Κώστας Νικολακόπουλος

Τι μας έδειξαν Χέτσε και Πορόζο στο ντεμπούτο τους στον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για το 4-4-2 του Μαρτίνεθ, τον σέντερ φορ Μασούρα, τον δεξιό μπακ Μασούρα και την εικόνα των Χέτσε και Πορόζο στην πρώτη τους εμφάνιση στον Ολυμπιακό.

· Για δεύτερο στη σειρά παιχνίδι, μετά από εκείνο με τον Πανσερραϊκό, ο Μαρτίνεθ έπαιξε στον Ολυμπιακό καθαρό 4-4-2. Απλά στο ματς πρωταθλήματος το είχε κάνει από το ημίχρονο και το συνέχισε χθες από το πρώτο λεπτό. Με κοινό σημείο αναφοράς και στα δύο ματς, στο Καραϊσκάκη αμφότερα, τον Ελ Καάμπι, με τον Μαροκινό την Κυριακή να έχει παρτενέρ τον συμπατριώτη του Ελ Αράμπι και χθες Πέμπτη τον Μασούρα, τον οποίο ο Ισπανός προπονητής σε πολλά φιλικά είχε βάλει σέντερ φορ, καθότι τότε είχε μόνο τον Ελ Αράμπι, και φαίνεται ότι από τότε του έμεινε η ιδέα.

· Με τον Μασούρα να παίζει μια χαρά το ρόλο του φορ στο ξεκίνημα του αγώνα, παίρνοντας εκείνη την κεφαλιά-ψαράκι για το 1-0 του Ελ Καάμπι, αλλά και τις δύο στιγμές που πήρε τις ωραίες πάσες του Μαντί και βγήκε στην πλάτη της άμυνας, τη μία φορά σκοράροντας και την άλλη με τον αντίπαλο γκολκίπερ να τον νικάει. Η λεπτομέρεια είναι ότι και στις δύο περιπτώσεις ήταν (και υποδείχθηκε) οφσάιντ, κάτι που δείχνει ότι πρέπει να μάθει τις κινήσεις όταν παίζει ως φορ-μάλιστα, και στη φάση του πρώτου γκολ ήταν πίσω από τον προσωπικό του αντίπαλο κι ήταν τυχερός που τον κάλυπτε άλλος. Η αλήθεια είναι ότι εν τέλει με εξαίρεση τη φάση του γκολ κι ένα σουτ έξω από την περιοχή, όχι δύσκολο, ο Μασούρας δεν πολυφάνηκε επιθετικά. Έκανε, όμως πολύ δουλειά, γυρίζοντας πολλές φορές πίσω, μαρκάροντας και κλέβοντας μπάλες, κάτι που αρέσει πολύ στον προπονητή.

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Νικολακόπουλος για Χέτσε και Πορόζο

· Ο Μαρτίνεθ σε σχέση με τον αγώνα με τον Πανσερραϊκό είχε έξι αλλαγές στην ενδεκάδα του τώρα με την Τσουκάριτσκι, όμως αν συγκρίνουμε, που εκεί έχει περισσότερο ενδιαφέρον, την χθεσινή ενδεκάδα με εκείνη της περασμένης Πέμπτης στο Βέλγιο κόντρα στην Γκενκ, είχε δύο: μία αναγκαστική, τον Βρουσάι αντί του τιμωρημένου Ρόντινεϊ και τον Μπιέλ αντί του Καρβάλιο, που σχεδόν αναπόφευκτα έμεινε αυτή τη φορά στον πάγκο μετά από τρία συνεχόμενα παιχνίδια με εμφανίσεις σε πολύ χαμηλούς τόνους.

· Παρεμπιπτόντως, ο Βρουσάι έκανε τη δουλειά του παρότι το παιδί είναι εξτρέμ και τη νέα σεζόν ο Μαρτίνεθ τον είχε βάλει μπακ μόνο…δύο λεπτά, όταν είχε αποβληθεί ο Ρόντινεϊ στην Γκενκ. Πήρε προφανώς και ψυχολογία με την καλοζυγισμένη σέντρα του που προκάλεσε το 1-0, πήρε πολλές κεφαλιές χάρη στο ύψος και την αλτικότητα του, έκοψε επανειλημμένως, έκανε πολλές προωθήσεις δύο από τις οποίες έφεραν τρεις ευκαιρίες, δύο σε Μπιέλ και μία σε Φορτούνη, έπαιξε ωραία με τη μία, είχε αρκετές καλές πάσες, γενικά στάθηκε και μάλλον κέρδισε μία θέση και στην ενδεκάδα της ρεβάνς, καθώς ο Κίνι είναι τιμωρημένος. Για να είμαι ειλικρινής, παρότι είχε και τις κακές στιγμές του καλύτερος μου φάνηκε ως μπακ από τον Ραμόν όπως είδαμε τον Βραζιλιάνο με τον Πανσερραϊκό…

