Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μανωλάς, ο Σισέ και το λάθος του Μαρτίνς

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr μία πολύ λάθος αντιμετώπιση του Μαρτίνς σε σχέση με τους στόπερ του Ολυμπιακού.

• Το μόνο σίγουρο από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με τη Μακάμπι Χάιφα στο Καραϊσκάκη είναι ότι ο Μπαχάρ νίκησε κατά κράτος τον Μαρτίνς. Ο Ισραηλινός προπονητής ήταν πολύ πιο διαβασμένος από τον Πέδρο και υπάρχει μία λεπτομέρεια που λέει πάρα πολλά.

• Ο Μανωλάς από πλευράς προσπάθειας ήταν ίσως ο παίκτης του Ολυμπιακού που ξεχώρισε, υπό την έννοια ότι είχε πολλές επεμβάσεις, σημαντικές, δύσκολες, με τάκλιν και γενικά καθάρισε φάσεις κι είχε καλές καλύψεις. Κι όμως εν τέλει ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής σχεδόν σε όλες τις μεγάλες στιγμές της πρωταθλήτριας Ισραήλ. Και σε όλες με τον ίδιο τρόπο-χάνοντας τις εναέριες μονομαχίες από τον αντίπαλο σέντερ φορ.

• Ας θυμηθούμε ότι στη φάση που ξεκίνησε το 1-0, ο Μανωλάς έχασε την κεφαλιά από τον Πιερό…Στο χαμένο τετ α τετ της Μακάμπι στο τελευταίο λεπτό του α΄ ημιχρόνου, ο Μανωλάς πάλι έχασε την κεφαλιά από τον Πιερό…Και, το αποκορύφωμα, στη φάση του 3-0, ο Μανωλάς έχασε την κεφαλιά από τον σκόρερ Πιερό…

• Είναι άραγε τόσο κακός στο ψηλό παιχνίδι ο Μανωλάς (1μ89); Η, μήπως ο αρκετά ψηλότερος του, αλλά και πολύ δυνατός, φορ της Μακάμπι, μπορούσε να αντιμετωπιστεί διαφορετικά από τον Ολυμπιακό; Πώς; Για παράδειγμα να τον «έπαιρνε» ο Σισέ, που είναι στα κυβικά του: 1μ94 ο Πιερό, 1μ98 ο Σισέ!

• Ο Μπαχάρ, που είναι πολύ ξύπνιος προπονητής, είναι ξεκάθαρο ότι είχε δώσει εντολές στους παίκτες του να ψάχνουν με ψηλές μπαλιές και σέντρες τον Πιερό κι αυτός είτε να «σπάει» την μπάλα σε κάποιον συμπαίκτη του, είτε να τελειώνει ο ίδιος τη φάση. Και πράγματι, με αντίπαλο τον Μανωλά ο Πιερό έκανε τη διαφορά σε τρεις καίριες φάσεις.

• Με την ποδοσφαιρική λογική να λέει ότι αν ο Μαρτίνς είχε αντιδράσει διαφορετικά και είχε ζητήσει από τον Σισέ να αλλάξει θέση με τον Μανωλά και να έδινε αυτός τις μάχες στον αέρα με τον Πιερό, θα μπορούσε ο Ολυμπιακός να αντιμετωπίσει καλύτερα τον υπ΄ αριθμόν 1 κίνδυνο της Μακάμπι…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x