Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς πήγε να τον κλέψει η Άντερλεχτ! Το παρασκήνιο της μεταγραφής του Κόνραντ στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το παρασκήνιο της μεταγραφής του Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε στον Ολυμπιακό.

• Μην νομίζουμε ότι ήταν εύκολη η μεταγραφή του Κόνραντ Ντε Λα Φουέντε στον Ολυμπιακό. Είναι απολύτως αληθείς οι πληροφορίες περί ενδιαφέροντος τόσο της Μπέρνλι, όσο και της Μπεσικτάς, αλλά και περί αρχικής συμφωνίας με τη Βαγιαδολίδ, προκειμένου να υπογράψει στην ισπανική ομάδα.

• Μπορούμε δε να αποκαλύψουμε ότι τελευταία στιγμή έκανε ένα πολύ θεαματικό μπάσιμο η Άντερλεχτ και προσπάθησε πραγματικά να κλέψει τον νεαρό (21.7.2001) Αμερικάνο κυνηγό, ακόμη και όταν αυτός βρίσκονταν στα γραφεία του Ολυμπιακού και διαπραγματεύονταν με τους «ερυθρόλευκους» τους όρους του συμβολαίου του.

• Ο βελγικός σύλλογος, με παράδοση απόκτησης παικτών από τις ΗΠΑ, έδειξε να τον θέλει πολύ, αλλά ο Ολυμπιακός ήταν αποφασισμένος να τον υπογράψει τον Κόνραντ και η εντολή του Μαρινάκη στους συνεργάτες του ήταν ξεκάθαρη, για ολοκλήρωση της μεταγραφής, ακόμη και αν χρειαστεί, που χρειάστηκε τελικά, να δοθεί σχεδόν ένα εκ. Ευρώ στον παίκτη για το μονοετές συμβόλαιο του.

Ολυμπιακός: Νικολακόπουλος για ντε λα Φουέντε

• Κάπως έτσι, με την αποφασιστικότητα που επέδειξε ο Ολυμπιακός, κλείδωσε προχθές αργά το απόγευμα η μεταγραφή, με τη φόρμουλα του δανεισμού. Κατά τη σημερινή Equipe o δανεισμός είναι χωρίς οψιόν αγοράς, όμως σύμφωνα με άλλα γαλλικά ΜΜΕ υπάρχει οψιόν και δη 4 με 5 εκ. Ευρώ, ενώ και οι δικές μας πληροφορίες από την αρχή έλεγαν περί οψιόν 4 εκ. Ευρώ.

• Να ξεκαθαρίσω δε ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την Μπαρτσελόνα, που φέρεται να έχει κρατήσει ένα ποσοστό μεταπώλησης στη συμφωνία της με τη Μαρσέιγ. Εάν ο Ολυμπιακός κι ο Κόνραντ (1μ70) στο τέλος της περασμένης σεζόν συμφωνήσουν να συνεχίσουν τη συνεργασία τους, τότε οι «ερυθρόλευκοι» πληρώνουν 4-5 εκ. Ευρώ στην Ολιμπίκ και τον κάνουν δικό τους. Κι από εκεί και πέρα, ό,τι έχει λαμβάνειν η Μπαρτσελόνα, το έχει από τη Μαρσέιγ.

• Παρεμπιπτόντως, η Μπαρσέιγ το περασμένο καλοκαίρι είχε αποκτήσει κι αυτή με τη φόρμουλα δανεισμού τον Κόνραντ από την Μπάρτσα, με οψιόν αγοράς 3 εκ. Ευρώ. Ο μικρός πήγε τόσο καλά, που η Ολιμπίκ πλήρωσε από το Δεκέμβρη τα 3 εκ. Ευρώ και τον αγόρασε! Ατυχώς, τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά και μετά το Δεκέμβρη για τον διεθνή (3 φορές) Αμερικάνο, αφού στις αρχές κιόλας Γενάρη υπέστη θλάση και λίγο μετά αφότου επέστρεψε υπέστη ζημιά στο γόνατο και χρειάστηκε αρθροσκόπηση.

• Με αυτά και με αυτά, από εκεί που μέχρι τις αρχές Γενάρη είχε 21 παιχνίδια στα πόδια του σε όλες τις διοργανώσεις (11 βασικός και 10 αλλαγή), έκτοτε μπόρεσε κι έπαιξε μόνο σε δύο ματς, ένα βασικός και ένα αλλαγή, με σούμα για την περασμένη σεζόν 23 αγώνες (12 βασικός, 11 αλλαγή), με ένα γκολ (στο Γιουρόπα Λιγκ) και τρεις ασίστ (δύο στο πρωτάθλημα και μία στο Κύπελλο).

Ολυμπιακός: Νικολακόπουλος για ντε λα Φουέντε

• Το καλό είναι ότι από τέλη Μαίου είναι υγιής, ακολούθησε την προετοιμασία της Μαρσέιγ, έπαιξε και σε ένα φιλικό με τη Νόριτς και προπονιόταν κανονικά μέχρι πριν λίγες ημέρες που ο Κροάτης προπονητής της Ολιμπίκ, ο Τούντορ, γνωστοποίησε ότι δεν βρίσκεται στα πλάνα του για τη νέα σεζόν.

• Το κακό είναι ότι πιάνει θέση ξένου, αφού δεν είναι ακριβές αυτό που γράφει το transfermarkt ότι έχει ισπανικό διαβατήριο, παρότι ο Κόνραντ (με γονείς από την Αϊτή) στην Ισπανία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο, παίζοντας από το καλοκαίρι του 2013 στην Ακαδημία της Μπαρτσελόνα, με την πρώτη ομάδα της οποίας έχει τρεις παρουσίες, ως αλλαγή, δύο στο Τσάμπιονς Λιγκ το φθινόπωρο του 2020 και μία στο Κύπελλο το Γενάρη του 2021, όλες με τον Κούμαν στον πάγκο. Την ίδια σεζόν, 2020-21, ο Ντε Λα Φουέντε έκανε και 21 παιχνίδια (έξι γκολ και τέσσερις ασίστ) με την Μπαρτσελόνα Β.

• Για τον 21χρονο άσο είναι σημαντικό να καθιερωθεί άμεσα στον Ολυμπιακό, αν θέλει να παίξει στο Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ το χειμώνα με την Εθνική ομάδα των ΗΠΑ, στην οποία έκανε το ντεμπούτο του το φθινόπωρο του 2020, ενώ τον περασμένο Σεπτέμβρη έπαιξε μαζί της σε δύο παιχνίδια για τα προκριματικά του Μουντιάλ, σε ένα βασικός και σε ένα αλλαγή. Ο δε συναγωνισμός είναι μεγάλος, καθώς στα πλάγια της επίθεσης η Εθνική του έχει παίκτες της Τσέλσι, της Λιντς και της Λιλ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x