Κώστας Νικολακόπουλος

Όταν το αμυντικό θέμα του Ολυμπιακού πιάνει τους μισούς της ενδεκάδας…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος επιχειρεί μέσα από το sport-fm.gr να αναλύσει την εικόνα του Ολυμπιακού αμυντικά στο τελευταίο παιχνίδι.

• Σίγουρα ήταν ένα θέμα οι πολλές φάσεις που έφαγε ο Ολυμπιακός από τον Ιωνικό την Κυριακή στο α΄ ημίχρονο του μεταξύ τους αγώνα στη Νεάπολη.

• Για να μην μιλάμε, όμως, με γενικόλογα, ας επικεντρωθούμε στις ευκαιρίες του Ιωνικού κι ας τις αναλύσουμε, προκειμένου να επιχειρήσουμε να εντοπίσουμε τι προβλήματα παρουσίασε ο Ολυμπιακός στην αμυντική του λειτουργία.

• Η πρώτη ευκαιρία του Ιωνικού ήταν σε αντεπίθεση, με τον Βατσλίκ να επεμβαίνει σωτήρια στο σουτ του Λένις. Εδώ, το όλο κακό ξεκίνησε από τον…Ρέαμπτσιουκ. Ο Μολδαβός είχε προωθηθεί σε ρόλο έξω αριστερά, μετά από πολύ ωραία συνεργασία Τικίνιο κι Αγκιμπού. Κι ενώ ο Ρέαμπτσιουκ είχε όλη την άνεση να γυρίσει την μπάλα προς τα πίσω, όπου ερχόταν αμαρκάριστος ο Βαλμπουενά για να σουτάρει, προσπάθησε να πασάρει στον Τικίνιο, που ήταν στην μικρή περιοχή, και τον είχαν μαρκάρει δύο αμυνόμενοι. Όπως ήταν λογικό, οι αμυνόμενοι έδιωξαν την μπάλα κι έτσι βγήκε η αντεπίθεση, με την αριστερή πλευρά μάλιστα του Ολυμπιακού να είναι κενή, καθώς ο Ρέαμπτσιουκ είχε βγει σαν εξτρέμ. Η συνέχεια της φάσης βρίσκει τους Λαλά κι Εμβιλά να μην βγάζουν καλή άμυνα και τον Λένις να φεύγει από θέση γκολ, ακριβώς από την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ…

• Δεύτερη ευκαιρία του Ιωνικού και πάλι από αντεπίθεση, αυτή τη φορά με τον Λαλά να μην βρίσκει καν την μπάλα, επιχειρώντας να διώξει στο δεξί δοκάρι του Βατσλίκ τη σέντρα που βγήκε από την πλευρά του έτερου ακραίου μπακ, του Ρέαμπτσιουκ, που δεν μπόρεσε να κόψει τον Λένις. Και τον Γάλλο να είναι τυχερός που ο Άοσμαν αιφνιδιάζεται και δεν πλασάρει σωστά.

• Τρίτη ευκαιρία του Ιωνικού, με τον Μάντζη να φεύγει από την πλευρά του Ρέαμπτσιουκ, να γυρίζει δεξιά κι αριστερά τον Σωκράτη, αλλά να σουτάρει από πλάγια πάνω στην εστία και την αγκαλιά του Βατσλίκ, ενώ είχε και επιλογή να πασάρει για να τελειώσει άλλος συμπαίκτης του τη φάση.

Ολυμπιακός: Όταν το αμυντικό θέμα πιάνει τη μισή 11άδα

• Τέταρτη ευκαιρία του Ιωνικού, το φαρμακερό σουτ του Ντάλτσιο, που εξουδετέρωσε κι αυτό ο Βατσλίκ. Εδώ αρχικά έχουμε τον Λαλά πάλι να αποτυγχάνει να κάνει καλή άμυνα, αυτή τη φορά απέναντι στον αντίπαλο αριστερό μπακ, τον Κιάκο, αλλά και τον Μανωλά να την πατάει σαν αρχάριος, αφού ενώ όλη η υπόλοιπη άμυνα είχε τραβηχτεί για το οφσάιντ, αυτός έμεινε πίσω κολλημένος και κάλυπτε πλήρως τον Μάντζη, που με τη σειρά του πάτησε την μπάλα πίσω στον Ντάλτσιο. Μιλάμε για πρωτοφανή ασυνεννοησία του Μανωλά με τον Παπασταθόπουλο και τον Ρέαμπτσιουκ.

• Πέμπτη ευκαιρία του Ιωνικού, με τον Ντάλτσιο να ελίσσεται ανάμεσα στις γραμμές του Ολυμπιακού, και τον Εμβιλά να τον μαρκάρει με τα μάτια και, τελικά, τον Μάντζη να βγαίνει τετ α τετ με τον Βατσλίκ, αφού πρώτα ξεφεύγει με χαρακτηριστική ευκολία του Παπασταθόπουλου.

• Όλα αυτά μπορείτε να τα δείτε με όλη σας την άνεση από τα χάιλαιτς του παιχνιδιού, με την ουσία να είναι μία: ο Ολυμπιακός είχε συνολικά τεράστιο αμυντικό πρόβλημα. Τόσο σε αμυντικό επίπεδο, όπου και τα ακραία μπακ και οι στόπερ, απέτυχαν στις κρίσιμες στιγμές, αλλά κι ο κόφτης Εμβιλά δεν βοήθησε όπως έπρεπε, όσο και σε ομαδικό επίπεδο, αφού είναι φανερό ότι σχεδόν τίποτα δεν λειτούργησε σε αλληλοκαλύψεις κλπ, κλπ.



• Κι αυτό ίσως είναι και το πιο επώδυνο. Πώς θα καταφέρει ο προπονητής να το «μαζέψει» αυτό το πράγμα, όταν οι μισοί παίκτες της ενδεκάδας δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους. Η λύση που βρήκε ο Μαρτίνς ήταν η ίδια με εκείνη του ντέρμπι της Τούμπας, δηλαδή η παρουσία εξτρά κεντρικού χαφ, του Μπουχαλάκη, δίπλα σε Εμβιλά και Μαντί. Με τον Αγκιμπού να πηγαίνει πιο πλάγια. Σε αυτή την περίπτωση βέβαια ο Ολυμπιακός χάνει ένα επιθετικογενή παίκτη, τον Μασούρα η, τον Βαλμπουενά…

Άσχετο: Βράχος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x