Κώστας Νικολακόπουλος

Πώς έφαγε φάσεις ο Ολυμπιακός στο 11 εναντίον 10, ο Μπιέλ κι ο Ρέτσος…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει μέσα από το sport-fm.gr πολλά και διάφορα περί Ολυμπιακού, αγωνιστικά και μη.

· H στατιστική υπηρεσία κατέγραψε 26 τελικές του Ολυμπιακού στον αγώνα με τον Πανσερραϊκό-από τις 26 οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν εστία στις δύο, στα γκολ του Μπιέλ και του Ελ Αράμπι! Τι να πει ένας προπονητής, όταν οι παίκτες του από τις 26 τελικές, βρίσκουν εστία στις δύο;…

· Ο Μαρτίνεθ επέλεξε για την πρεμιέρα του πρωταθλήματος μία ενδεκάδα με μόνο μία μεταγραφή, κι αυτή Έλληνα παίκτη, τον Αλεξανδρόπουλο. Οι υπόλοιποι δέκα ήταν στο ρόστερ της ομάδας και την περασμένη σεζόν, αν θεωρήσουμε παλιούς και τον Μαντί με τον Καρβάλιο, που ήταν δανεικοί. Στο β΄ ημίχρονο ο Ισπανός πέρασε τέσσερις αλλαγές, με τους Σκάρπα και Κίνι να βοηθάνε την ομάδα, αλλά η αλήθεια είναι ότι ο Ολυμπιακός μόνο καλύτερος δεν ήταν επιθετικά σε σχέση με το α΄ ημίχρονο, ενώ αποδείχθηκε πιο ευάλωτος αμυντικά.

· Στο β΄ ημίχρονο ήταν που ο Πανσερραϊκός βρήκε τρεις ευκαιρίες για γκολ. Κι αν το πέναλτι ήταν μία κακή αντίδραση κι όχι προϊόν φάσης, δεν ισχύει το ίδιο για τις άλλες δύο ευκαιρίες της ομάδας των Σερρών, ελάχιστα πριν το 1-0 και ελάχιστα μετά το 1-0! Αναπόφευκτα πάει το μυαλό μας στο ότι η ενδεκάδα του Ολυμπιακού «άνοιξε» υπερβολικά παίζοντας από το 58’ και μετά μόνο με ένα κεντρικό χαφ, τον Μαντί (και από το 75’ στη θέση του τον Ιμπόρα) και με πέντε καθαρά επιθετικογενείς παίκτες: τον Σκάρπα θεωρητικά ως 8άρι, τους Φορτούνη, Μπιέλ υποτίθεται στα πλάγια και τους Ελ Αράμπι κι Ελ Καάμπι στην καρδιά της επίθεσης.

Ολυμπιακός: Πώς έφαγε φάσεις στο 11 εναντίον 10

· Θα πει κάποιος, μα έπαιζε με παίκτη παραπάνω ο Ολυμπιακός, δεν έπρεπε να ρισκάρει ειδικά με το αποτέλεσμα στο 0-0; Όπως, πάντως, φάνηκε το μεγάλο ρίσκο κάπως τον βοήθησε επιθετικά, αλλά όχι κι ανασταλτικά, αφού στις αντεπιθέσεις οι «ερυθρόλευκοι» κάποιες στιγμές ήταν άδειοι πίσω. Κι ήταν τυχεροί που οι φιλοξενούμενοι αστόχησαν και στις δύο περιπτώσεις, όπως και στο πέναλτι, γιατί κακά τα ψέματα η ομάδα του Μαρτίνεθ θα τα χρειάζονταν άσχημα.

· Η κατοχή της μπάλας είναι κάτι σημαντικό (73-27%!), αλλά σίγουρα δεν είναι αρκετό. Ο Ολυμπιακός είχε πάρα πολλές πάσες, ίσως κι υπερβολικά πολλές, χωρίς όμως να έχουν ποιότητα στο τέλος των ενεργειών. Τα καλά κομμάτια ήταν μάλλον πολύ λίγα για τις συνθήκες ενός τέτοιου αγώνα: δύο κάθετες κινήσεις (Μαντί-Καρβάλιο-Μπιέλ-Καρβάλιο και Αλεξανδρόπουλος-Μπιέλ), τρία καλά γυρίσματα (των μπακ Ραμόν, Ρόντινεϊ και του Φορτούνη), τρεις καλές σέντρες (δύο του Μαντί και μία του Μπιέλ).

· Δεν πρέπει να αγνοήσουμε ότι ο Ολυμπιακός είχε ελάχιστο χρόνο να προετοιμαστεί γι΄ αυτό το παιχνίδι, επιστρέφοντας την Παρασκευή το απόγευμα από το Βέλγιο, αλλά Πέμπτη και Κυριακή θα παίξει άλλες οκτώ φορές μέχρι τις γιορτές-δύο μέσα στον Αύγουστο με την Τσουκάριτσκι και με τους Ατρόμητο και Λαμία. Και άλλες έξι φορές στη φάση των ομίλων και στο πρωτάθλημα. Άρα, πρέπει να το συνηθίσει.

· Κυρίως δε να είναι πιο συγκεντρωμένοι οι παίκτες του από το πρώτο λεπτό-ξεκίνησε ο αγώνας με τον Πανσερραϊκό και οι πρώτες πάσες των Ρόντινεϊ, Ρέτσου και Μαντί ήταν είτε λάθος, είτε με υπερβολικό ρίσκο, κάτι που δείχνει ότι δεν ήταν όπως έπρεπε να είναι προετοιμασμένοι από την αρχή του ματς.

Ολυμπιακός: Πώς έφαγε φάσεις στο 11 εναντίον 10

· Να παρατηρήσουμε ότι για άλλη μία φορά ο Μπιέλ έβαλε ένα δύσκολο γκολ, ενώ έχασε πολύ πιο εύκολα τρεις ημέρες πριν στην Γκενκ…ότι ο Ρέτσος ενώ πάει εκπληκτικά αγωνιστικά πρέπει να σοβαρευτεί περισσότερο-τι δουλειά είχε να πάρει τζάμπα κίτρινη για φάουλ χωρίς κανένα λόγο στον αντίπαλο φορ και κυρίως τι δουλειά είχε στο Βέλγιο να πάει να σπρώξει και να πετάξει χάμω τον παίκτη της Γκενκ που αποβλήθηκε…

· Κατά τα άλλα, η προφανής καθυστέρηση της ολοκλήρωσης της μεταγραφής του Ορτέγκα λογικά έχει να κάνει με το τριήμερο στο οποίο ήταν κλειστές οι τράπεζες στην Αργεντινή-φυσικά το Σαββατοκύριακο, αλλά και χθες που ήταν εκεί ημέρα Εθνικής γιορτής. Η συμφωνία του ολυμπιακού με τη Βέλεζ έκλεισε την Παρασκευή το βράδυ, άρα έκτοτε υπήρχε η δυνατότητα αποστολής χρημάτων μόνο σήμερα. Αυτό λέει η λογική.

· Τέλος, ο Γιάν Εμβιλά έχει έρθει σε προφορική συμφωνία με την… Κόνιασπορ, όπως μεταδίδεται από την Τουρκία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x