Κώστας Νικολακόπουλος

Τα 8 δεδομένα για τον διαιτητή στο Φενέρμπαχτσε-Ολυμπιακός

Ο Κώστας Νικολακόπουλος καταγράφει στο sport-fm.gr τα 8 δεδομένα για τη γερμανική διαιτητική ομάδα της ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε.

· Έναν έμπειρο και γνωστό μας διαιτητή, τον Γερμανό Stieler, όρισε λοιπόν η UEFA για τη ρεβάνς του Ολυμπιακού με τη Φενέρμπαχτσε στην Πόλη. Με VAR τον επίσης έμπειρο συμπατριώτη του Dingert.

· Ποια δεδομένα μπορούμε να καταγράψουμε;

· Πρώτον, ο Ολυμπιακός με Γερμανό διαιτητή έχει να κερδίσει στα Κύπελλα Ευρώπης 7 χρόνια, από το 2-1 εντός έδρας επί της Ριέκα τον Αύγουστο του 2017. Έκτοτε, έχει τέσσερις σερί ήττες (εντός έδρας από Άρσεναλ 0-1 κι 1-3 και από Πόρτο 0-2 εκτός έδρας και 0-2 εντός έδρας) και τρεις σερί ισοπαλίες εκτός έδρας (με Σλόβαν 2-2, με Μακάμπι Χάιφα 1-1 και με Γκενκ 1-1).

· Δεύτερον, ειδικά ο Stieler έχει σφυρίξει παλιότερα τον Ολυμπιακό σε μία εντός έδρας νίκη του 4-1 επί της Αστάνα και μία εκτός έδρας ήττα 0-2 από τη Γιουβέντους. Το πιο πρόσφατο παιχνίδι που σφύριξε Ολυμπιακό ήταν το 1-1 με την Γκενκ στο Βέλγιο το περασμένο καλοκαίρι, αρχικά δίνοντας πέναλτι στους Βέλγους στο 30' και στη συνέχεια αποβάλλοντας παίκτη τους στο 65' με σύσταση του VAR.

Ολυμπιακός: Τα 8 δεδομένα για τον διαιτητή της ρεβάνς με Φενέρμπαχτσε

· Τρίτον, ο Γερμανός δεν έχει ξαναπαίξει τη Φενέρμπαχτσε. Έχει παίξει, όμως, άλλες τρεις φορές τουρκικές ομάδες, το Γαλατασαράι-Μαρσέιγ 4-2, το Γκενκ-Μπεσίκτας 1-1 και το Τουρκία-Λουξεμβούργο 3-3 (με πέναλτι υπέρ των Τούρκων). Έχει παίξει και την Εθνική μας στην ήττα 0-2 στη Σουηδία (με πέναλτι εις βάρος μας) και στη νίκη της 1-0 επί της Ουγγαρίας εντός έδρας.

· Τέταρτον, η Φενέρμπαχτσε την τελευταία δεκαετία με Γερμανούς διαιτητές στα Κύπελλα Ευρώπης έχει τρεις νίκες (2-1 τη Σπάρτακ Τρνάβα εκτός έδρας, 2-0 την Αούστρια εκτός έδρας, 2-0 την Σπάρτακ Τρνάβα εντός έδρας), μία ήττα-αποκλεισμό (0-3 από τη Σαχτάρ εκτός έδρας) και δύο ισοπαλίες-πρόκριση (εντός έδρας 1-1 με την Σπαρτάκ Μόσχας κι 1-1 με την Βικτόρια Πλίζεν). Στο φετινό Τρνάβα-Φενέρ 1-2 διαιτητής ήταν ο Stegemann, που αύριο θα είναι AVAR.

· Πέμπτον, ο Stieler βάσει αποτελεσμάτων είναι εδράκιας ή τέλος πάντων σπάνια κερδίζει με αυτόν διαιτητή φιλοξενούμενος: Στα 20 τελευταία παιχνίδια του στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις οι γηπεδούχοι είχαν δέκα νίκες, οκτώ παιχνίδια έληξαν ισόπαλα και μόνο δύο φορές κέρδισαν φιλοξενούμενοι.

Ολυμπιακός: Τα 8 δεδομένα για τον διαιτητή της ρεβάνς με Φενέρμπαχτσε

· Έκτον, ο VAR Dingert ήταν Varίστας φέτος στο Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός 1-0 και προηγουμένως στο Ελλάδα-Ιρλανδία 2-1, Σουηδία-Ελλάδα 2-0 και Ολυμπιακός-PSV 4-2. Φέτος σφύριξε το ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-4 (στο γκολ του ΠΑΟΚ είχε προηγηθεί καθαρό επιθετικό φάουλ πάνω στο Ρόντινεϊ).

· Έβδομον, ο Stieler έχει σφυρίξει επανειλημμένως στο ελληνικό πρωτάθλημα, παλιότερα Ολυμπιακός-ΑΕΚ 4-1, ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-1, ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-1 και πιο πρόσφατα ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 4-0 και ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 2-2 τις προάλλες.

· Όγδοον, Γερμανός διαιτητής σφύριξε τελευταία φορά ελληνική ομάδα στο Κλαμπ Μπριζ-ΠΑΟΚ 1-0 την περασμένη εβδομάδα, ο Siebert, δίνοντας με μεγάλη ευκολία πέναλτι εις βάρος του ΠΑΟΚ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x