Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν ο Σισέ κάνει περισσότερες προωθήσεις από τον Ρέαμπτσιουκ ως αριστερός μπακ του Ολυμπιακού…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr την εικόνα των βασικών του Ολυμπιακού στο χθεσινό φιλικό.

• Ασφαλώς το αγωνιστικό πέρασε σε δεύτερη μοίρα στο χθεσινό φιλικό του Ολυμπιακού με τη Σαχτάρ, αλλά… υπήρξε κι αυτό.

• Τι είδαμε από τους λεγόμενους πιο βασικούς παίκτες του Ολυμπιακού;

• Νομίζω ότι πρέπει να άρεσε στον Μαρτίνς ότι τουλάχιστον έβγαλαν μία καλή διάθεση, έστω χωρίς ιδιαίτερα καλή απόδοση, ο Μανωλάς κι ο Μαντί. Σαν να μου φάνηκε ότι ήθελαν να δείξουν στον προπονητή τους ότι έχουν όρεξη.

Ο ΜΑΝΩΛΑΣ είχε ένα πολύ αποτελεσματικό τάκλιν όταν χρειάστηκε να σταματήσει τον εντυπωσιακό Μούντρικ, ενώ στην καλύτερη στιγμή της Σαχτάρ στο α΄ ημίχρονο τραβήχτηκε έγκαιρα και έβγαλε οφσάιντ τον Ουκρανό σέντερ φορ σε μία ασίστ του Μούντρικ, με τον Ολυμπιακό να παίζει σε εκείνο το σημείο με 10 παίκτες λόγω του τραυματισμού του Μπουχαλάκη. Και σε μία άλλη στιγμή έπεσε με τάκλιν-καμικάζι πάνω στην μπάλα σε ένα επικίνδυνο σουτ, χωρίς να είμαι πάντως βέβαιος αν έδιωξε αυτός σε κόρνερ η, ο Αγκιμπού, που επίσης έσπευσε να αμυνθεί. Ήταν…ενεργός ο Μανωλάς, αν και πρέπει να γίνει πιο προσεκτικός, γιατί π.χ. σε αυτήν ακριβώς την τελευταία φάση ο ίδιος ήταν που έδιωξε όχι με τον καλύτερο τρόπο. Και στο 45’, στην ωραία προσωπική ενέργεια του Μούντρικ, ο Ουκρανός έξω αριστερά απέφυγε με σχετική ευκολία όχι μόνο τον Κούντε, αλλά και τον Μανωλά.

Ολυμπιακός: Οι προωθήσεις του Σισέ

Ο ΜΑΝΤΙ είχε δύο-τρεις καλές κινήσεις στο ανασταλτικό κομμάτι και βγήκε μπροστά κι έκανε δύο τελικές, με το πόδι και με το κεφάλι, έστω όχι επιτυχημένες. Παίζοντας δίπλα στον Αγκιμπού, ως κεντρικό δίδυμο στα χαφ, τουλάχιστον το πάλεψε, δεν ήταν αδιάφορος. Όπως κι ο Αγκιμπού, έστω σε πιο χαμηλό ίσως τέμπο ο μικρός-έκλεψε πάντως μία μπάλα, πέρασε δύο καλές πάσες. Δεν ξέρω αν του ταιριάζει αυτή η θέση του Νο 8, σε αυτό το λίγο που τον έχω δει σε αυτή τη θέση.

• Βέβαια, για να είμαι δίκαιος τη μεγαλύτερη διάθεση έβγαλε ο Σισέ, αν κι ο Μαρτίνς τον έβαλε αριστερό μπακ, ελλείψει άλλου για να παίξει στο β΄ ημίχρονο σε αυτή τη θέση. Ο πανύψηλος στόπερ έκανε τόσες κούρσες που σίγουρα δεν είχε κάνει ο… κανονικός αριστερός μπακ της ομάδας, ο Ρέαμπτσιουκ, στο α΄ ημίχρονο! Σέντραρε, σούταρε, ντρίμπλαρε! Στην τελική προσπάθεια δεν ήταν και… σούπερ, αλλά αν μη τι άλλο του βγάζεις το καπέλο για το πόσο πρόθυμος έδειξε. Κι αν χρειαστεί σε αυτό το φινάλε της σεζόν αριστερό μπακ ο Ολυμπιακός, αν δηλαδή για τον άλφα η, βήτα λόγο πρέπει ο προπονητής να αλλάξει τον Ρέαμπτσιουκ, δεν είμαι καθόλου σίγουρος ότι θα βάλει τον Κίτσο, τον οποίο προορίζει γι΄ αυτό το ρόλο-τον Σισέ βλέπω!

Παρεμπιπτόντως, ο Όλεγκ ξεκίνησε το ματς με μία πολύ καλή πάσα, αλλά η συνέχεια δεν ήταν γι΄ αυτόν ανάλογη. Τέλος πάντων, καλό ότι συμμετείχε στη φάση του γκολ, έστω με όχι ιδιαίτερα καλή σέντρα, αλλά προκάλεσε άσχημα σχόλια η αδυναμία του να κάνει κάτι, έστω ένα κακό σουτ η, μία κακή πάσα, εκεί που τον έβγαλε σε πλεονεκτική θέση ο Φορτούνης…

Κι ο Λαλά από δεξιά είχε αρκετές προωθήσεις στο β΄ ημίχρονο που έπαιξε, αν και πρέπει να έχουμε υπόψιν μας, τόσο γι΄ αυτόν, όσο και για τον Σισέ και για όλους τους «ερυθρόλευκους», ότι οι παίκτες της Σαχτάρ δεν άντεξαν στον ίδιο ρυθμό από το 60’ και μετά, καθότι έχουν να προπονηθούν πάρα πολύ καιρό...

Ολυμπιακός: Οι προωθήσεις του Σισέ

• Από εκεί και πέρα, ο Παπασταθόπουλος είχε μία σοβαρότητα στο παιχνίδι του, έκοψε δύο φορές, έβγαλε και δύο καλές μπαλιές μπροστά. Αλλά παίρνει κακό βαθμό κι αυτός στην αντιμετώπιση της καλύτερης φάσης της Σαχτάρ στο β΄ημίχρονο, στην άστοχη κεφαλιά του Μούντρικ…Ο Μασούρας φάνηκε μόνο στο δοκάρι, πριν το γκολ, και πουθενά αλλού… Ο Βαλμπουενά είχε δύο καλές πασούλες στα πρώτα 25 λεπτά κι απλά μία κινητικότητα… Ο Μπουχαλάκης κάτι πήγε να κάνει, αλλά βγήκε γρήγορα λόγω τραυματισμού… Ο Καρβάλιο είχε δυο-τρεις καλές στιγμές, αλλά όχι διάρκεια και το μοναδικό του σουτ πήγε στα περιστέρια.

• Κακή εντύπωση έκανε κι αυτό που είδαμε σε μία εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη, με τέσσερις (!) παίκτες του Ολυμπιακού να βγαίνουν οφσάιντ και τον Αβραάμ, στον οποίο τελικά έφτασε η μπάλα, να αστοχεί εντελώς.

• Ο Βατσλίκ με τον Εμβιλά δεν έπαιξαν καθόλου παρότι ήταν στον πάγκο με τις φόρμες τους, ενώ ο Ελ Αραμπί έχει ίωση και παραμένει κλινήρης.

• Για το τέλος κάτι πολύ σημαντικό, από τον διεθνή Τύπο…















Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x