Κώστας Νικολακόπουλος

Ολυμπιακός: Τα βάζει με κόρνερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και τα τρώει στην Ευρώπη!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον Ολυμπιακό και στις στατικές φάσεις με αφορμή το χθεσινό παιχνίδι του.

• Ο Μαρτίνς και οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού αδικούν τον εαυτό τους σε κάτι παιχνίδια όπως το χθεσινό, δεχόμενοι δύο γκολ από κόρνερ και δη μέσα σε διάστημα λιγότερο των τριών λεπτών: στο 60.03 έγινε το 1-1 και στο 62.44 έγινε το 2-1…

• Κι αν κάτι κάτι το μεμονωμένο, κάτι που έγινε μόνο χθες με την Αταλάντα, θα το αντιμετωπίζαμε αλλιώς. Αλλά δεν είναι…

Ολυμπιακός-Λούντογκορετς 1-1. Οι Βούλγαροι προηγούνται 0-1 με απευθείας εκτέλεση φάουλ.
Λούντογκορετς-Ολυμπιακός 2-2. Οι Βούλγαροι ισοφαρίζουν 1-1 από αυτογκόλ του Σεμέδο μετά από σέντρα σε εξέλιξη εκτέλεσης κόρνερ τους.
Σλόβαν-Ολυμπιακός 2-2. Οι Σλοβάκοι ισοφαρίζουν 1-1 μετά από εκτέλεση κόρνερ, κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και προβολή στο δεύτερο δοκάρι.
Ολυμπιακός-Άντβερπ 2-1. Οι Βέλγοι ισοφαρίζουν 1-1 με κεφαλιά μετά από σέντρα σε εξέλιξη εκτέλεσης κόρνερ τους.
Άϊντραχτ-Ολυμπιακός 3-1. Οι Γερμανοί προηγούνται με 2-1 με κοντινό πλασέ μετά από δοκάρι σε κεφαλιά από εκτέλεση κόρνερ τους.
Αταλάντα-Ολυμπιακός 2-1. Οι Ιταλοί ισοφαρίζουν με κεφαλιά από κόρνερ και βάζουν και δεύτερο γκολ με σουτ σε μελέ στην περιοχή από κόρνερ.

• Εφτά γκολ από στατικές φάσεις. Είναι πολλά, υπερβολικά πολλά. Ιδίως αν δούμε και κάτι άλλο: ότι ο Ολυμπιακός σκόραρε από στατικές φάσεις φέτος στην Ευρώπη μόνο απέναντι στον πιο εύκολο ίσως αντίπαλο του, την Σλόβαν: και τα τρία γκολ στο 3-0 στο Καραϊσκάκη είχαν ξεκινήσει από κόρνερ του Βαλμπουενά, ενώ στην Μπρατισλάβα ο Ονιεκουρού είχε σκοράρει από έξυπνη εκτέλεση φάουλ του Μπουχαλάκη.

• Μεταξύ σοβαρού και αστείου μπορούμε να πούμε ότι ο Ολυμπιακός τα βάζει στο ελληνικό πρωτάθλημα από στατικές φάσεις, αλλά τα τρώει στην Ευρώπη! Μόνο που ατυχώς δεν είναι καθόλου αστείο. Οι «ερυθρόλευκοι» εμφανίστηκαν χθες στο παιχνίδι του Μπέργκαμο διαβασμένοι σε πολλά, στα περισσότερα, σημεία του παιχνιδιού, αλλά όχι στα κόρνερ της Αταλάντα! Είναι αλήθεια ότι από την πίεση που δέχθηκαν παραχώρησαν και υπερβολικά πολλά κόρνερ, 13! Ακόμη κι έτσι, όμως, δεν σημαίνει ότι επειδή ο αντίπαλος κερδίζει 13 κόρνερ πρέπει να σου βάλει δύο γκολ και να σου κάνει κι άλλες τρεις φάσεις για γκολ…

Ολυμπιακός: Τα βάζει με κόρνερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και

• Ο σκόρερ της Αταλάντα στη φάση του 1-1 ήρθε σαν τρέιλερ από πίσω, εντελώς αμαρκάριστος, σε μία σκηνή που έχουμε δει επανειλημμένως στην περιοχή του Ολυμπιακού σε τέτοιες φάσεις! Η επιλογή είναι να προσπαθεί να παρεμποδίσει ο Ρέαμπτσιουκ, που δεν τον λες και...ψηλό, τον πιο επικίνδυνο αντίπαλο ψηλό που έρχεται από πίσω. Αυτό από μόνο του συνιστά ρίσκο, αλλά χθες έγινε κάτι ακόμη χειρότερο. Ο Ρέαμπτσιουκ μάρκαρε τον έτερο στόπερ της Αταλάντα, τον Ντεμιρέλ, κι ο Ντζιμσίτι ήταν μονίμως αμαρκάριστος σε κάθε εκτέλεση κόρνερ…

• Το κακό παράεγινε, όταν στο μεν 1-1 ο Σισέ, που ως ο πιο ψηλός αμυντικός έπρεπε να πηδήσει στο τέλος της φάσης με τον Τζιμσίτι, πήγε με διαφορά δεύτερος στην μπάλα…Στο δε 1-2 έγιναν τα πάντα λάθος, καθώς ο Σισέ αυτή τη φορά πήρε την κεφαλιά, διώχνοντας όμως με τον χειρότερο τρόπο, πάνω στον Αγκιμπού, που αιφνιδιάστηκε, ενώ στη συνέχεια η απομάκρυνση της μπάλας από πλευράς Ρέαμπτσιουκ ήταν ακόμη χειρότερη, στρώνοντας ουσιαστικά την μπάλα στον αντίπαλο σκόρερ…

