Κώστας Νικολακόπουλος

Κάποια… ψιλά γράμματα για τον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πέντε πράγματα για τον Ολυμπιακό, τον Μαντί, τον Αγκιμπού Καμαρά κι όχι μόνο.

•Θα περίμενε κανείς να ήταν πιο καθαρό το μυαλό στους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού-η ομάδα είναι μακράν πρώτη στο πρωτάθλημα, ενώ πλέον δεν υπάρχει κι η πίεση από τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

•Κι όμως είδαμε τις προάλλες τον Καρβάλιο στο Χαριλάου να δίνει δικαιώματα και να ρισκάρει αποβολή του από το 35ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη κάρτα μέσα σε ένα λεπτό…Αλλά και τον Αγκιμπού την περασμένη Κυριακή στο Καραϊσκάκη να βγάζει νεύρα και να «κυνηγιέται» με τον Καμαρά του Άρη στο 94ο λεπτό!...

•Δεν είναι, όμως, μόνο αυτό. Αν θυμηθεί κάποιος τη συμπεριφορά των «ερυθρόλευκων» στο τελευταίο πεντάλεπτο του νικηφόρου αγώνα τους με τον Άρη, θα έχει να εκφράσει σοβαρές απορίες. Με τον Ολυμπιακό να φτάνει στη νίκη, έστω με εντελώς οριακό τρόπο, με το πέναλτι στο 85ο λεπτό, είδαμε τον Βρουσάι στο 89’ και τον Μαντί στο 94’ να κάνουν φάουλ χωρίς κανένα λόγο σε αντιπάλους τους κι έτσι να βάζουν τον Άρη μέσα στην περιοχή του Βατσλίκ στο κρίσιμο φινάλε.

•Ειδικά ο Μαντί το κάνει επανειλημμένως το ίδιο λάθος και είναι πραγματικά κάποιος να απορεί, κανείς στο Ρέντη δεν του λέει ότι κάνει λάθος, ώστε να μην το ξανακάνει; Η, μήπως είναι όπως αυτό με τα σουτ από το…πουθενά, που φεύγουν δέκα μέτρα άουτ; Η ουσία είναι ότι αυτή τη φορά ξεπέρασε και τα χειρότερα του δεδομένα ο μεγάλος Καμαρά του Ολυμπιακού και απλά στάθηκε πολύ τυχερός, γιατί στην εκτέλεση του Άρη, ναι μεν ο στόπερ Μπράμπετς πήρε την κεφαλιά από τους Τικίνιο, Μανωλά, αλλά δεν ήταν γωνιακή κι ο Βατσλίκ έπεσε και μπλόκαρε την μπάλα.

•Φαντάζεστε να γίνονταν εκεί το 2-2; Πώς θα ήταν σήμερα η κατάσταση; Όχι μόνο θα είχε μειωθεί η διαφορά από τον ΠΑΟΚ από τους 15 στους 10 πόντους σε χρόνο ρεκόρ (μέσα σε δύο αγωνιστικές), αλλά θα είχε υποστεί και σοβαρό πλήγμα η ψυχολογία του Ολυμπιακού, καθώς σε δύο κολλητά παιχνίδια με τον Άρη θα είχε χάσει το ένα με γκολ στο 79’ και θα είχε ισοφαριστεί στο άλλο με γκολ στο 95’…
Ολυμπιακός-Νικολακόπουλός: Κάποια… ψιλά γράμματα

•Ψιλά γράμματα θα μου πείτε…Μα στα ψιλά γράμματα παίζεται σήμερα το ποδόσφαιρο. Με τα περισσότερα παιχνίδια να κρίνονται ακριβώς εκεί, στις λεπτομέρειες. Ο δε Μαντί είναι πλέον τέσσερα χρόνια βασικός στον Ολυμπιακό-δεν έχει μάθει πότε πρέπει και πότε δεν πρέπει να κάνει ένα φάουλ; Η δε συγκεκριμένη λανθασμένη επιλογή του ήρθε σε ένα παιχνίδι, στο οποίο μπήκε αλλαγή (στο 62’) κι αν μη τι άλλο έβγαλε μία καλή διάθεση, ήταν κινητικός, έψαξε το γκολ, σέντραρε, είχε μία δυναμική επέμβαση.

•Παρεμπιπτόντως, δεύτερο στη σειρά παιχνίδι στο οποίο ο Μαντί μπαίνει αλλαγή. Επειδή δε κάποιοι έλεγαν ότι έπεσε η απόδοση του επειδή έπαιζε ο Αγκιμπού στην ίδια θέση με τη δική του και δεν χωρούσαν κι οι δύο, μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι και στα δύο παιχνίδια με τον Άρη ο Αγκιμπού ήταν εκτός ενδεκάδας (στο ένα δεν έπαιξε λεπτό, στο άλλο μπήκε αλλαγή), ο δε Μαντί επίσης δεν ήταν ενδεκάδα, αλλά πάγκο…

•Και κάτι για τον Αγκιμπού. Προσπαθεί, όπως έδειξε στο τελευταίο ματς, να βρει πάλι τον καλό εαυτό του, αλλά δεν φαίνεται να είναι κι εύκολο. Αυτή τη φορά είχε τουλάχιστον κάποιες καλές ενέργειες, και μπροστά και πίσω, το πάλεψε. Και όπως ενήργησε πασάροντας σωστά στον φίλο του τον Μαντί, στο σουτ του Μαντί που έδιωξε ο Κούεστα κι από το κόρνερ ήρθε το πέναλτι για το νικητήριο γκολ, έτσι πρέπει και γενικότερα να πασάρει ο νεαρός άσος.

•Όταν είναι σε θέση να σουτάρει, να το κάνει-όπως το έκανε από το ημικύκλιο της περιοχής, εκεί που ο Κουέστα έδιωξε σωτήρια, παρά το κοντράρισμα της μπάλας από αμυνόμενο. Κι όταν δεν είναι σε θέση να σουτάρει, να μην εκβιάζει το σουτ και να ψάχνει τους συμπαίκτες του που είναι σε θέση καλύτερη για σουτ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x