Κώστας Νικολακόπουλος

Η παράδοση 24 ετών, ο Χασάν και τα γκολ των περιφερειακών του Ολυμπιακού

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πολλά και διάφορα για τον Ολυμπιακό με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι.

• Πλάκα πλάκα ο Ολυμπιακός έκανε χθες στην Κύπρο κάτι που είχε να το κάνει 24 ολόκληρα χρόνια! Μπόρεσε και πήρε την ισοπαλία σε ένα ευρωπαϊκό εκτός έδρας παιχνίδι του στο οποίο δέχθηκε πρώτος γκολ!

• Τελευταία φορά το είχε κάνει ο Ολυμπιακός το χειμώνα του 1998, όταν έχανε 0-1 στο Ζάγκρεμπ από την Ντινάμο και με εκείνο το ιστορικό γκολ του Γιαννακόπουλου ισοφάρισε (1-1) κι είχε προκριθεί στα νοκ άουτ του Τσάμπιονς Λιγκ. Σε όλο αυτό το διάστημα των 24 ετών, μόλις άλλη μία φορά ο Ολυμπιακός είχε σώσει την ισοπαλία (1-1 πάλι), ισοφαρίζοντας στο Καζακστάν την Αστάνα, από την οποία έχανε 0-1, το φθινόπωρο του 2016 στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, σε ένα παιχνίδι με μικρότερο βέβαια ενδιαφέρον.

• Και τότε ο Ολυμπιακός είχε ισοφαρίσει γρήγορα (στο 30’) το γκολ που είχε δεχθεί νωρίς (στο 8’). Κάπως έτσι και χθες απέφυγε την ήττα, ισοφαρίζοντας μέσα σε 11 λεπτά σε 1-1 (στο 29’) από το εις βάρος του 0-1 (στο 18’). Ήταν δε μία ωραία επίθεση, που αναπτύχθηκε μέσα σε μόλις 12 δευτερόλεπτα με εννιά πάσες. Επί της ουσίας την ξεκίνησε ο Σισέ με την καλή μπαλιά του στον Όλεγκ, αυτός συνδυάστηκε με τον Ζίνκερναγκελ (και με τους δύο παίκτες να πασάρουν με ταχύτητα) κι ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού πέρασε στο τέλος την ασίστ στον Χουάνγκ για το όμορφο γκολ του Κορεάτη. Κι ήταν ευτύχημα για τους «ερυθρόλευκους» η γρήγορη ισοφάριση, γιατί το παρελθόν έχει διδάξει ότι τους είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαχειρίζονται τα ευρωπαϊκά παιχνίδια τους, ιδίως τα εκτός έδρας, όταν τρώνε πρώτοι γκολ.



• Η πρόσφατη ιστορία του Ολυμπιακούστα Κύπελλα Ευρώπης είναι γεμάτη από εκτός έδρας παιχνίδια στα οποία προηγείται ο ίδιος και τελικά ισοφαρίζεται (βλέπε π.χ. το 1-1 στη Χάιφα, το 2-2 φέτος και πέρυσι στην Σλόβαν, το 2-2 στη Λούντογκορετς, το 1-1 στην Μπέρνλι). Αντίθετα, ελάχιστα είναι αυτά στα οποία αυτός ισοφαρίζει και το κρατάει το αποτέλεσμα.

Ολυμπιακός: Παράδοση 24 ετών, Χασάν και γκολ περιφεριακών

• Τέλος πάντων, ο Κορμπεράν ξεκίνησε τελικά με μία αλλαγή στην ενδεκάδα σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι, στην Μπρατισλάβα, ενώ ακριβώς το ίδιο, μία αλλαγή, είχε κι ο Ισπανός προπονητής του Απόλλωνα, ο Καταλά, συγκριτικά με το τελευταίο ευρωπαϊκό ματς της δικής του ομάδας, το 2-0 επί της Μακάμπι. Με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να βάζει τρεις μεταγραφές (Άβιλα, Χουάνγκ, Ζίνκερναγκελ) και τον τεχνικό του Απόλλωνα δύο (τον στόπερ Πεϊμπερνές και τον δεξιό μπακ Καμπράλ). Εν τέλει, ο καθένας χρησιμοποίησε τελικά από τέσσερις μεταγραφές, καθότι ο Κορμπεράν πέρασε ως αλλαγή τον Ντε Λα Φουέντε κι ο Κάταλα τους Μπα και Χεντί.