• Στεκόμαστε πολύ στις στημένες φάσεις γιατί πολύ απλά εκεί κρίθηκε το παιχνίδι. Μάλιστα, η Αταλάντα θα μπορούσε να σκοράρει σε τουλάχιστον άλλες δύο περιπτώσεις από κόρνερ, με τις κεφαλιές του Πάσαλιτς στο 13’ και στο 39’. Σε δύο φάσεις στις οποίες ο άλλος ψηλότερος παίκτης του Ολυμπιακού, ο Τικίνιο, έχασε και στις δύο τις κεφαλιές-προφανώς δε γι΄ αυτό ο Μαρτίνς στο ημίχρονο έδωσε εντολή στον Σισέ να πηγαίνει αυτός στο β΄ ημίχρονο στο πρώτο δοκάρι, διότι ακριβώς εκεί στόχευαν οι εκτελέσεις των Ιταλών. Με τον Σισέ, όμως, κι αυτός να αποτυγχάνει όπως ο Τικίνιο και μάλιστα αυτός να είναι κι άτυχος, αφού ενώ οι φάσεις της Αταλάντα στο α΄ ημίχρονο δεν γίνονταν γκολ, στο β΄ έγιναν. Η ειρωνεία είναι στη βασική φωτογραφία του άρθρου, με τον Σισέ στην παρουσίαση των δύο ομάδων να κάνει ένα άλμα στα…ουράνια!

Ολυμπιακός: Τα βάζει με κόρνερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και

• Η ουσία είναι ότι χάθηκε ένα παιχνίδι από δύο κόρνερ, την στιγμή κατά την οποία ο Ολυμπιακός μπορεί να είχε λιγότερες ευκαιρίες, αλλά ήταν σε open play, με αντεπιθέσεις και κλεψίματα. Το γκολ που έβαλε ήταν σε μία έξοχη αντεπίθεση, που εκτυλίχθηκε μέσα σε 14 δευτερόλεπτα, με τον Μανωλά να κόβει μία ιταλική επίθεση, τον Εμβιλά να ολοκληρώνει την ανακοπή της με κλέψιμο της μπάλας, να δίνει στον Ονιεκουρού, αυτός έξοχα στον Μασούρα κι εκείνος να την αφήνει στον Τικίνιο, που με ένα εκπληκτικό σουτ και την μπάλα να περνάει κάτω από τα πόδια του αμυνόμενου, άνοιξε το σκορ.

• Είχε προηγηθεί κι άλλη φοβερή αντεπίθεση του Ολυμπιακού, στο 12΄, με άνοιγμα του Λαλά στον Τικίνιο, αυτόν να αφήνει στον Αγκιμπού κι εκείνος στον Ρέαμπτσιουκ, που μπούκαρε από αριστερά, αλλά έκανε την χείριστη επιλογή, ουσιαστικά να μην μπορέσει καν να σεντράρει, την ώρα που ο Τικίνιο περίμενε μόνος για να πάρει μία απλή πασούλα και να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Μία φάση (δείτε την πιο κάτω φωτογραφία) από την οποία επιβεβαιώθηκε αυτό που βλέπουμε εδώ και καιρό, ότι δηλαδή ο Μολδαβός είναι φανερά ντεφορμέ κι ειδικά επιθετικά δεν κάνει πλέον σχεδόν τίποτα.

Ολυμπιακός: Τα βάζει με κόρνερ στο ελληνικό πρωτάθλημα και

• Γενικά είναι κρίμα που χθες ο Ολυμπιακός δεν έβαλε ένα δεύτερο γκολ, ενώ έβγαλε καλές αντεπιθέσεις και είχε καίρια κλεψίματα. Ο Ονιεκουρού στο 44’ χάλασε μία τέτοια επικίνδυνη αντεπίθεση με κακή πάσα, ενώ ο ίδιος στο 34’ έχασε την ευκαιρία για το 2-0 κλέβοντας την μπάλα και σουτάροντας άσχημα, από θέση για γκολ, ενώ είχε την ευκαιρία να πλασάρει στη δεξιά γωνία του γκολκίπερ, θυμίζοντας μας έτσι και το γκολ που έχασε με την ΑΕΚ, φάτσα απέναντι στον Τσιντώντα, αποτυγχάνοντας να τον νικήσει…Το δε γλυκό έδεσε με την ευκαιρία του Αγκιμπού στο 77’, από το κλέψιμο και την πάσα του Μαντί. Ο Αγκιμπού αντί να πλασάρει με τη μία πήγε να κοντρολάρει, κάτι που αποδείχθηκε μία κακή απόφαση, καθώς τελικά ούτε καν μπόρεσε να πλασάρει από ιδανική θέση για γκολ.

• Ατυχώς ο Ολυμπιακός χθες, με εξαίρεση την γκολάρα του Τικίνιο που απλά επιβεβαιώνει τον κανόνα, είχε απίστευτα άσχημα τελειώματα στις φάσεις στις οποίες θα μπορούσε να σκοράρει, είτε σε επίπεδο τελικού σουτ, είτε ακόμη και σε επίπεδο πάσας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x