Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Στο 90ο λεπτό από πολύ καλή θέση…

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο sport-fm.gr μία επιλογή στον Ολυμπιακό από το χθεσινό τραγικό παιχνίδι του στο Βόλο.

· Άραγε ήταν τόσο δύσκολο να μπει αλλαγή χθες ο Φορτούνης στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα στον Βόλο, αμέσως δηλαδή μετά την ισοφάριση την οποία υπέστη ο Ολυμπιακός;

· Ποιος ο λόγος να μπει ένας αμυντικογενής χαφ, ο Φρόϊλερ σε ένα σημείο του παιχνιδιού στο οποίο η ομάδα του Μεντιλίμπαρ θα πίεζε για τη νίκη; Δεν ήταν πιο λογικό να παίξει ο Ολυμπιακός από το 77’ έως το σφύριγμα της λήξης, στο 98’, με Έσε, Τσικίνιο, Σα στα χαφ και με Φορτούνη, Γκονζάλες, Ζέλσον στην επίθεση;

· Κι αν τέλος πάντων ήθελε τόσο πολύ τον Φρόϊλερ στην ενδεκάδα φοβούμενος ανασταλτικά ο Μεντιλίμπαρ, ακόμη κι έτσι, δεν θα ήταν πιο ορθόδοξο να έμπαινε ο Φορτούνης αντί του Σα, ενός παιδιού 22 ετών, σε μία στιγμή που έκαιγε η μπάλα; Και να έπαιζε ο Ολυμπιακός με Φρόϊλερ, Έσε, Τσικίνιο στα χαφ και Φορτούνη, Γκονζάλες, Ζέλσον στην επίθεση.

· Όχι, δεν είναι στην καλύτερη του κατάσταση ο Φορτούνης. Αλλά παραμένει ένας παίκτης που μπορεί με μία πάσα, ένα κόρνερ, ένα φάουλ, ένα σουτ, μία ενέργεια, να σου δημιουργήσει προϋπόθεση για γκολ. Εξάλλου, γιατί τον έφερες πίσω στην Ελλάδα στα 34 του; Πρωτίστως για ποιοτικά 20λεπτα και 30λεπτα. Διότι υποτίθεται ότι πέρυσι σου έλειπε ένας τέτοιος παίκτης, να μπαίνει και να σου δίνει βοήθειες δημιουργικά-επιθετικά.

· Προσέξτε, μπορεί να έμπαινε ο Φορτούνης και να μην ακουμπούσε την μπάλα. Τότε, θα ήταν υπεύθυνος ο ίδιος ο αρχηγός του Ολυμπιακού. Και θα γίνονταν στον ίδιο κριτική. Τώρα, η κριτική πάει στον προπονητή, που δεν έκανε το πιο απλό πράγμα. Να ισοφαρίζεται ο Ολυμπιακός στον Βόλο και να βάζει ένα εξαροοκτάρι, τον Φρόϊλερ κι όχι ένα μεσοεπιθετικό, τον Φορτούνη.

Ολυμπιακός: Στο 90ο λεπτό από πολύ καλή θέση…

· Να επαναλάβω ότι η εικόνα του έμπειρου άσου δεν είναι η καλύτερη σε αυτό το ξεκίνημα της σεζόν-και ασφαλώς χρεώνεται που άφησε την ομάδα με παίκτη λιγότερο για 45 λεπτά στο παιχνίδι στην Ολλανδία που έφερε τον αποκλεισμό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Από την άλλη, τον βλέπουμε σε πόσες ευκαιρίες και γκολ του Ολυμπιακού ήταν μέσα, στα τρία παιχνίδια στα οποία έπαιξε, με τη ΝΕΚ εκτός έδρας, με τον Ατρόμητο εντός έδρας και με τη Λάρισα εκτός έδρας.

· Κι επειδή η μπάλα σε τιμωρεί όταν παίρνεις ποδοσφαιρικές αποφάσεις κόντρα σε αυτή, ήρθε η στιγμή και κέρδισε φάουλ ο Ζέλσον στο 90ο λεπτό, σε πολύ καλή θέση, λίγο έξω από την περιοχή του Βόλου. Και το εκτέλεσε ο Σάλιακας, με ένα πολύ άστοχο σουτ, στην τελευταία ευκαιρία, όπως αποδείχθηκε, του Ολυμπιακού για κάτι καλό στο παιχνίδι-νωρίτερα είχε εκτελέσει ο Τσικίνιο άλλο φάουλ σε όχι τόσο καλή, αλλά όχι κακή θέση, με ένα σουτ που έστειλε την μπάλα στο τείχος.

· Με τον Φορτούνη μέσα στο παιχνίδι, δεν θα είχε περισσότερες πιθανότητες ο Ολυμπιακός για μία καλύτερη εκτέλεση στο φάουλ στο 90ο λεπτό;…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x