Κώστας Νικολακόπουλος

Οι απαντήσεις του Μίτσελ και το μάθημα που πρέπει να πήρε ο Κανός για τον Ολυμπιακό

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον κόουτς Μίτσελ και την εικόνα του Κανός.

· Ήταν σημαντικό για τον Ολυμπιακό στην εξέλιξη του ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό το Σάββατο ότι ο Μίτσελ είχε γρήγορες αντιδράσεις στον πάγκο κι απαντούσε σχεδόν άμεσα στην προσπάθεια του Γιοβάνοβιτς να αλλάξει το παιχνίδι.

· Όλα αυτά τα είδαμε βεβαίως στο β΄ ημίχρονο, όταν οι προπονητές έκαναν τις δικές τους κινήσεις ο καθένας για να βοηθήσουν ο καθένας την ομάδα του. Ο μεν Μίτσελ για να κρατήσει πίσω το μηδέν και να πάρει τη νίκη, ο δε Γιοβάνοβιτς επίσης για να κρατήσει την ισοπαλία κι αν μπορέσει να κλέψει το διπλό.

· Οι τέσσερις τελικές (εκ των οποίων οι δύο του Κανός ευκαιρίες) του Ολυμπιακού στα πρώτα 10 λεπτά του β΄ ημιχρόνου κινητοποίησαν τον Γιοβάνοβιτς που έβαλε μέσα τον Σπόραρ αντί του Ιωαννίδη, τον οποίο είχαν «καταπιεί» οι Παπασταθόπουλος και Μπα, αλλά και τον Κώτσιρα αντί του Κανός, με τον Ισπανό να κλέβει στο 52΄την μπάλα από το νεαρό Έλληνα και να φτάνει σε θέση βολής απέναντι από τον Μπρινιόλι, άσχετα αν δεν έκανε καλή τελική.

· Ο Σπόραρ «πήρε» μέσα σε ένα τετράλεπτο κίτρινες από τους Χουάνγκ και Σωκράτη, όμως ο Ολυμπιακός εξακολουθούσε να έχει φανερά τον πρώτο λόγο και πριν μπουν στο 68’ οι Μασούρας, Ελ Αράμπι αντί των Μπιέλ και Μπακαμπού (ευκαιρία Ρόντινεϊ στο 67’) και μετά τις αλλαγές (ευκαιρία Μασούρα 73΄).

Ολυμπιακός: Οι απαντήσεις του Μίτσελ

· Ο Μίτσελ έβαλε λοιπόν κι αυτός δύο φρέσκους, εφτά λεπτά αφότου έκανε ο Γιοβάνοβιτς τις δύο πρώτες αλλαγές του. Η ισορροπία του αγώνα κινδύνευσε να διαταραχθεί εις βάρος του Ολυμπιακού με τις δύο επόμενες αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, που έριξε στο 73’ και τους Πούχατς, Τσέριν αντί των Χουανκάρ, Κουρμπέλη. Διότι με πλέον τέσσερις φρέσκα πρόσωπα ο ΠΑΟ έναντι δύο του Ολυμπιακού και με τους «ερυθρόλευκους» να κουράζονται από την μεγάλη προσπάθεια που κατέβαλλαν από το πρώτο λεπτό, οι «πράσινοι» είχαν ένα πολύ καυτό πεντάλεπτο με τέσσερις τελικές, εκ των οποίων οι δύο ευκαιρίες, με πρωταγωνιστές ακριβώς παίκτες που είχαν μπει αλλαγή (Σπόραρ, Τσέριν, Πούχατς).

· Η αντίδραση του Μίτσελ ήρθε πάλι στα εφτά λεπτά από τις αλλαγές του Γιοβάνοβιτς, με δύο δικές του αλλαγές στο 81, τους Ραμόν και Βαλμπουενά αντί των Ρέαμπτσιουκ, Φορτούνη. Με τη βοήθεια τους ο Ολυμπιακός ξαναπήρε τον έλεγχο του παιχνιδιού και άρχισε πάλι να επιτίθεται προς την εστία του Μπρινιόλι, κι αυτός με πρωταγωνιστές τις δικές του αλλαγές (και κυρίως τους Ελ Αράμπι, Μασούρα).

· Η τελευταία κίνηση του Γιοβάνοβιτς, στο 88’, ήταν για να διαφυλάξει το 0-0, με τον κόφτη Τσοκάι αντί του Μπερνάρντ, με τελευταία απάντηση του Μίτσελ ένα λεπτό μετά, τον Βρουσάι αντί του Κανός. Και τον Βρουσάι μέσα σε δευτερόλεπτα να σκοράρει το ωραίο γκολ που όμως δεν μέτρησε τελικά, λόγω υπόδειξης του Αράμπι στο ξεκίνημα της φάσης-πολύ…ξεκίνημα όμως.

· Τέλος πάντων, νομίζω ότι το πραγματικά καλό κοουτσάρισμα του Μίτσελ θα μπορούσε να ήταν ακόμη πιο καλό εάν έβαζε νωρίτερα τον Βρουσάι αντί του Κανός, η παρουσία του οποίου μόνο χρήσιμη δεν ήταν, ειδικά από ένα σημείο και μετά. Ο Ισπανός ιδίως όταν πέρασε από τα δεξιά, στο 68’, ήταν έως και επιζήμιος για την ομάδα γιατί μπήκε ο Πούχατς στο 73’ και ήταν σαν να παίζει μόνος του όταν έφευγε μπροστά, αφού ο Κανός τον μάρκαρε με τα μάτια.

Ολυμπιακός: Οι απαντήσεις του Μίτσελ

· Αν θεωρήσουμε ότι ο Κανός είχε κουραστεί, ενώ ο Πούχατς ήταν φρέσκος, θα δούμε τη μισή αλήθεια-πολύ απλά διότι ο Κανός και αριστερά που έπαιζε, μάρκαρε τις περισσότερες φορές με τον ίδιο τρόπο από τα πρώτα κιόλας λεπτά, δηλαδή με τα…μάτια, αφήνοντας τον Ρέαμπτσιουκ ανάμεσα στον Βαγιαννίδη και τον Παλάσιος. Ήταν απαράδεκτος ο Κανός στο ανασταλτικό κομμάτι του παιχνιδιού του, όπως απαράδεκτα ήταν και τα τελειώματα του στις φάσεις. Επιπλέον έκανε άσχημα κοντρόλ, ανακόπτονταν με ευκολία από τους αμυντικούς, είχε λάθος πάσες και διακρίθηκε για τον εγωισμό κι όχι για την ομαδικότητα του.

· Τα λίγα θετικά στοιχεία του ήταν πρώτον ότι έμπαινε στις φάσεις και δεύτερον ότι είχε καλή πίεση και κλεψίματα της μπάλας μπροστά. Εν τέλει, όμως, πιστώνεται μόνο τα κλεψίματα και την πίεση (από τα οποία προέκυψαν φάσεις), αφού οι τελικές του ήταν κακές-αν σε πέντε φάσεις σε ένα 90λεπτο είχε τόσο κακές τελικές ο Μασούρας, θα τον είχαμε «κρεμάσει»…

· Ας ελπίσουμε ότι το ματς αυτό θα αποτελέσει ένα μάθημα για τον Κανός κι ότι θα αλλάξει μυαλό και γενικά εικόνα, έτσι ώστε να βοηθήσει τον Ολυμπιακό...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x