Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Οι «3» κι ο Ζίφκοβιτς και η μάχη Σα-Πασχαλάκη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τις μεγάλες κόντρες του αυριανού τελικού Κυπέλλου!

· Ποιοι μπορεί να είναι οι πρωταγωνιστές του αυριανού σπουδαίου τελικού του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ; Κατά μία λογική οι ποδοσφαιριστές που έχουν στο παρελθόν σκοράρει κατά της μίας η, της άλλης ομάδας!

· Από τη μία πλευρά βρίσκουμε τρεις «ερυθρόλευκους» που έχουν βάλει από δύο γκολ στον ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια: τον Ελ Αραμπί (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 πέρυσι και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 φέτος), τον Μασούρα (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 πέρυσι στο Κύπελλο και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0 φέτος) και τον Καμαρά (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 πέρυσι στο Κύπελλο και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 φέτος).

· Κι από την άλλη πλευρά βρίσκουμε ένα παίκτη του ΠΑΟΚ που έχει βάλει δύο γκολ στον Ολυμπιακό, τον Ζίφκοβιτς, αλλά σε ένα παιχνίδι (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0), κάτι πραγματικά σπάνιο στα δεδομένα των μεταξύ τους ντέρμπι εδώ και κάμποσα χρόνια. Μόνο ο Μιραλάς είχε κάνει το ίδιο, στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 το 2010!

· Οι άλλοι παίκτες που έχουν σκοράρει σε ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον ΠΑΟΚ και θα παίξουν η, τέλος πάντων μπορεί να παίξουν αύριο;

Από τον Ολυμπιακό ο Χασάν (πέρυσι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2), ο Βαλμπουενά (πέρυσι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1) κι ο Βρουσάι (φέτος Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0).

Κι από τον ΠΑΟΚ ο Βιεϊρίνια (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1 πρόπερσι), ο Μιχάι (Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 πέρυσι) κι ο Βαρέλα που το 2016 στο Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-1 είχε σκοράρει και υπέρ και εις βάρος της ομάδας του!

· Θα λείψουν, αντίθετα, δύο στόπερ, ο Ίνγκασον που έχει βάλει δύο γκολ (!) στον Ολυμπιακό (πέρυσι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 και φέτος ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1) κι ο Μπα που είχε σκοράρει φέτος στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1! Γενικά οι δύο ομάδες έχουν σοβαρά θέματα με απουσίες στο κέντρο της άμυνας τους. Ειδικά ο Ολυμπιακός με νοκ άουτ τους Μπα, Αβραάμ και τον Σωκράτη να προέρχεται από θλάση. Αλλά κι ο ΠΑΟΚ με τον Ίνγκασον και τον Μιχαηλίδη. Και στέκομαι στους κεντρικούς αμυντικούς αναφορικά με το κομμάτι του σκοραρίσματος, γιατί όπως βλέπουμε πολλά γκολ στα ντέρμπι των δύο ομάδων έρχονται από τους στόπερ! Όπως έρχονται κι από αυτογκόλ! Του Βαρέλα όπως προανέφερα, του Βούκοβιτς (πρόπερσι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1) και του Γιαννούλη (πέρυσι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1).

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Οι 3 κι ο Ζίφκοβιτς κι η μάχη Σα-Πασχαλάκη

· Κι ας πάμε και σε μία άλλη παράμετρο, αυτή των γκολκίπερ!

Ο ΣΑ έχει παίξει δέκα φορές κατά του ΠΑΟΚ κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού. Έχει κρατήσει το μηδέν στις μισές, στις πέντε: πέρυσι στα ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός ξανά 0-1 και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0 (Κύπελλο) και φέτος στα Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 3-0 κι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0. Στα υπόλοιπα πέντε ματς έχει φάει, τρία γκολ στο πρώτο του κατά του ΠΑΟΚ (ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1), δύο φέτος στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0), ένα φέτος στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 κι από ένα στα περσινά Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-1 και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1.

Ο ΠΑΣΧΑΛΑΚΗΣ έχει παίξει κι αυτός δέκα φορές κατά του Ολυμπιακού κάτω από τα δοκάρια του ΠΑΟΚ. Έχει κρατήσει μηδέν τρεις φορές: Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 πρόπερσι, Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 0-1 πέρυσι και ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 2-0 φέτος. Έχει δεχθεί από δύο γκολ σε δύο ματς: πέρυσι στα παιχνίδια Κυπέλλου ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-2 και Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 2-0. Κι έχει δεχθεί από ένα γκολ σε πέντε ματς: πρόπερσι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 3-1, πέρυσι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 και πάλι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1 και φέτος ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-1 κι Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ 1-0.

Ολυμπιακός-ΠΑΟΚ: Οι 3 κι ο Ζίφκοβιτς κι η μάχη Σα-Πασχαλάκη

· Απολογισμός:

Με τον Σα κάτω από τα δοκάρια ο Ολυμπιακός έχει φάει οκτώ γκολ κι έχει πέντε νίκες, δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες.

Με τον Πασχαλάκη κάτω από τα δοκάρια ο ΠΑΟΚ έχει φάει εννιά γκολ κι έχει πέντε νίκες, μία ισοπαλία και τέσσερις ήττες

Μιλάμε για πολύ μικρές διαφορές: ένα γκολ και μία ισοπαλία-ήττα…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x