· Η εξέλιξη του παιχνιδιού, με το σκορ 3-0 στο ημίχρονο και να παραμένει έως το 60’, ο Μαρτίνεθ βρήκε την ευκαιρία να δώσει ντεμπούτο τόσο στον Χέτσε, όσο και στον Πορόζο, όπως είχε κάνει την Κυριακή με τον Σκάρπα στον αγώνα του πρωταθλήματος. Οπότε έχει ενδιαφέρον η πρώτη εικόνα του Αργεντίνου κεντρικού χαφ για 35 λεπτά και του στόπερ από το Εκουαδόρ για 25 λεπτά.

· Ο Πορόζο είναι κάμποσο καιρό στο Ρέντη κι αυτό που είχαμε καταλάβει είναι ότι τον έχει Νο 4 στην ιεραρχία των στόπερ ο Μαρτίνεθ πίσω από Ρέτσο, Φρέιρε και Ντόη. Ο πανύψηλος δεξιοπόδαρος στόπερ, που έχει ευρωπαϊκή εμπειρία καθότι την περασμένη σεζόν ήταν στη Γαλλία (Τρουά), προσπάθησε να παίξει όσο πιο σίγουρα γίνεται κι όταν χρειάστηκε να διώξει μακριά το έκανε με όσο μεγαλύτερη δύναμη είχε, και καλά έκανε. Μας άρεσε μία επέμβαση του με τάκλιν, ένα μπλοκάρισμα σουτ αντίπαλου και μία κίνηση του να βγει πρώτος στην μπάλα και να την πάρει πειστικά. Δεν μας άρεσε που έχασε μία κεφαλιά παρότι δίμετρος και ότι στη φάση του γκολ ενώ έδειξε ότι θα καθάριζε τη σέντρα με κεφαλιά δεν τα κατάφερε παρά το νομίζω καλό άλμα του.

Ολυμπιακός: Ο Κώστας Νικολακόπουλος για Χέτσε και Πορόζο

· Ο Χέτσε έπαιξε για πρώτη φορά μακριά από την Αργεντινή! Και το πρώτο που ορθά έπραξε ήταν να παίξει στην αρχή με σίγουρες, ασφαλείς, κοντινές πάσες, ώσπου να πάρει τον αέρα. Είδαμε κάποια στοιχεία του, βγήκε και πήρε μια μπαλιά από αντίπαλο και συνεργάστηκε με τον Σκάρπα και τον Ιμπόρα, κέρδισε μία άλλη μπάλα με τάκλιν, έπαιξε το ένα-δύο με τον Μπιέλ και πάτησε περιοχή για να πάρει πίσω την πάσα χωρίς να τον βρει σωστά ο συμπαίκτης του, προσφέρονταν να δώσει στηρίγματα στους συμπαίκτες του, πάσαρε με ψυχραιμία μία φορά την μπάλα με το κεφάλι, συνδυάστηκε ωραία με τον Ελ Αράμπι σε μία περίπτωση. Όπως είδαμε κι ότι τις τρεις φορές που πήγε να κάνει μία μπαλιά έξυπνη η, με τη μία, δεν την πέρασε. Αλλά και ότι του έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή του Πασχαλάκη και αντέδρασε κάνοντας φάουλ σε καλή για την Τσουκάριτσκι θέση.

· Γενικά και τα δύο αυτά παιδιά δεν μας εντυπωσίασαν, αλλά ίσως ήταν και δύσκολο κάτω από αυτές τις συνθήκες. Αλλά «κάτι» μας είπαν, ιδίως ο Αργεντίνος, και μας έκαναν να θέλουμε να τους ξαναδούμε. Παρεμπιπτόντως, επιβεβαιώθηκε μέσα από το αυτό το πρώτο του παιχνίδι, ότι ο Μαρτίνεθ τον Χέτσε τον έχει στο μυαλό του περισσότερο για τη θέση του Χουάνγκ παρά για εξάρι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x