόλλωνα.

Περιμένω με μεγάλο ενδιαφέρον απόψε την εικόνα του Χουάνγκ στη ρεβάνς με τον Απόλλωνα Λεμεσού. Γιατί είμαι βέβαιος ότι η κυπριακή ομάδα αυτή τη φορά δεν θα κάνει τόσο ψηλά άμυνα κι ως εκ τούτου δεν θα βρει ο Ολυμπιακός τους χώρους που βρήκε στο πρώτο ματς, όταν μάλλον αφελώς δεν καθάρισε στο β΄ ημίχρονο την πρόκριση στις ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Κορεάτη. Οπότε ο Χουάνγκ πρέπει να κινηθεί πλέον ως 10άρι σε πιο μικρούς χώρους για να γίνει επικίνδυνος-αν και νομίζω ότι και αυτό το έχει.

Τέλος πάντων, κάνοντας μία ανάλυση-ανατομία του Απόλλωνα Λεμεσού στους εκτός έδρας ευρωπαϊκούς αγώνες του, παρατήρησα με μεγάλη ευκολία το πόσο καθοριστικό είναι για τον πρωταθλητή Κύπρου αυτό που λέμε το πρώτο γκολ, κάτι που άλλωστε το είχαμε επισημάνει και για τα εντός έδρας παιχνίδια του στα Κύπελλα Ευρώπης. Όπερ σημαίνει ότι αποτελεί χαρακτηριστικό της ομάδας του και που αποκτάει άλλη διάσταση ενόψει του αποψινού αγώνα, καθότι σε γενικές γραμμές το ίδιο ισχύει και για τον Ολυμπιακό…

Από το 2010 έως και σήμερα, ο Απόλλωνας…

ΠΡΩΤΟΝ, έχει ανοίξει αυτός το σκορ σε 12 εκτός έδρας ευρωπαϊκά παιχνίδια του. Τα αποτελέσματα του είναι οκτώ νίκες (μεταξύ άλλων ένα 1-0 μάλιστα, επί του ΟΦΗ κι ένα εντυπωσιακό 3-1 επί της Μαρσέιγ, αλλά σε αδιάφορο βαθμολογικά ματς), δύο ισοπαλίες και δύο ήττες. Να προσέξουμε ότι και τα τέσσερα αυτά παιχνίδια δεν τα κέρδισε για ένα λόγο: ισοφαρίστηκε πολύ γρήγορα και στα τέσσερα! Μέσα σε 10-15 λεπτά τον είχαν ισοφαρίσει και η Έβερτον (2-2) και η τσέχικη Ζίλινα (2-2) και η Ζυρίχη (κέρδισε 3-1) και η Σάμροκ Ρόβερς από το ΕΙΡΕ (κέρδισε 2-1). Να θυμίσω δε ότι ακόμη και μέσα στην Κύπρο, ο Ολυμπιακός τον ισοφάρισε μέσα σε 11 λεπτά στο πρώτο ματς την περασμένη Πέμπτη κι έτσι ήρθε το τελικό 1-1…

Ολυμπιακός: Νικολακόπουλος για Απόλλωνα Λεμεσού

ΔΕΥΤΕΡΟΝ, έχει δεχθεί ο ίδιος πρώτος γκολ σε 18 παιχνίδια, έχοντας χάσει τα 17 (!) και φέρνοντας ισοπαλία (1-1) μόνο σε ένα, στο οποίο και πήρε την πρόκριση, από τη Μίντιλαντ της Δανίας. Μάλιστα, κάποιες από τις ήττες του είναι βαριές. Βλέπε 0-5 από τη Γκλάντμπαχ, 0-4 από τη Βιγιαρεάλ, 0-4 από τη Λιόν, 0-4 από τη Μακάμπι και 0-3 από την PSV. Σε όλες αυτές τις ήττες έχανε είτε στο δεκάλεπτο, είτε στο μισάωρο, είτε τέλος πάντων στο ημίχρονο.

Είναι η τρίτη φορά που ο Απόλλωνας σε νοκ άουτ παιχνίδια έχει φέρει ισοπαλία και δη 1-1 μέσα στην Κύπρο. Την πρώτη φορά, το 2014, είχε μία ιστορική επιτυχία, κερδίζοντας στη ρεβάνς 4-1 μέσα στη Μόσχα τη Λοκομοτίβ και προκρίθηκε. Τη δεύτερη φορά, ένα χρόνο αργότερα, έχασε 0-1 από την Γκαμπάλα στο Αζερμπαϊτζάν κι αποκλείστηκε.

Κατά τα άλλα, δείτε στο 2.10 το ωραιότατο γκολ του Σκάρπα στο ντέρμπι κορυφής Παλμέιρας-Φλαμένγκο (1-1) την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος Βραζιλίας, με την Παλμέιρας του Σκάρπα να κρατάει τη διαφορά των 9 βαθμών από την Φλαμένγκο μετά από 23 αγωνιστικές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x