Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Περί Μπιέλ, Ελ Κααμπί, Μασούρα, Ρόντινεϊ, Ορτέγκα και Έσε!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr πολλά και διάφορα για παίκτες του Ολυμπιακού, ενόψει του αποψινού αγώνα κι όχι μόνο.

• Θα έχει ενδιαφέρον απόψε και ποιος θα κτυπάει τις στημένες φάσεις απόντος του Φορτούνη, που ήταν ο αποκλειστικός εκτελεστής τους. Λογικά θα αναλάβει τα κόρνερ και τα φάουλ ο Μπιέλ, που θα πάρει και τη θέση του στην ενδεκάδα. Δεν είναι κακός εκτελεστής ο Ισπανός, αλλά για να δούμε με τι ψυχολογία θα μπει να παίξει, αφού δεν τον…πιάνεις εύκολα.

• Αποδείχθηκε, πάντως, κακή η επιλογή να κτυπήσει το πέναλτι ο Ελ Αραμπί, υπό την έννοια ότι ευστόχησε, αλλά κανονικά έπρεπε ο Ελ Κααμπί να το πάρει. Κι αν ευστοχούσε, όπως είχε ευστοχήσει στα δύο προηγούμενα που είχε εκτελέσει με τα «ερυθρόλευκα», θα είχε σκοράρει σε τρία συνεχόμενα παιχνίδια-η, αν θέλετε στα τέσσερα από τα πέντε τελευταία παιχνίδια του Ολυμπιακού. Κι όλοι ξέρουμε πόσο μεγάλη σημασία έχει για κάθε σέντερ φορ γενικότερα, αλλά και για τον Ελ Κααμπί ειδικότερα, να έχει καλή ψυχολογία, την οποία φυσικά φέρνουν τα γκολ. Επιλέχθηκε για εκτελεστής ο Ελ Αραμπί, προκειμένου ακριβώς να πάρει ο ίδιος την καλή ψυχολογία από το γκολ, όμως να που ήρθαν έτσι τα πράγματα και ο Μαροκινός υπέστη θλάση και δεν θα παίξει στο Περιστέρι (κι αμφιβάλλω πολύ αν θα είναι έτοιμος και στη Λαμία στις 3.1)

Ολυμπιακός: Περί Μπιέλ, Ελ Κααμπί, Μασούρα, Ρόντινεϊ, Ορτέγκα και Έσε!

• Τέλος πάντων, η ουσία είναι ότι όλοι οι παίκτες του Ολυμπιακού πρέπει να πάρουν σήμερα προσπάθειες, ενέργειες, πρωτοβουλίες, προκειμένου να καλυφθούν τα κενά των Φορτούνη και Μαντί, των δύο βασικότερων παικτών της ομάδας από τη μέση και πάνω-έστω κι αν ο Καμαρά μας σπάει τα νεύρα δίνοντας αναίτια σε κάθε αγώνα φάουλ στον αντίπαλο στο ημικύκλιο της περιοχής του Πασχαλάκη! Προσωπικά περιμένω πολλά από τον Μασούρα, που φαίνεται να βρίσκεται εσχάτως σε καλή κατάσταση. Στις Σέρρες πέρασε σέντρες, καλές πάσες, είχε ευκαιρίες, ξεκίνησε αντεπιθέσεις, έκανε ένα πραγματικά γεμάτο παιχνίδι.

• Από τον Ελ Κααμπί είναι φανερό ότι ο Καρβαλιάλ ζητάει παραπάνω πράγματα. Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μαροκινός πλέον βγαίνει περισσότερο μακριά από την περιοχή για να πάρει μπάλες και να βοηθήσει στην κυκλοφορία. Μάλιστα, μερικές φορές το έκανε με ωραίο τρόπο, έστω κι αν δεν φημίζεται γι΄ αυτή του την ικανότητα. Επιπλέον ήταν καλό για την ομάδα που και αυτός και ο Μασούρας καθάρισαν με κεφαλιές «στημένα» του Πανσερραϊκού.

• Όπως ήταν καλό που είδαμε αυτή τη φορά αλληλοκαλύψεις αμυντικά στον Ολυμπιακό, με τον Ρόντινεϊ για παράδειγμα να καλύπτει δύο φορές τον Μπιανκόν. Ο Βραζιλιάνος, στο μεταξύ, δίνει πάντα επιθετικά βοήθειες, αλλά επιτέλους πρέπει να το κάνει με πιο αποτελεσματικό τρόπο κι ο έτερος πλάγιος μπακ, ο Αργεντίνος Ορτέγκα, που ναι μεν έχει πολλά ανεβάσματα, αλλά με πολύ μέτριες τελικές επιλογές, ενώ και αμυντικά δεν είναι όσο προσεκτικός θα έπρεπε.

Ολυμπιακός: Περί Μπιέλ, Ελ Κααμπί, Μασούρα, Ρόντινεϊ, Ορτέγκα και Έσε!

• Ακόμη κι από τον άλλο Αργεντίνο, τον Έσε, επίσης πολύ, κι ακόμη περισσότερο, ακριβοπληρωμένο, θα πρέπει να υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις στο δημιουργικό κομμάτι. Είναι αλήθεια ότι ανασταλτικά βοηθάει πολύ-για παράδειγμα κάτι που ελάχιστοι το αντιλήφθηκαν στο παιχνίδι των Σερρών: δύο φορές τσίμπησε την μπάλα με πολύ αποφασιστικό τρόπο την στιγμή που παίκτες του Πανσερραϊκού ήταν έτοιμοι να σουτάρουν από καλές θέσεις μέσα από την περιοχή του Πασχαλάκη.

• Ο Αργεντίνος αναμφισβήτητα κάνει πολύ δουλειά, κλέβει πολλές μπάλες, κόβει, παίρνει κεφαλιές, ενώ και στην κυκλοφορία της μπάλας βοηθάει πολύ ο Έσε, όμως δεν κάνει το ίδιο με τις λεγόμενες πάσες-κλειδιά. Σε αυτές τις πάσες, που κάνουν τη διαφορά, και δεν είναι υποχρεωτικά ασίστ, αλλά ξεκλειδώνουν άμυνες, παίρνει μέχρι τώρα πολύ μέτριο βαθμό. Δείχνει να βλέπει γήπεδο, να έχει καλές ιδέες, αλλά οι εκτελέσεις του είναι πολύ μέτριες. Το ίδιο και τα σουτ που επιχειρεί.

• Ο Ολυμπιακός, όμως, έχει ως ομάδα απαιτήσεις κι από το εξάρι του να κάνει πράγματα δημιουργικά και επιθετικά.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x