Κώστας Νικολακόπουλος

Τι μας «είπε» ο Καμπράλ στο ντεμπούτο του στον Ολυμπιακό και η εικόνα των Ιμπόρα, Ναβάρο, Γιόβετιτς

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για την εικόνα των παικτών του Ολυμπιακού που πέρασαν την Κυριακή αλλαγή μετά το 60ο λεπτό.

· Πέρασε κάπως απαρατήρητο το ντεμπούτο του Καμπράλ στον Ολυμπιακό, με την τεσσάρα επί του ΟΦΗ, την παρουσία του Μεντιλίμπαρ κλπ, αλλά νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να τσεκάρουμε λίγο τι μας «είπε» η τελευταία «κόκκινη» μεταγραφή του χειμώνα έστω σε αυτά τα 31 λεπτά στα οποία έπαιξε, με την υποσημείωση ότι μπήκε σε ένα παιχνίδι τελειωμένο.

· Το πρώτο που μπορούμε να πούμε λοιπόν για τον Πορτογάλο εξτρέμ, διεθνή με το Πράσινο Ακρωτήριο και άρτι αφιχθέντα από το Κόπα Άφρικα, είναι ότι πέρασε στο παιχνίδι και ήταν φανερά τρακαρισμένος. Με το που πήρε την μπάλα, γλίστρησε και την έδωσε στον πρώτο αντίπαλο που βρέθηκε μπροστά του (!), ενώ το άγχος του φάνηκε ακόμη περισσότερο από την τεράστια ευκαιρία που έχασε σε εκείνη τη φάση στην οποία ενώ έκανε ωραία κίνηση, όταν του έβγαλε την ασίστ ο Αλεξανδρόπουλος, αντί να κάνει ένα πλασεδάκι και να στείλει την μπάλα στην άδεια εστία, επιχείρησε να σκοτώσει την μπάλα και εν τέλει αστόχησε, χάνοντας είναι αλήθεια τις εντυπώσεις.

· Δεν ξέρω αν κάνω λάθος, όμως, εμένα κάτι μου έδειξε ο Καμπράλ. Δεν μου ήταν αδιάφορος. Κατ΄ αρχάς δεν ήταν…αδιάφορος. Όταν χρειάστηκε έκοψε, τόσο μία σέντρα, όσο και μία πάσα… Βγήκε μία φορά στην γραμμή του αράουτ και έκανε ωραία ντρίμπλα κερδίζοντας φάουλ και κίτρινη του Μπάκιτς… Έκανε κι άλλες καλές κινήσεις… παρά τη χαμένη του ευκαιρία ξαναχώθηκε στην περιοχή του ΟΦΗ σαν κρυφός φορ… Βοήθησε την άμυνα μπλοκάροντας ένα σουτ αντίπαλου στο 91’… Γενικά το πάλεψε πάρα πολύ, παίρνοντας ακόμη και κεφαλιά ο βραχύσωμος κυνηγός, παρότι πράγματι με εκείνη την ευκαιρία που έχασε και μία-δύο κακές επιλογές στα πρώτα λεπτά, μας έκανε να…στραβομουτσουνιάσουμε.

· Και δίνω βάση στην παρουσία του Καμπράλ, διότι ο Ολυμπιακός τον έχει ανάγκη. Μπορεί να μην έχει δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη, αλλά υπάρχει και το πρωτάθλημα. Η ομάδα την Κυριακή παίζει στην Τούμπα και εξτρέμ έχουν μείνει μόνο οι Μασούρας, Ποντένσε μετά την θλάση σοβαράς μορφής του Ζέλσον και την αποχώρηση, μην ξεχνάμε των Μπιέλ, Σολμπάκεν και Βρουσάι… Ο Καμπράλ θα χρειαστεί, ενδεχομένως και εναντίον του ΠΑΟΚ.

Ολυμπιακός:Τι μας «είπε» ο Καμπράλ στο ντεμπούτο του, η εικόνα Ιμπόρα, Ναβάρο, Γιόβετιτς

· Διάθεση έβγαλε κι ο Ιμπόρα, παίζοντας για ένα 20λεπτο. Με παρουσία νωρίτερα για μόλις ένα πεντάλεπτο τους 2,5 προηγούμενους μήνες, ο Ισπανός είχε ένα επαγγελματισμό, δείχνοντας ότι δεν τα έχει παρατήσει κι ότι ίσως είναι μία εναλλακτική για να μπει αλλαγή και να βοηθήσει στα τελευταία λεπτά ενός αγώνα, πχ με την ικανότητα του στο ψηλό παιχνίδι. Πήρε μία κεφαλιά, κέρδισε ένα φάουλ, έκανε ένα φάουλ, έκοψε κι όταν βρήκε την ευκαιρία πίεσε μπροστά και ο Ολυμπιακός έκλεψε μία μπάλα στην τελευταία ευκαιρία του, στο 90’.

· Ήταν ο Ναβάρο που έκανε εκείνο το απειλητικό σουτ στο 90ο λεπτό, με τον γκολκίπερ του ΟΦΗ να τον νικάει. Η αλήθεια είναι ότι μόνο εκεί, σε αυτή την στιγμή, τον είδαμε τον Ισπανό φορ, που είχε και μία καλή και μία κακή πάσα. Αρχικά ο Συλαϊδόπουλος τον έβαλε έξω αριστερά, αλλά γρήγορα τον μετέφερε σε ρόλο δεύτερου φορ. Προφανώς δεν του άρεσε που από αναντικατάστατος στην επίθεση με τον προηγούμενο προπονητή, βρέθηκε τώρα αλλαγή στο 71’, όμως θα έπρεπε να είχε υπόψιν του ότι έλειπε ο Ελ Κααμπί στο Κόπα Άφρικα, αλλά και ότι ο ίδιος δεν έχει δικαίωμα να παίξει στην Ευρώπη. Τις ευκαιρίες να παίξει θα τις έχει, το ζητούμενο είναι να τις εκμεταλλευθεί.

· Ο Γιόβετιτς, αλλαγή από το 61’, ώστε να πάρει λίγο ρυθμό, καθώς πιθανότατα θα χρειαστεί στο ευρωπαϊκό παιχνίδι ως εναλλακτική επιλογή, ήταν λίγο…εκνευριστικός, τουλάχιστον στα δικά μου μάτια. Το γνωρίζουμε ότι ξέρει μπάλα, αλλά αυτό το ύφος…Όλο τακουνάκια, προσποιήσεις. Να χάνει μάχες, να κάνει επιπόλαιες πάσες, να παίζει εντελώς μακριά από την περιοχή αν και υποτίθεται σέντερ φορ. Ούτε ο Μαρτίνεθ, ούτε ο Καρβαλιάλ μπόρεσαν, επί της ουσίας, να πάρουν πράγματα από αυτόν. Αν τα καταφέρει ο Μεντιλίμπαρ θα είναι ένας…μικρός μάγος!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x