• Για πρώτη φορά σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν, ημίχρονο του Ολυμπιακού τέλειωσε 1-1, με τον Κορμπεράν βλέποντας την ομάδα του να χάνει τις πολλές (μεγαλύτερες η, μικρότερες) ευκαιρίες στο 15λεπτο από το 50’ έως το 65’, να αποφασίζει να τη φρεσκάρει την ενδεκάδα εξαντλώντας τις αλλαγές του-έβγαλε όλους τους επιθετικογενείς παίκτες, και τους πέντε, κρατώντας πίσω την την ίδια άμυνα και τον κόφτη (Εμβιλά).

• Το δυσάρεστο είναι ότι αυτή τη φορά από τις αλλαγές του ο Ισπανός τεχνικός πήρε λίγα πράγματα. Για την ακρίβεια δεν πήρε σχεδόν τίποτα, με εξαίρεση τον Χασάν που έδωσε πολλές και μεγάλες μάχες, ήταν κινητικός, έπαιρνε κεφαλιές, έσπαγε μπάλες, είχε καλές ενέργειες και ήταν έτοιμος να τελειώσει με κεφαλιά τη φάση εκείνη με τη σέντρα του Ραντζέλοβιτς από δεξιά, με έναν αμυντικό του Απόλλωνα όμως να κόβει με υπερπροσπάθεια.

Ολυμπιακός: Παράδοση 24 ετών, Χασάν και γκολ περιφεριακών

• Ήταν τέτοια, χαμηλών στροφών, η εικόνα των Ντε Λα Φουέντε, Βρουσάι, Μπουχαλάκη κι ακόμη και του Αγκιμπού, που μπήκε πιο νωρίς, που ο Ολυμπιακός από το 64’ (την ευκαιρία του Χουάνγκ) έως το 99’ που σφύριξε τη λήξη ο Ισπανός διαιτητής δεν είχε όχι ευκαιρία, αλλά ούτε καν τελική. Ο Αγκιμπού το πάλεψε περισσότερο, αλλά μόνο ανασταλτικά.

• Πολλοί θα περίμεναν να μπει ο Βαλμπουενά στη θέση ενός εκ των Ντε Λα Φουέντε, Βρουσάι, υπό την έννοια ότι ο πρώτος μόλις ήρθε κι ο δεύτερος τις προάλλες επέστρεψε στην πρώτη ομάδα, αλλά είναι σαφές ότι ο Κορμπεράν τον Ματιέ τον υπολογίζει κυρίως ως αλλαγή όταν η ομάδα ψάχνει το γκολ. Αυτό σημαίνει ότι χθες ο Ισπανός προπονητής βλέποντας τις χαμένες ευκαιρίες της ομάδας του, θέλησε προς το τέλος να μη ρισκάρει να παίξει με ένα παίκτη που ανασταλτικά δεν βοηθάει καθόλου.

• Ο Ελ Αραμπί με την τραγική αστοχία του ήταν ξεκάθαρα ο μοιραίος παίκτης του Ολυμπιακού, κάνοντας συναγωνισμό με τον Μασούρα στις μεγάλες χαμένες ευκαιρίες σε αυτά τα πρώτα ματς της χρονιάς. Το ευχάριστο είναι ότι η ομάδα φέτος παίρνει γκολ από τους περιφερειακούς κυνηγούς της, όπως συνέβη χθες με τον Χουάνγκ. Είχαν προηγηθεί το γκολ του Αγκιμπού στην Μπρατισλάβα και τα γκολ του Ζίνκερναγκελ στο Ισραήλ και επίσης στην Μπρατισλάβα…

• Κατά τα άλλα, είναι αλήθεια ότι ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ενδεκάδα χωρίς Έλληνα παίκτη, κάτι όχι και το πιο συνηθισμένο. Να δούμε, όμως, ότι ο Παπασταθόπουλος είναι εκτός λίστας λόγω τραυματισμού, ότι ο Μασούρας ουσιαστικά δεν μπορούσε να παίξει προερχόμενος από τραυματισμό, ότι ο Μπουχαλάκης δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση για να έπαιζε αντί του Κούντε κι ότι ακόμη κι ο Ανδρούτσος μόλις επέστρεψε από τραυματισμό.

• Κατά βάση μόνο ο Μανωλάς μπορούσε να παίξει (κι ίσως να δικαιούνταν να παίξει αντί του Σισέ), τον δε Βρουσάι ο προπονητής τον έβαλε προς το τέλος αλλαγή (όπως και τον Μπουχαλάκη), μολονότι μόλις τις προάλλες άρχισε πάλι να προπονείται με την πρώτη ομάδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x