• Μία, ακόμη, επισήμανση από το παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Πάφο. Αφορά τον Έσε, που μπορεί να μη διακρίθηκε, αλλά έκανε κάτι πολύ σημαντικό για την ομάδα, που να είστε βέβαιοι ότι το αξιολόγησε δεόντως ο Μεντιλίμπαρ.

• Ο Αργεντίνος κεντρικός χαφ λοιπόν ήταν ο μόνος παίκτης του Ολυμπιακού που με συνέπεια υπηρέτησε ένα από τα πρώτα στοιχεία που ζητάει ο προπονητής του Ολυμπιακού: Έκλεβε μπάλες. Τουλάχιστον τέσσερις φορές το έκανε ο 24χρονος άσος, με το aggressive στιλ που τον διακρίνει. Και μάλιστα το έκανε τόσο σε φάση επίθεσης, κοντά στην αντίπαλη περιοχή, όσο και σε φάση άμυνας, από το κέντρο και πίσω.

• Να διευκρινίσω δε κάτι: Τα στατιστικά μετράνε ως κλέψιμο και τις λεγόμενες ανακτήσεις της μπάλας. Ανάκτηση μπάλας όμως είναι και να κάνει λάθος ο αντίπαλος και να σου δώσει την μπάλα. Άλλο το κλέψιμο. Κλέψιμο είναι να έχει ο αντίπαλος την μπάλα και να πας εσύ να του την πάρεις! Και αυτό το έκανε ο Έσε με ξεχωριστή επιτυχία, αλλά ήταν ο μοναδικός… κλέφτης του Ολυμπιακού σε αυτό το παιχνίδι!

• Γενικά ο Έσε πάλεψε πολύ, κάλυψε συμπαίκτες του, έτρεξε, έκοψε, όμως είχε ένα θέμα, και ατυχώς όχι για πρώτη φορά -δεν του πέρναγαν οι πάσες, ούτε τα γυρίσματα και οι σέντρες που έκανε προς την περιοχή της Πάφου από τα πλάγια. Κάπως έτσι η συμμετοχή του σε μία καλή επίθεση του Ολυμπιακού ήταν μόνο μία, στο 60ό λεπτό.



• Ο Γκαρθία στο α' ημίχρονο βοήθησε στην κυκλοφορία της μπάλας, αλλά οι στροφές του ήταν χαμηλές. Και περίμενε κανείς καλύτερη παρουσία ανασταλτικά. Για παράδειγμα, στη φάση στο 36' με την άστοχη κεφαλιά του στόπερ της Πάφου στην εκτέλεση ενός φάουλ του Πέπε από δεξιά, ο Γκαρθία ήταν αυτός που έχασε παντελώς, όμως, τον παίκτη του και τον άφησε να πάρει την κεφαλιά σχεδόν με όλη του την άνεση, άσχετα αν αστόχησε.

• Ακόμη και από τους παίκτες που πέρασαν αλλαγή υπήρχαν καλύτερες προσδοκίες. Κακός δεν ήταν κανείς, όμως για παράδειγμα ο Μπιανκόν σε μία στιγμή έκανε ένα πολύ άσχημο διώξιμο και πήγε να μπει σε μπελάδες από το πουθενά, ο δε Ταρέμι έχασε εύκολα την μπάλα στη μεσαία γραμμή και έτσι ξεκίνησε η τελευταία επικίνδυνη στιγμή της Πάφου, στο 79'.

• Παρεμπιπτόντως, για τον Μπιανκόν να επισημάνουμε ότι αν μη τι άλλο σε αυτά τα μόνο 20 λεπτά που έπαιξε ήταν πάλι ζωντανό στοιχείο για την ενδεκάδα του Ολυμπιακού. Κάλυψε πίσω, βγήκε πρώτος, πέρασε μπροστά, έκανε μπαλιές.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x