Κώστας Νικολακόπουλος

Οι δύο αντίθετες στιγμές Φορτούνη-Μασούρα και οι βοήθειες του Ιμπόρα στον Ολυμπιακό χθες στην Τρίπολη

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr δύο πού κρίσιμες στιγμές του αγώνα του Ολυμπιακού στην Tρίπολη και κάνει κι ένα σχόλιο για την επιστροφή του Ιμπόρα.

· Δύο στιγμές, εντελώς διαφορετικές, από το χθεσινό αγώνα του Ολυμπιακού στην Τρίπολη. Με πρωταγωνιστή και στις δύο τον Φορτούνη-στη μία όχι μόνο αυτόν.

· Πρώτη στιγμή στο 82’, ο αρχηγός του Ολυμπιακού βγάζει με μία μπαλιά φοβερής ευφυίας τον Μασούρα απέναντι από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το κοντρόλ του Μασούρα είναι τόσο κακό, που τα χαλάει όλα. Δεν σουτάρει ο ίδιος, ούτε δίνει πάσα στον εντελώς μόνο του δεξιά του Ποντένσε, που με ένα απλό πλασέ θα έκανε το 2-0. Αυτό που κάνει ο Μασούρας είναι να δώσει τη δυνατότητα με την όλη του αργή αντίδραση να προλάβει ο αμυντικός και να διώξει με τάκλιν.

Να θυμίσω ότι μόλις τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Αστέρας έχασε την ευκαιρία του αγώνα να ισοφαρίσει, με την κοντινή κεφαλιά του Καλτσά. Αν γίνονταν στο 86’ το 1-1, όλοι θα τα έβαζαν με τον Μασούρα, που είχε αποτύχει παταγωδώς να κλειδώσει το τρίποντο στο 82’. Τώρα, ουδείς ασχολείται. Αλλά το ποδόσφαιρο δεν είναι έτσι. Δεν μπορούμε να κρίνουμε μόνο με βάση το τελικό αποτέλεσμα. Ποδοσφαιρικό έγκλημα είναι του Μασούρα και να ισοφάριζε ο Αστέρας και που δεν ισοφάρισε. Κι ο ίδιος ο άσος του Ολυμπιακού πρέπει να κάνει την αυτοκριτική του, για το πώς ενώ έχει εξελιχθεί πολύ ως επιθετικός, δεν έχει βελτιωθεί σχεδόν καθόλου στο συγκεκριμένο κομμάτι, στο κοντρόλ.

Ολυμπιακός: Οι δύο αντίθετες στιγμές Φορτούνη-Μασούρα στην Τρίπολη

· Δεύτερη στιγμή στο 96’ με τον Αστέρα να έχει κλείσει τον Ολυμπιακό στην περιοχή του Πασχαλάκη στα τελευταία λεπτά στην προσπάθεια του να ισοφαρίσει. Στο τελευταίο κόρνερ υπέρ της ομάδας της Τρίπολης, διώχνει η άμυνα κι η μπάλα φτάνει έξω από την περιοχή, στον Γκαρσία, που σουτάρει. Ένας παίκτης του Ολυμπιακού, βάζει την κόντρα πάνω στην μπάλα και κάνει το σουτ ακίνδυνο. Ο Ιμπόρα διώχνει με κεφαλιά, ο Γιόβετιτς βλέπει έξυπνα τον Φορτούνη κι αυτός κάνει το 2-0.

Ποιος ήταν ο παίκτης του Ολυμπιακού, που κόντραρε την μπάλα στο σουτ του Γκαρσία; Μα ο Φορτούνης! Κι η μπάλα του επέστρεψε το σωστό που έκανε. Με το γκολ που έβαλε αμέσως μετά. Γιατί έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Όταν του φέρεσαι καλά, θα σου φερθεί κι αυτό καλά. Ο Φορτούνης «σκίστηκε» να πάει να κοντράρει το σουτ του αντίπαλου, να βοηθήσει δηλαδή την ομάδα κι ανασταλτικά. Και το ποδόσφαιρο τον επιβράβευσε. Αν δεν τον κόντραρε, κανείς δεν ξέρει τι θα είχε συμβεί. Πιθανότατα, πάντως, δεν θα συνέβαινε το 2-0

Ολυμπιακός: Οι δύο αντίθετες στιγμές Φορτούνη-Μασούρα στην Τρίπολη

· Και κάτι τελευταίο: Ο Ιμπόρα είχε να παίξει καιρό, σχεδόν δύο μήνες, αλλά αυτά τα λίγα λεπτά που έπαιξε, τα μόνο οκτώ λεπτά, τον βοήθησε τον Ολυμπιακό. Και δεν το γράφω γιατί από τη δική του απόκρουση με την κεφαλιά στο σουτ του Γκαρσία ξεκίνησε το 2-0. Αλλά γιατί πραγματικά «μπήκε» στο παιχνίδι. Έβαλε το πόδι του στη φωτιά, πήδησε για κεφαλιές και κυρίως σε δύο στιγμές ενήργησε καταλυτικά μέσα στην περιοχή του Πασχαλάκη: την πρώτη διόρθωσε ένα σοβαρό λάθος του Έσε και τη δεύτερη έβγαλε άμυνα ως τρίτος στόπερ.

Με την εμπειρία του και τον όγκο του, ο Ιμπόρα αποδείχθηκε πολύτιμος σε ένα πολύ κρίσιμο σημείο του αγώνα, με τον Ολυμπιακό να έχει οπισθοχωρήσει πάρα πολύ για να κρατήσει το 1-0 και τον Αστέρα να τα παίζει όλα για όλα με στόχο το 1-1. Ο Ισπανός ήταν εκεί και καθάρισε αμυντικά. Για να φανεί πόσο είχε λείψει όλο αυτό τον καιρό, ας είναι βαρύς και μεγάλος σε ηλικία. Η ομάδα είχε μόνο τον Έσε να βγάζει το φίδι από την τρύπα σαν εξάρι, ενώ τώρα θα έχει άλλη μία λύση..

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x