Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν κερδίζεις 9/13 ματς με 1-0 και 2-1, πρέπει να το περιμένεις και αυτό…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος προσεγγίζει μέσα από το sport-fm.gr με το δικό του τρόπο το χθεσινό παιχνίδι του Ολυμπιακού.

• Για να είμαστε ρεαλιστές: ο Ολυμπιακός έχει φέτος ξαναπαίξει έτσι η, περίπου έτσι. Αλλά έστω οριακά, κατάφερνε και κέρδιζε. Όπως θα μπορούσε να κερδίσει και χθες με την ευκαιρία του Ελ Αραμπί στη σέντρα για γκολ του Βαλμπουενά.

• Υπό αυτή την έννοια, το χθεσινό 0-0 με τον Απόλλωνα δεν μπορείς να το πεις έκπληξη! Όταν μία ομάδα έχει κερδίσει στο γκολ (1-0, 2-1, 3-2) εννιά από τα 13 παιχνίδια της, γιατί να είναι έκπληξη να φέρει 0-0. Και μαθηματικά να το πάρεις, είναι απίθανο να έρχονται με τέτοια συχνότητα νίκες στο όριο. Δεν γίνεται. Όσο κερδίζεις 1-0 τον Ιωνικό και τη Λαμία, τόσο είναι πιο πιθανό να φέρεις 0-0 με τον Απόλλωνα και τον Αστέρα (φτου φτου φτου).

• Προσωπικά σας είχα προϊδεάσει από το άρθρο μου χθες το πρωί-ο Ολυμπιακός πάντα έχει ζόρια στον πρώτο του αγώνα κάθε νέας χρονιάς, όταν αυτός δεν είναι στο πάντα ζεστό για τον ίδιο κι αφιλόξενο για τον κάθε αντίπαλο του Καραϊσκάκη. Ήταν δε παράλειψη μου που δεν είχα αναφέρει και το άλλο 0-0 του Ολυμπιακού επί Μαρτίνς, σε πρώτο αγώνα χρονιάς, το Γενάρη του 2019 στην Ξάνθη για το Κύπελλο…

• Τίποτα δεν είναι τυχαίο στο ποδόσφαιρο: οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού πάντοτε μετά τις χλιδάτες γιορτές τους εμφανίζονται απροετοίμαστοι όταν πάνε να παίξουν μακριά από το σπίτι τους. Εξ ου κι έχουν χάσει από τον Ηρακλή και την Καλλιθέα, έχουν φέρει ισοπαλίες στην Ξάνθη (δύο φορές!) και τώρα στον Απόλλωνα, ενώ κι οι όποιες νίκες τους είναι εντελώς οριακές…Κοινώς, είναι ακόμη στις γιορτές οι ακριβοπληρωμένοι «ερυθρόλευκοι»…

• Όπως, βέβαια, δεν είναι τυχαίο και κάτι άλλο: όταν λείπει ο Αγκιμπού, η πηγή ενέργειας της ομάδας μεσοεπιθετικά, ο Ολυμπιακός «αδειάζει» επικίνδυνα. Σε όσα παιχνίδια δεν έπαιξε ο μικρός, τι έγινε; Ολυμπιακός-Ατρόμητος 0-0, Απόλλων-Ολυμπιακός 0-0, Άντβερπ-Ολυμπιακός 1-0 (μπήκε στο ημίχρονο). Και φυσικά το Λούντογκορετς-Ολυμπιακός 2-2 με τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Και θα λείψει ακόμη για πολλά παιχνίδια ο Αγκιμπού…

Ολυμπιακός: Όταν κερδίζεις εννιά στα 13 ματς με 1-0 και 2-1

• Κι αν θέλετε την γνώμη μου, πάλι καλά που δεν έχασε χθες ο Ολυμπιακός! Και σοβαρολογώ απολύτως. Ναι, ο Ολυμπιακός είχε τις πολλές τελικές και τις καλύτερες ευκαιρίες, αλλά ήταν τόσο κακός σαν ομάδα χθες, ώστε κάθε φορά που ο Απόλλωνας έβγαινε μπροστά, είτε με αντεπίθεση, είτε με στημένη φάση, μπορούσε να δημιουργηθεί πρόβλημα.

ΣΤΟ 33’ από ένα φάουλ του Απόλλωνα, ουδείς αμυντικός του Ολυμπιακού μπόρεσε να διώξει κι ο Φατιόν βρήκε την ευκαιρία να σουτάρει (άστοχα), με τον Μασούρα να πηγαίνει καθυστερημένα πάνω στην φάση και να τον βρίσκει σε φάση που οριακά δεν ήταν πέναλτι.

ΣΤΟ 43’ ο Εμβιλά χρειάστηκε να ανατρέψει τον Γιαννιώτα ελάχιστα έξω από την περιοχή, για να τον σταματήσει να μπει απειλητικά σε αυτή. Και στην εκτέλεση του φάουλ, ο Βατσλίκ αιφνιδιάστηκε τόσο που έδιωξε την μπάλα πάνω στον Μπα κι ήταν τυχερός που από την καραμπόλα δεν πήγε σε αντίπαλο.

ΣΤΟ 76’ ο Μπα έδιωξε πολύ λάθος την μπάλα και στην εξέλιξη της φάσης έκανε ένα τάκλιν πάνω στον Γιαννιώτα σωτήριο, αλλά κι οριακό για πέναλτι (δεν ήταν, όπως συμφώνησε κι ο VAR με τον διαιτητή).

• Τέλος πάντων, ο Ολυμπιακός δεν έφαγε γκολ χθες, κρατώντας το μηδέν πίσω για πέμπτο συνεχόμενο παιχνίδι κι αυτό ήταν το μόνο καλό που μπορεί να πάρει από αυτό το ματς. Μόνο που αν γίνει σωστή ανάλυση, θα διαπιστωθεί πώς ούτε καν αμυντικά ήταν καλός.

• Το ζητούμενο τώρα είναι η ομάδα να βρει πίσω τη συγκέντρωση της. Γιατί ο Ολυμπιακός όταν δεν κάνει focus σε ένα ματς, είναι ικανός για το χειρότερο αποτέλεσμα. Και χθες οι «ερυθρόλευκοι» ήταν τόσο…focus, που είχαν οκτώ εις βάρος τους οφσάιντ-έλεος.

• Έλεος και για τον διαιτητή Τζοβάρα, που κράτησε ένα λεπτό καθυστέρηση (!!!) εκτός του τρίλεπτου των αλλαγών. Ντροπή πραγματικά. Έβγαζε συνεχώς σε παίκτες και πάγκο Απόλλωνα κάρτες για καθυστέρηση και διαμαρτυρίες και κράτησε στο τέλος ένα λεπτό!!! Κανονική κοροϊδία της διαιτησίας.

Άσχετο: Πέρυσι ο Χασάν είχε βάλει μόνος του τέσσερα γκολ στον Απόλλωνα, δύο στο Καραϊσκάκη (2-0) και δύο στη Ριζούπολη (3-1)…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x