Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μαρτίνς σκέφτεται Σουρλή για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τους πιθανούς αντικαταστάτες του Μπουχαλάκη, εάν δεν μπορέσει να παίξει τη ρεβάνς του Ολυμπιακού

Αναπόφευκτα ο Πέδρο Μαρτίνς σπαζοκεφαλιάζει ενόψει της ρεβάνς με τη Νέφτσι στο μακρινό Μπακού, αφού όπως είναι αυτή την στιγμή τα πράγματα ουδείς απ΄ όσους έλειψαν από το πρώτο ματς (πριν από αυτό και στη διάρκεια του) δεν θα είναι ετοιμοπόλεμος την άλλη Τετάρτη-και να λέμε να μην βγάλουν τα τεστ κορονοϊού σήμερα κι άλλους με κρούσματα (παρεμπιπτόντως, στο Ρέντη έγινε χθες, ημέρα ρεπό, γενική απολύμανση).

Μία ιδέα που έχει στο μυαλό του ο προπονητής του Ολυμπιακού; Να κάνει την έκπληξη και να ξεκινήσει με τον Σουρλή στην αρχική ενδεκάδα. Βλέπετε, πολύ απλά έμεινε πολύ ευχαριστημένος από την παρουσία του νεαρού (18,5 ετών) μέσου σε αυτά τα 25 λεπτά που τον χρησιμοποίησε σε ρόλο κεντρικού χαφ στο πρώτο ματς με τους Αζέρους. Με τον Σουρλή πραγματικά να κάνει μία πολύ μεστή εμφάνιση, δίνοντας κατά κάποιο τρόπο συνέχεια στην καλή εικόνα που είχε σχεδόν σε όλα τα φιλικά.

Ο νεαρός άσος κατ΄ αρχάς είχε μία απόλυτη ευστοχία στις πάσες του, κάτι πάρα πολύ σημαντικό για τον τρόπο παιχνιδιού του Ολυμπιακού. Ήταν αλάνθαστος στις μεταβιβάσεις του, ακόμη και μία φορά που πάσαρε με το κεφάλι! Μάλιστα κάποιες πάσες του ήταν ωραία ανοίγματα στα πλάγια και κάποιες άλλες ήταν πολύ έξυπνες, πολύτιμες θα τις χαρακτήριζα για την ανάπτυξη της ομάδας.

Όταν δε χρειάστηκε να αμυνθεί, ο δεξιοπόδαρος «ερυθρόλευκος» μέσος το έκανε υποδειγματικά στη φάση του 72ου λεπτού, εκεί που ο Ανδρούτσος ταλαιπωρήθηκε από τον αριστερό εξτρέμ της Νέφτσι, που πέρασε τη χαμηλή σέντρα προς τα πίσω, με τον Σουρλή να παίρνει άριστη θέση, σαν τρίτος στόπερ και να διώχνει με τάκλιν την μπάλα-κι όχι μόνο αυτό, να σηκώνεται αμέσως, να δέχεται την μπαλιά από τον Βαλμπουενά και να την περνάει εξίσου ωραία στην επίθεση και να σπριντάρει μπροστά για να πατήσει την αντίπαλη περιοχή!

Κι ακριβώς αυτό, ότι δηλαδή έρχεται από πίσω για να απειλήσει, είτε στο ψηλό, είτε στο χαμηλό παιχνίδι, μπορεί να κάνει τη διαφορά για ένα παιδί όπως ο Σουρλής. Θυμηθείτε τη σέντρα που του έβγαλε ο Μασούρας, με τον νεαρό παίκτη του Ολυμπιακού να έχειε πάρει θέση για κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι, όμως να κόβεται την στιγμή ακριβώς της κεφαλιάς από ένα αμυνόμενο. Πρόκειται για κίνηση την οποία έχουμε δει επανειλημμένως να κάνει ο Σουρλής-και κάπως έτσι άλλωστε είχε σκοράρει το μοναδικό γκολ στο φιλικό 1-0 επί της Κράσνονταρ…


Γενικά ο Σουρλής ήταν πραγματικά πειστικός από το 68’ που μπήκε ως το 95’ με το σφύριγμα της λήξης. Και έκοψε και πάσαρε και ζήτησε μπάλα και κινήθηκε και επιτέθηκε. Αυτό βέβαια που θα πρέπει να προσέξει είναι μία επιπολαιότητα που ενίοτε τον χαρακτηρίζει-κι έφερε μία κίτρινη κάρτα του στο 94ο λεπτό, όταν ενώ έκοψε με το χέρι και σφυρίχτηκε εις βάρος του φάουλ, έδιωξε μακριά την μπάλα και τιμωρήθηκε για καθυστέρηση. Μας θύμισε σε ένα βαθμό την… χαζομάρα που είχε κάνει στο τελευταίο φιλικό στην Αυστρία, δίνοντας από το πουθενά ένα πέναλτι, με ένα εντελώς άνευ λόγου μαρκάρισμα, λίγο λιγότερο…τραγικό από αυτό του Καμαρά, εξαιτίας του οποίου αποβλήθηκε την Τετάρτη.

Μια άλλη επιλογή του Μαρτίνς στην περίπτωση που τελικά δεν μπορέσει να παίξει ο Μπουχαλάκης είναι ο Μάρκοβιτς, τον οποίο την Τετάρτη έβαλε δεύτερο αμυντικό χαφ για περίπου 15 λεπτά μετά την αποβολή των Αζέρων, με τον Σέρβο να ανταποκρίνεται αρκετά καλά παρότι πρέπει να έπαιζε σε αυτή τη θέση για πρώτη φορά στην καριέρα του. Ωστόσο, όταν χρειάστηκε κάλυψε τον Ανδρούτσο διώχνοντας με τάκλιν στην γραμμή του αράουτ προ του επικίνδυνου Λαβάλ, έκοψε ωραία κερδίζοντας και φάουλ και βγήκε μία φορά και μπροστά περνώντας την πάσα στον Ρέαμπτσιουκ, στη φάση του σουτ του Χασάν.

Ο Μαρτίνς για κάποιο λόγο, πάντως, τον έκανε αλλαγή τον Μάρκοβιτς στο 78’, κάτι που ίσως δείχνει ότι δεν είναι η πρώτη του σκέψη για την αναπλήρωση του κενού του Μπούχα.

Άσχετο: Μπορεί να είχε γραφτεί στην Κροατία και την Γαλλία, με αφορμή την πώληση του από την Όσιγιεκ στην Λοριαν με 2,5 εκ. Ευρώ, ότι ο Ολυμπιακός έχει κρατήσει το 50% των δικαιωμάτων του Ίγκορ Σίλβα από την παραχώρηση του του στην Οσιγιεκ, αλλά το πράγμα δεν είναι καθόλου έτσι. Πολύ απλά γιατί οι Κροάτες πριν κάποιους μήνες έσπευσαν κι αγόρασαν το άλλο 50% που όντως είχε κρατήσει ο Ολυμπιακός και πλέον είχαν οι ίδιο και το 100% του παίκτη, άρα τώρα θα βάλουν στα ταμεία τους και τα 2,5 εκ. Ευρώ. Ο δε Ολυμπιακός συνολικά (για το αρχικό 50% και για το άλλο 50%) πήρε κάπου 1,2 εκ. Ευρώ για τον Βραζιλιάνο δεξιό μπακ που τον είχε αγοράσει αν θυμάμαι καλά με κάπου 350 χιλ. Ευρώ από τον Αστέρα Τρίπολης, αλλά όσο τον δοκίμασε στην προετοιμασία ο Μαρτίνς δεν του άρεσε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x