Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Ο πονοκέφαλος του Καρβαλιάλ στις στημένες φάσεις και γενικά στο ψηλό παιχνίδι

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον προβληματισμό του προπονητή του Ολυμπιακού ενόψει του ντέρμπι στη Λεωφόρο.

• Μία από τις προτεραιότητες του Καρβαλιάλ είναι η αντιμετώπιση του Παναθηναϊκού στις στημένες φάσεις και γενικά στο ψηλό παιχνίδι.

• Βλέπετε, υπάρχουν δύο δεδομένα. Ένα, ότι ο ΠΑΟ είναι μία πολύ πιο ψηλή ομάδα από τον Ολυμπιακό. Δύο, ότι ο Ολυμπιακός έχασε από την ΑΕΚ από δύο κεφαλιές σε κόρνερ και ισοφαρίστηκε από τον Παναθηναϊκό από κεφαλιά σε κόρνερ.

• Ο Τερίμ μάλιστα φαίνεται να θέλει να κτυπήσει ακριβώς εκεί τον Ολυμπιακό, αν αληθεύουν οι πληροφορίες ότι σκοπεύει να βάλει τον Αράο σε ρόλο κεντρικού χαφ. Σε μία τέτοια περίπτωση, θα έχει τέσσερις πολύ ικανούς κεφαλοσφαιριστές, τους δύο πολύ ψηλούς του στόπερ (τον Τούρκο και τον Βραζιλιάνο), τον Αράο και τον σέντερ φορ (Ιωαννίδη λογικά η, εναλλακτικά Γερεμέγεφ).

• Από την άλλη, ο Ολυμπιακός θα έχει μόνο δύο ψηλά παιδιά στην ενδεκάδα του, τους στόπερ Ντόη και Κάρμο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη διαφορά ύψους, με τον ΠΑΟ μάλιστα να έχει ψηλούς παίκτες και σε άλλες θέσεις, όπως π.χ. τον Κώτσιρα (1μ83), τον Ντζούρισιτς (1μ81), τον Τσέριν (1μ80), τον Μπακασέτα (1μ81), τον Μλαντένοβιτς (1μ80).

• Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν εύκολα γιατί ο Καρβαλιάλ ψάχνεται πώς να αντιμετωπίσει σε αυτό το κομμάτι τους «πράσινους», όταν πέραν των δύο στόπερ, οι άνω των 1μ80 παίκτες του είναι μόνο οι Μασούρας, Αλεξανδρόπουλος, Έσε, που δεν θεωρούνται και…δεινοί κεφαλοσφαιριστές, με εξαίρεση κάπως τον Μασούρα, στο επιθετικό κομμάτι.

• Το μόνο σίγουρο, πάντως, είναι ότι ο Καρβαλιάλ ζητάει από τους παίκτες του να μην δίνουν τζάμπα κόρνερ και φάουλ γύρω από την περιοχή του Πασχαλάκη, με τον Ορτέγκα να έχει τη χειρότερη…παράδοση, καθώς από δικό του επιπόλαιο φάουλ είχε ανοίξει το σκορ ο Παναθηναϊκός στο Καραϊσκάκη, στο παιχνίδι που διακόπηκε, και από δικό του ακόμη πιο επιπόλαιο κόρνερ είχε ανοίξει το σκορ η ΑΕΚ στο Καραϊσκάκη.

• Σίγουρα δε περιμένει ο προπονητής του Ολυμπιακού βοήθειες και σε αυτό τον τομέα από τον Πασχαλάκη, που δεν κάνει πολλές εξόδους, αλλά όταν κάνει είναι συνήθως αποτελεσματικός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x