Κώστας Νικολακόπουλος

Το 1-4-0 του Ολυμπιακού και ο Πασχαλάκης που δεν έχει χάσει στην Τούμπα!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πολλά και διάφορα με αφορμή την επιστροφή του Πασχαλάκη στην Τούμπα.

· Κεντρικό πρόσωπο του αγώνα της Τούμπας, τουλάχιστον μέχρι την έναρξη του, ο Πασχαλάκης, καθώς έως και τον περασμένο Μάιο έπαιζε στον ΠΑΟΚ, οπότε αύριο θα είναι η επιστροφή του στο μέχρι πρότινος κι επί σειρά ετών σπίτι του.

· Κάποια στιγμή σκέφθηκα μήπως ο Μίτσελ θελήσει ειδικά γι΄ αυτό το παιχνίδι να αλλάξει γκολκίπερ στο πρωτάθλημα και να βάλει τον Τζολάκη, που άλλωστε ήταν ήρωας της αμέσως προηγούμενης επίσκεψης του Ολυμπιακού στη Θεσσαλονίκη, στο πρόσφατο Άρης-Ολυμπιακός 0-1 για το Κύπελλο, αλλά αμέσως μου ήρθε στο μυαλό ότι από τότε που ήρθε ο Πασχαλάκης στον Ολυμπιακό, η ομάδα έχει χάσει μόνο ένα παιχνίδι στο πρωτάθλημα, το μοναδικό στο οποίο δεν έπαιξε ο ίδιος ο Πασχαλάκης: το Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-2.

· Τέλος πάντων, ο Μίτσελ δεν νομίζω ότι είχε κανένα ενδοιασμό, αφού όλη την εβδομάδα τον Πασχαλάκη ετοίμασε για την επίσκεψη στην Τούμπα. Οπότε έχει ένα ενδιαφέρον να δούμε τα αποτελέσματα που έχει φέρει ο Ολυμπιακός στην Τούμπα, όταν πήγαν εκεί για πρώτη φορά με την «ερυθρόλευκη» πρώην Έλληνες παίκτες του ΠΑΟΚ!

Ολυμπιακός: Ο Πασχαλάκης που δεν έχει χάσει στην Τούμπα

· Για πάμε να δούμε φτάνοντας πίσω 30 χρόνια!

Οκκάς 6.3.2005 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1

Καφές 24.8.2003 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 (με γκολ του)

Γεωργιάδης 24.8.2003 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2 (με γκολ του)

Βενετίδης 26.10.2002 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 (κέρδισε το πέναλτι στο γκολ του Τζόρτζεβιτς)

Σκαρτάδος 26.11.1995 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 (το παιχνίδι στα Τρίκαλα)

Μητσιμπόνας 20.12.1992 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-0 (με 10 παίκτες από το 72’ ο Ολυμπιακός)

Ολυμπιακός: Ο Πασχαλάκης που δεν έχει χάσει στην Τούμπα

· Έξι είναι οι παίκτες που έχουν βρεθεί στη θέση του Πασχαλάκη και στα πέντε παιχνίδια (Καφές, Γεωργιάδης στο ίδιο ματς) ο Ολυμπιακός είχε τέσσερις ισοπαλίες (0-0 κι 1-1) και μία νίκη (2-0) σε παιχνίδι που είχε γίνει κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας του ΠΑΟΚ.

· Μπορούμε να παρατηρήσουμε ότι και τα πέντε παιχνίδια έχουν γίνει σε διάστημα λιγότερο των 13 ετών, από το Δεκέμβριο του 1992 έως το Μάρτιο του 2005. Άρα, εδώ και 18 χρόνια δεν έχουμε ανάλογο παράδειγμα με του Πασχαλάκη. Υπάρχει μόνο μία περίπτωση ξένου παίκτη σε αυτά τα 18 χρόνια που έπαιζε στον ΠΑΟΚ, πήγε μετά στον Ολυμπιακό και με τα «ερυθρόλευκα» επισκέφθηκε την Τούμπα, ο Ισραηλινός Νάτχο στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1 στις 10.2.2019, όταν μάλιστα ο Πέδρο Μαρτίνς τον είχε κάνει αλλαγή στο ημίχρονο.

· Παλιότερα, στη δεκαετία του ’80 τα πράγματα δεν ήταν έτσι κι ο ΠΑΟΚ όταν επέστρεφαν στην Τούμπα πρώην παίκτες του με τα «ερυθρόλευκα» συνήθως κέρδιζε τον Ολυμπιακό: Βλέπε ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-0 το 1981 με Ορφανό, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 4-1 το 1986 με Κωστίκο και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός πάλι 4-1το 1990 με Μαυρομάτη. Εξαίρεση το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 το 1983 στην επιστροφή του Γιάννη Γούναρη.

Ολυμπιακός: Ο Πασχαλάκης που δεν έχει χάσει στην Τούμπα

· Και κάτι τελευταίο, αλλά…καυτό για τον «Πάσχα»: η αυριανή θα είναι η τρίτη επίσκεψη του στην Τούμπα ως φιλοξενούμενος, κόντρα δηλαδή στον ΠΑΟΚ. Δεν μπορούμε να ξέρουμε το αποτέλεσμα, αλλά στις δύο προηγούμενες είχε φύγει με αποτέλεσμα, παρότι γκολκίπερ μικρομεσαίων ομάδων!

8.11.2015 ΠΑΟΚ-Παναθρακικός 3-3 με τον Πασχαλάκη γκολκίπερ του Πανθρακικού

8.1.2017 ΠΑΟΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1 με τον Πασχαλάκη γκολκίπερ του ΠΑΣ

· Αυτό το τελευταίο παιχνίδι (από το οποίο και η παραπάνω φωτογραφία) ήταν ένας φοβερός μονόλογος του ΠΑΟΚ και ο Πασχαλάκης έπιανε τα πάντα! Μέχρι και τα οφσάιντ! Δείτε εδώ και θα καταλάβετε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x