Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Μπρούμα τα έχασε, ο Ζίφκοβιτς τα έβαλε, το λες κι έτσι, αλλά...

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr με το δικό του τρόπο την ήττα του Ολυμπιακού από τον ΠΑΟΚ.

· Με μία κάπως πρόχειρη ματιά μπορείς να το πεις κι έτσι για το χθεσινό παιχνίδι στην Τούμπα: ο Μπρούμα τα έχασε, ο Ζίφκοβιτς τα έβαλε!

· Έτσι δεν είναι;

ΤΡΕΙΣ φορές ο Ζίφκοβιτς βρέθηκε σε θέση γκολ, τις δύο το έκανε, αφού πρώτα τη μία το έχασε, λόγω της καλής αντίδρασης του Αβραάμ και του Σα. Στη δεύτερη ευκαιρία έπιασε ένα άριστο σουτ από το πολύ κακό διώξιμο του Αβραάμ και στην τρίτη βγήκε πίσω από την πλάτη του Χολέμπας και πέρασε και τον Σα που έκανε έξοδο εκτιμώντας άσχημα τη φάση.

ΔΥΟ φορές ο Μπρούμα βρέθηκε σε φάση γκολ. Την πρώτη καθυστέρησε να εκτελέσει, κόπηκε από τον Ίνγκασον και μετά που σούταρε, το τελείωμα του ήταν απαράδεκτο, την στιγμή μάλιστα που περίμεναν μόνοι τους κι ο Ελ Αραμπί κι ο Μασούρας αριστερά του (δείτε τη φωτογραφία).



Και την δεύτερη σούταρε στο πάνω μέρος του οριζόντιου δοκαριού, μετά το πολύ κακό διώξιμο (αλά Αβραάμ) του Σβαμπ…Για να διαπιστώσουμε για άλλη μία φορά ότι ο Πορτογάλος έχει πολλά καλά στο παιχνίδι του, αλλά υστερεί στα τελειώματα, είτε μιλάμε για δημιουργία, είτε για εκτελέσεις.

· Από εκεί και πέρα, αν θέλουμε να μπούμε λιγότερο επιδερμικά στην ουσία του παιχνιδιού, πρέπει να σταθούμε στο τραγικό, απαράδεκτο και θλιβερό ξεκίνημα του Ολυμπιακού στο β΄ ημίχρονο, όπου εκεί μπορούμε να παρατηρήσουμε τα εξής…

Στο 46’ ο Σα σουτάρει χωρίς πίεση και στέλενει την μπάλα αράουτ, δίνοντας νέα επίθεση στον ΠΑΟΚ.

Στο ίδιο λεπτό ο Ζίφκοβιτς παίρνει την μπάλα περνάει τον Ανδρούτσο (αυτός προέβαλλε μία κάποια αντίσταση) και τον Μπουχαλάκη (καμία αντίσταση) και κόβεται από τον Αβραάμ.

Στο 47’ ο Αουγκούστο παίρνει την μπάλα και περνάει με χαρακτηριστική ευκολία και τον Ελ Αραμπί και τον Μπουχαλάκη (πάλι), μέχρι που τον σταματάει ξανά ο Αβραάμ.

Στο 49’ οι παίκτες του ΠΑΟΚ κλέβουν την μπάλα από τον Μασούρα κι ο Ζίφκοβιτς ξεκινάει κούρσα αποφεύγοντας με μεγάλη άνεση τον Ανδρούτσο, και πάλι. Δίνει στον Ροντρίγκο, αυτός τη γυρίζει, ο Αβραάμ κάνει το λάθος κι ο Ζίφκοβιτς το 1-0.

· Όταν μέσα στα τέσσερα πρώτα λεπτά του β’ ημιχρόνου συμβαίνουν αυτά τα πράγματα, ασφαλώς και θα χάσεις. Λες και πήγαν οι παίκτες του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα όχι για να πάρουν μία ανάσα, αλλά για να κοιμηθούν! Κι όταν φας πρώτος το γκολ στο ντέρμπι και δη εκτός έδρας, δεν θέλει πολύ να φας και το δεύτερο! Όπως ακριβώς είχε συμβεί και στη Λεωφόρο, από τον Παναθηναϊκό.

