Κώστας Νικολακόπουλος

Οι επιστροφές (και δη του Γενάρη) δεν «βγαίνουν» ποτέ στον Ολυμπιακό!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τις περιπτώσεις Μανωλά, Μιραλάς και Μαρκάνο, με το ίδιο κοινό χαρακτηριστικό!

• Να είναι άραγε η συγκυρία τέτοια; Καμιά φορά λες ότι κάποια πράγματα δεν εξηγούνται εύκολα για τη συχνότητα με την οποία επαναλαμβάνονται, αλλά η ουσία είναι πως όταν κάτι γίνεται επανειλημμένως αν μη τι άλλο πρέπει να σε κάνει να σκέφτεσαι δύο και τρεις φορές πριν το ξανακάνεις.

• Στην περίπτωση του Ολυμπιακού μιλάμε για τις επιστροφές παικτών και δη στη μεταγραφική περίοδο του Γενάρη, καθώς όπως έχει αποδειχθεί, ατυχώς εμφατικά, δεν του βγαίνουν, με τίποτα.

• Η περίπτωση του Μανωλά, που ήρθε τον περασμένο Γενάρη με τον κόσμο να σπεύδει να τον χειροκροτήσει στα γραφεία της ΠΑΕ κι έφυγε προχθές, πριν καν κλείσει ο Σεπτέμβρης, είναι απλά η τελευταία. Ο διεθνής άσος γύρισε στον Ολυμπιακό, με την ομάδα να βρίσκεται με καθαρό προβάδισμα στη μάχη του τίτλου, να συνεχίζει στην Ευρώπη και στο Κύπελλο. Εν τέλει, ο απολογισμός της σεζόν ήταν η διατήρηση της πρωτιάς στο πρωτάθλημα, ο αποκλεισμός από την Αταλάντα στο Γιουρόπα Λιγκ κι ο αποκλεισμός στο Κύπελλο από τον ΠΑΟΚ...Με το ξεκίνημα της φετινής σεζόν να συνεχίζεται στο ίδιο και χειρότερο μοτίβο, με τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ και την πολύ κακή αρχή στο πρωτάθλημα και τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ.

• Να θυμηθούμε τι είχε συμβεί με την επιστροφή του Μιραλάς το Γενάρη του 2018, τότε που είχε πάει κόσμος μέχρι και στο αεροδρόμιο για να υποδεχθεί τον Βέλγο κυνηγό; Όταν ήρθε ο Μιραλάς, ο Ολυμπιακός ήταν πρώτος στο πρωτάθλημα (στο +1) και μέσα και στο Κύπελλο-στην Ευρώπη είχε ήδη αποκλειστεί. Πώς τέλειωσε η σεζόν; Με τον Ολυμπιακό τρίτο και καταϊδρωμένο στο πρωτάθλημα και νοκ άουτ στο Κύπελλο από την ΑΕΚ. Και τον Μιραλάς να κλείνει τη σεζόν με δύο γκολ, ένα με πέναλτι σε ένα 4-0 επί του Πλατανιά και άλλο ένα σε ένα 5-1 επί της Κέρκυρας...Εξυπακούεται ότι το καλοκαίρι είχε φύγει.

Ολυμπιακός: Οι επιστροφές (και δη του Γενάρη) δεν βγαίνουν

• Πάμε πιο πίσω; Το Γενάρη του 2014 είχε γυρίσει ο Μαρκάνο! Τότε, ο Ολυμπιακός είχε ήδη εξασφαλίσει από το χειμώνα το πρωτάθλημα, αλλά προχωρούσε και στο Τσάμπιονς Λιγκ και στο Κύπελλο. Ο απολογισμός της σεζόν ήταν η διασφάλιση του τίτλου, ο αποκλεισμός από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Ευρώπη, αλλά κι ο αποκλεισμός από τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Κι αυτός έφυγε το καλοκαίρι.

• Βλέπουμε λοιπόν ότι και οι τρεις άσοι που επέστρεψαν στον Ολυμπιακό μεσούσης της σεζόν απέτυχαν να στεριώσουν κι έφυγαν μετά από μόλις λίγους μήνες. Πόσο τυχαίο μπορεί να είναι; Κατά την γνώμη μου η τύχη παίζει ρόλο και στο ποδόσφαιρο, αλλά σε ένα βαθμό, σίγουρα όχι στο μεγαλύτερο. Πόσο τυχαίο είναι ότι στην επιστροφή τους στον Ολυμπιακό (και δη υπό πιο νορμάλ συνθήκες, από το καλοκαίρι κι όχι μέσα στο χειμώνα) ο Φετφατζίδης έμεινε μόλις ένα εξάμηνο, ο Τουρέ ακόμη λιγότερο κι ο Χολέμπας έβγαλε μία σεζόν ίσα ίσα για να λέμε ότι την έβγαλε;

• Οι περιπτώσεις των Τοροσίδη κι Αβραάμ ήταν διαφορετικές. Τα δύο αυτά παιδιά γύρισαν σε μεγάλη ηλικία, περισσότερο για να κλείσουν την καριέρα τους στον Ολυμπιακό, να βοηθήσουν στα αποδυτήρια και σε κάποια παιχνίδια αν χρειάζονταν.

• Ελπίζουμε ότι η τελευταία επιστροφή, ο Ρέτσος, να είναι πιο τυχερός! Και μαζί του κι ο Ολυμπιακός.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x