Κώστας Νικολακόπουλος

Η διαφορά διαχείρισης του 2-0 από τον Ολυμπιακό μετά την Τόπολα και τι γίνεται με την απώλεια focus

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τα πολλά 2-0 του Ολυμπιακού και τη βελτίωση που πρέπει να έχει η ομάδα του σε ένα συγκεκριμένο σοβαρό κομμάτι.

· Είναι αλήθεια ότι εκείνο το παιχνίδι στη Σερβία με την Τόπολα έχει στοιχειώσει τον Ολυμπιακό. Γιατί όσο κι αν είναι αξιόμαχη η ομάδα αυτή, φαίνεται ότι όλα τα ματς θα τα χάσει από την Φράιμπουργκ κι από την Γουέστ Χαμ, άρα το 2-2 θα αποτελέσει τεράστιο εμπόδιο για τους «ερυθρόλευκους» στην προσπάθεια τους να συνεχίσουν στο Γιουρόπα Λιγκ, εκτός αν κάνουν υπερβάσεις και στην Αγγλία και στη Γερμανία.

· Τουλάχιστον, έκτοτε η ομάδα του Μαρτίνεθ έχει αρχίσει και διαχειρίζεται καλύτερα τέτοιου είδους παιχνίδια, αυτά δηλαδή στα οποία προηγείται με 2-0, όπως είχε προηγηθεί και εκεί, αλλά είχε ισοφαριστεί όπως όλοι θυμόμαστε. Διότι και με την Γουέστ Χαμ στο Καραϊσκάκη ο Ολυμπιακός βγήκε μπροστά στο σκορ 2-0 και δη στο ημίχρονο, αλλά και με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο βγήκε μπροστά στο σκορ 2-0 και μάλιστα από το πρώτο δεκάλεπτο του β΄ ημιχρόνου.

· Άρα, ο Ολυμπιακός και στα δύο τελευταία παιχνίδια του, τόσο για την Ευρώπη, όσο και για το πρωτάθλημα, βρέθηκε ουσιαστικά στην ίδια ακριβώς θέση που είχε βρεθεί και στο ματς με την Τόπολα, όταν είχε βγει μπροστά στο σκορ 2-0 από το 57ο λεπτό. Η διαφορά ήταν ότι τότε δεν το κράτησε το 2-0 κι ισοφαρίστηκε, ενώ με τον ΟΦΗ το κράτησε και κέρδισε 2-0 και με την Γουέστ Χαμ απλά δέχθηκε ένα γκολ στο τέλος και νίκησε με 2-1.

· Μπορούμε να πούμε ότι το πάθημα έγινε μάθημα στον Ολυμπιακό; Θα χρειαστούμε κι άλλα παιχνίδια, αν θέλουμε πραγματικά να δώσουμε μία ασφαλή απάντηση. Δείχνει η ομάδα να κάνει μία καλύτερη διαχείριση. Από την άλλη, ξέρουμε πώς είναι αυτά τα πράγματα-μία λεπτομέρεια μπορεί να κάνει τη διαφορά: Εάν ο Τοράλ μείωνε στο 71’ σε 1-2 με εκείνη την ωραία προσωπική του ενέργεια, ο ΟΦΗ θα ξαναέμπαινε στο παιχνίδι και με παραπάνω από 20 λεπτά ως το τέλος, ουδείς μπορούσε να προεξοφλήσει τίποτα.

Ολυμπιακός: Τι γίνεται με την απώλεια focus

· Άλλωστε, μία λεπτομέρεια ήταν που έκανε τη ζημιά στον Ολυμπιακό στη Σερβία: η αποβολή του Ντόη στο 70ο λεπτό. Εάν έμενε η ομάδα με 11 παίκτες, μπορούμε να εικάσουμε με σοβαρή πιθανότητα επιτυχίας, με βάση όσα είχαμε δει έως εκείνο το λεπτό, αλλά και όσα είδαμε στη συνέχεια, ότι πάρα πολύ δύσκολα η Τόπολα θα ισοφάριζε.

· Νομίζω, πάντως, ότι είναι ένα θέμα για τον Ολυμπιακό ότι όταν σκοράρει και μοιάζει να καθαρίζει ένα παιχνίδι, οι παίκτες του χάνουν τη συγκέντρωση τους για κάποιο διάστημα τουλάχιστον. Να υπενθυμίσω ότι η Τόπολα είχε μειώσει το σκορ (σε 1-2) μόλις έξι λεπτά μετά και το δεύτερο γκολ του Ολυμπιακού (2-0), η δε Γουέστ Χαμ με το που έκανε το 2-0 ο Ολυμπιακός έχασε την καλύτερη της ίσως ευκαιρία δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, όταν ο Πασχαλάκης νίκησε από κοντά τον σέντερ φορ Γουίνκς.

· Καλός είναι ο ενθουσιασμός για τα γκολ, όμως όταν χάνει η ομάδα το focus που πρέπει να έχει, είναι καθαρά θέμα τύχης να «ακυρωθεί» και το γκολ κι ο ενθουσιασμός και τα πάντα: ο Ολυμπιακός ισοφάρισε δύο φορές την Φράιμπουργκ, αλλά οι Γερμανοί και στις δύο ισοφαρίσεις του Ολυμπιακού είχαν «απαντήσει» με δικά τους γκολ, μέσα σε έξι κι 11 λεπτά αντίστοιχα.

· Είναι ένα από τα πράγματα που πρέπει να αρχίσει να τα διορθώνει ο υπό δημιουργία Ολυμπιακός. Απλά αν κάτι δεν βελτιώνεται, είναι πρόβλημα μεγάλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x