· Με το δεύτερο γκολ χθες να έρχεται για δύο κυρίως λόγους. Όχι ότι δεν ήταν λάθος απόφαση του Σα να βγει εκεί που βγήκε και δη με καθυστέρηση, για να κόψει τον Ζίφκοβιτς. Όμως, τα πολύ χειρότερα έγιναν (μετά την κακή πάσα του Μασούρα στο ξεκίνημα) πρώτον από τον Ανδρούτσο που στο ξεκίνημα της φάσης μάρκαρε με τα μάτια (κυριολεκτικά όμως!) τον Ελ Καντουρί και στη συνέχεια από τον Χολέμπας, που αντί να τραβηχτεί για να παίξει το οφσάιντ κόλλησε πίσω και παράλληλα έχασε από τα μάτια του τον Ζίφκοβιτς στην πάσα του Καντουρί.

· Γενικά η άμυνα του Ολυμπιακού είναι ζήτημα αν έπαιξε μία φορά καλά το οφσάιντ. Κι ήταν και τυχερός ο Σα γιατί στο 90’ ο Τζόλης αστόχησε από άριστη θέση, με τον Σωκράτη αυτή τη φορά να παίζει πολύ άσχημα το οφσάιντ, όπως μπορείτε να δείτε στη φωτογραφία



· Πώς τα κατάφερε ο Ολυμπιακός που για μισή ώρα κυριαρχούσε στην Τούμπα, να εμφανίσει αυτό το πράγμα από το 30ο έως το 90ο λεπτό; Πραγματικά δεν ξέρω. Είτε οι δυνάμεις που είχε η ομάδα ήταν για 30 λεπτά, είτε ο Γκαρσία το έπαιξε έξυπνα και «κράτησε» τη δική του ομάδα και έπαιξε φουλ επίθεση από κάποιο σημείο και μετά και δη στο β΄ ημίχρονο. Αν μη τι άλλο, όμως, ακόμη και σε αυτό το διάστημα των πρώτων 30 λεπτών, που ο Ολυμπιακός κατέδειξε την ανωτερότητα του έναντι του ΠΑΟΚ, είχε φανερή την έλλειψη ενός στοιχείου: της αποφασιστικότητας στην τελική προσπάθεια. Κι ας αφήσουμε τον Μπρούμα, που ξέρουμε τα κουσούρια του. Εδώ ο Ελ Αραμπί όταν βρέθηκε σε ιδανική θέση για κεφαλιά, με όλη την εστία του Παχαλάκη πάνω του, έστειλε την μπάλα στην αγκαλιά του κι όχι στη μία από τις δύο γωνίες…

· Δεν υπήρχε ούτε…μισός παίκτης του Ολυμπιακού πραγματικά να διακρίθηκε. Ασφαλώς δεν ήταν όλοι ίδιοι, αφού άλλοι προσπάθησαν ανεξάρτητα του τι κατάφεραν κι άλλοι δεν προσπάθησαν καν, με συνέπεια να πιστεύω τώρα, κατόπιν εορτής ότι καλύτερα θα ήταν να έπαιζαν παίκτες με κίνητρα, όπως ο Κάιπερς, ο Τιάγκο, ο Βρουσάι. Ακόμη κι ο Εμβιλά που είναι σοβαρό παιδί, θα μπορούσε να αποβεί μοιραίος και δη από το 32΄, όταν του έκλεψαν την μπάλα έξω από την περιοχή του Σα πρεσάροντας τον κι απλά στάθηκε τυχερός λόγω της παρέμβασης των Αβραάμ και Σα.

· Το δε 3-4-3 παιχνίδι με παιχνίδι αποδεικνύεται όλο και πιο δυσλειτουργικό για τον Ολυμπιακό. Με πραγματικά μεγάλη έκπληξη που ακόμη κι όταν έβαλε Φορτούνη και Καμαρά ο Μαρτίνς επέμεινε σε αυτό γυρίζοντας πίσω τον Εμβιλά αντί του Αβραάμ. Με την ομάδα να δέχεται έτσι και δεύτερο γκολ και να αναγκάζεται πια μετά και το 2-0 να το αλλάξει σε 4-3-3…

· Παρεμπιπτόντως, να σας θυμίσω ότι μόλις χθες το πρωί έγραφα ότι στα δύο προηγούμενα παιχνίδια ο Ολυμπιακός έχανε 0-1 στα Γιάννινα και 0-1 από τον ΠΑΟ παίζοντας με αυτόν τον σχηματισμό, ώσπου τον άλλαξε κι ισοφάρισε σε 1-1 και κέρδισε 3-1 αντίστοιχα. Όμως, δεν θα γίνεται κάθε φορά να αλλάζει η ομάδα σύστημα και να ανατρέπει τα σκορ που της συμβαίνουν παίζοντας με τρεις στην άμυνα-βλέπε το χθεσινό ματς. Και κάπως έτσι, στα τρία τελευταία παιχνίδια το συνολικό σκορ για τον Ολυμπιακό είναι 0-4 όσο παίζει το 3-4-3….

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x