Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Ο Μασούρας πρέπει να μάθει να βάζει και τα… εύκολα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr κυρίως για τον Μασούρα, αλλά και για τον Ονιεκούρου, τον Μπα, τον Μαντί…

•Δεν έχω κρύψει ποτέ την αδυναμία μου για τον Μασούρα. Πολύ απλά γιατί μου αρέσουν οι παίκτες για τους οποίους ξέρω ότι πάντα μπορώ να περιμένω από αυτούς πράγματα. Ανεξάρτητα από την βραδιά στην οποία θα βρεθούν.

•Στη ρεβάνς με την Άιντραχτ ο Μασούρας δεν έκανε καμία εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά τον είδαμε αφενός μεν να συμμετέχει με καλές συνεργασίες στις περισσότερες από τις καλές στιγμές επιθετικά του Ολυμπιακού, αφετέρου δε να γυρίζει δύο φορές σε θέση δεξιού μπακ και να κάνει εκπληκτικές άμυνες, να διώχνει με κεφαλιά δύσκολα σε κόρνερ των Γερμανών.

•Εξίσου αλήθεια είναι ο Έλληνας διεθνής κόπηκε ουκ ολίγες φορές, κι όχι με μεγάλη δυσκολία, από τους αμυντικούς της Άιντραχτ, ενώ από τις αρκετές στημένες φάσεις που εκτέλεσε νομίζω ότι μόνο μία ήταν καλή. Εκεί όμως που έπρεπε πραγματικά να είχε άλλη αντίδραση ήταν στη χαμένη του ευκαιρία. Έπρεπε να το κάνει το γκολ εκεί ο Μασούρας. Αδίκησε τον εαυτό του, γιατί πάνω απ' όλα έκανε μία απίστευτη κίνηση, αλλάζοντας κατεύθυνση, για να καταφέρει να βγάλει εκτός φάσης τον αμυνόμενο και να βγει ο ίδιος σε θέση για γκολ.

•Θαυμάστε στο 2.11 εδώ την κίνηση του Μασούρα και θα καταλάβετε τι εννοώ.



•Όπως μπορείτε να δείτε στο 2.55 μία άλλη πολύ έξυπνη κίνηση που έκανε ο Ονιεκούρου, στη δική του μεγάλη χαμένη ευκαιρία, με τη λάθος όμως εκτέλεση, επιδιώκοντας εξωτερικά φάλτσα, σε φάση που χρειάζονταν εσωτερικά. Αλλά κι αμέσως μετά, να δείτε τι ωραία υποδέχθηκε την μπάλα ο Νιγηριανός σε μία 30άρα μπαλιά του Καμαρά, αλλά αντί να μπουκάρει και να σουτάρει, κοντραρίστηκε-γκρεμίστηκε (;) από ένα αμυνόμενο και δεν εκτέλεσε καν αυτή τη φορά.


•Για να ολοκληρώσουμε τις επιλεγμένες στιγμές από τα χάιλαϊτς, στο 4.00, μπορεί ο καθένας πολύ εύκολα να διαπιστώσει πόσο κακή τοποθέτηση είχε ο Μπα στο ξεκίνημα της φάσης του 1-2, αλλά και γενικότερα σε όλο το ξετύλιγμα της επίθεσης. Να θυμίσω ότι ο Παπασταθόπουλος ξεκινάει από πίσω μία επίθεση από δεξιά με τον Βαλμπουενά και το Λαλά, ώσπου ο Λαλά κόβεται (πιθανότατα αντικανονικά, αλλά αυτό ας το αφήσουμε) και παίρνουν την μπάλα οι Γερμανοί για να κάνουν την αντεπίθεση τους. Ο Μπα λοιπόν όλη αυτή την ώρα έχει ξεμείνει πάρα πολύ πίσω, χωρίς να υπάρχει κανένας λόγος, αντί να βγει μπροστά ώστε αν χρειαστεί, όπως χρειάστηκε, με μία έγκαιρη κίνηση να έβγαζε οφσάιντ την επίθεση της Άιντραχτ…
Ολυμπιακός: Ο Μασούρας πρέπει να βάζει και τα…εύκολα

•Με την ευκαιρία, να διευκρινιστεί κάτι: ο Μαντί Καμαρά όντως έλειπε από τη μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού στη φάση της ισοφάρισης των Γερμανών, αλλά από την στιγμή που ξεκίνησε η ομάδα να χτίζει την επίθεση και η μπάλα πήγε στα δεξιά, έπρεπε αυτός να πάει να την πάρει, ως δεξιός εσωτερικός χαφ. Το κενό του στον άξονα έπρεπε να είχαν καλύψει καλύτερα ο Εμβιλά κι ο Αγκιμπού…

•Για να επιστρέψω, όμως, στα του…Μασούρα: με την εμπειρία που πλέον έχει, τέτοια γκολ όπως αυτό που έχασε την Πέμπτη, πρέπει να τα βάζει. Ναι, όλα μπαίνουν κι όλα χάνονται, αλλά ο Μασούρας πρέπει να μάθει να βάζει και τα πιο…εύκολα γκολ στα σπουδαία ευρωπαϊκά παιχνίδια! Διότι με τη Φενέρ πέτυχε δύο πολύ πιο δύσκολα γκολ…

•Κι είμαι υποχρεωμένος να θυμηθώ ότι και πέρυσι είχε χάσει δύο πολύ μεγάλες ευκαιρίες σε παιχνίδια του Ολυμπιακού στην Ευρώπη. Μία με την Πόρτο στο Καραϊσκάκη, με το σκορ στο 0-1 για τους Πορτογάλους, όταν τον έβγαλε ο Μπουχαλάκης φάτσα με τον αντίπαλο γκολκίπερ κι αστόχησε. Και μία ακόμη με την Άρσεναλ, ξανά στο Καραϊσκάκη, πάλι με το σκορ στο 0-1 για τους Άγγλους, όταν έκλεψε την μπάλα από τον Νταβίντ Λουίζ κι αστόχησε μόνος απέναντι στον τερματοφύλακα (πρόκειται για τη φάση που είχε και την πάσα στον ΕΛ Αραμπί, ο οποίος θα ήταν σε κενή εστία για να σκοράρει).

•Δεν ξέρω αν τον Μασούρα τον…αγχώνει λίγο το Καραϊσκάκη (εντός έδρας και οι τρεις μεγάλες αυτές ευκαιρίες), αλλά αυτές τις τρεις φάσεις εγώ περίμενα να τις κάνει γκολ. Όταν περνάς σε άλλο επίπεδο, όπως έχει περάσει από πέρυσι ο διεθνής κυνηγός, πρέπει να τις κάνεις γκολ.

Άσχετο: μακράν κορυφαίος του Ολυμπιακού Β στη νίκη 3-1 επί του ΠΑΟΚ ο στόπερ Μπαγκαλιάνης, απόκτημα από τον Άρη παρακαλώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x