Κώστας Νικολακόπουλος

Ο πιο αξιόπιστος στόπερ του Ολυμπιακού είναι πάλι εδώ

Ο Κώστας Νικολακόπουλος στέκεται μέσα από το sport-fm.gr στη σημαντικότητα της επιστροφής του Παπασταθόπουλου στην ενδεκάδα του Ολυμπιακού.

· Σε γενικές γραμμές πέρασε στα ψιλά η επιστροφή του Παπασταθόπουλου στην δράση, στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, ενάμιση μήνα μετά την θλάση που είχε υποστεί στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη. Δεν περνάει έτσι όμως από εμένα.

· Κι όχι μόνο γιατί ο Σωκράτης είχε μία μεστή εμφάνιση την περασμένη Τετάρτη στην καρδιά της άμυνας του Ολυμπιακού, καθαρίζοντας τόσο στο ψηλό παιχνίδι με κεφαλιές, όσο και στο χαμηλό με τάκλιν, βγαίνοντας πρώτος στην μπάλα κι έχοντας μόνο θετικές επεμβάσεις. Μία πολύ καλή παρουσία, με κερασάκι στην τούρτα την πολύ καλή πάσα του μπροστά στον Γκάρι Ροντρίγκες, στο ξεκίνημα του πέμπτου γκολ.

Ολυμπιακός: Ο πιο αξιόπιστος στόπερ είναι πάλι εδώ

· Δεν μπορεί να περνάει απαρατήρητη η επιστροφή του Παπασταθόπουλου, για τον απλούστατο λόγο ότι είναι ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του Ολυμπιακού. Είναι ο αμυντικός που έχει παίξει 11 παιχνίδια και σε αυτά η ομάδα έχει παθητικό έξι γκολ, εκ των οποίων τα δύο αυτογκόλ και το ένα πέναλτι «από το πουθενά», του Άβιλα στη Λεωφόρο.

· Όχι, δεν είναι αλάνθαστος ο φετινός Σωκράτης: το είδαμε και στο αυτογκόλ του στο 1-2 με τον ΠΑΟΚ (κατά ειρωνεία, μοναδικό αρνητικό αποτέλεσμα με τον ίδιο στην ενδεκάδα), αλλά και στην κακή αντίδραση του στο 1-1 με την Σλόβαν επίσης στο Καραϊσκάκη. Είναι όμως γενικά ο πιο αξιόπιστος σέντερ μπακ του Ολυμπιακού, κορυφαίος στα ντέρμπι με τον ΠΑΟ (1-1) έξω και την ΑΕΚ (0-0 μέσα), αλλά και βασικός στο μοναδικό παιχνίδι στη φάση του Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο ο Ολυμπιακός κράτησε το μηδέν, στο 0-0 με την Γκαραμπάγκ στο Αζερμπαϊτζάν.

Ολυμπιακός: Ο πιο αξιόπιστος στόπερ είναι πάλι εδώ

· Ο Παπασταθόπουλος έμεινε στον πάγκο στα δύο πρώτα παιχνίδια μετά τη διακοπή, με τον Ολυμπιακό να δέχεται τρία γκολ από τον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ. Η άποψη μου είναι ότι με μία σωστή διαχείριση, κι όχι βάζοντας τον να παίζει Κυριακή-Τετάρτη-Κυριακή, η ομάδα μπορεί ακόμη να πάρει πολλά πράγματα από τον έμπειρο άσο. Είναι ένα θέμα ότι φέτος έχει βγάλει περισσότερες θλάσεις, γι΄ αυτό άλλωστε κι επιμένω στο θέμα της καλής διαχείρισης.

· Προσωπικά θα ήθελα να τον δω με τον σβέλτο Ρέτσο δίπλα του, αλλά η εικόνα του Ντόη με τον Αστέρα έδωσε ένα καλό μήνυμα ότι ο πολύ νεαρός στόπερ άρχισε πάλι να πατάει καλά στα πόδια του και θυμόμαστε όλοι ότι όσες φορές έπαιξε με τον Σωκράτη μαζί έφτιαξαν ένα αρκετά καλό δίδυμο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x